Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

mordzia89 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote="kondi192"][quote="mordzia89"]Witam. Czy mógłby ktoś podać link gdzie można zassać facepacki nie mogę nigdzie ogarnąć. Dzięki z góry za pomoc[/quote]

Ehh czy tak ciężko wejść w odpowiednią kategorię? :)

http://www.cmrev(...)cki.html[/quote]
Akurat tego linka z turbobita nie mogę pobrać i w tym jest problem..

WariatCFC Młody aktywista

[quote="matifcb"][quote="WariatCFC"]HAHAHAHAHAHAH, nie wiem czy ktoś już zgłaszał tego buga, ale spalony nie obowiązuje przy rzutach rożnych tylko dla wykonawców tego stałego fragmentu gry, a nie dla drużyny przeciwnej. O co mi chodzi? Rzut rożny, obrońca drużyny przeciwnej wybija piłkę i co? Napastnik rywala stojący sam na 30m!!! wychodzi sam na sam i strzela bramkę. Ostatni obrońca stoi na linii środkowej, a napastnik dobre 10 m za nim. Zróbcie coś z tym, bo tracić tak bramkę co mecz nie jest fajne.

Zdjęcie przykładowe po której padła bramka (jak ktoś mi powie jak zapisywać powtórki z danego przedziału czasowego, to również udostępnie) https://fbcdn(...)c16b7e11[/quote]

Na Twoim zdjęciu napastnik jest na własnej połowie, więc nie rozumiem w czym problem? W takiej sytuacji nie ma przecież spalonego...[/quote]

fakt, masz rację, źle ująłem to o co mi chodzi.
Chodzi mi o to, że za każdym razem mój obrońca dopuszcza do takich sytuacji i nie da rady by to zmienić w ustawieniach. Drugi mecz i znowu tak tracę gola...

Patch najnowszy, wersja oryginalna...

https://fbcdn(...)151127f0
[quote="hapek"]Z drugiej strony zal mi cie po pewnie jestes za polonia gieksa dyskobolia warszafka, albo inna legła poległa która kradła pilakarzy innym kluba, albo wisla skisla tak jak ty, a moze lechia olimpia poznan gdansk, albo ruchowi chorzowskie psy[/quote]

matifcb Partyzant

[quote="WariatCFC"]HAHAHAHAHAHAH, nie wiem czy ktoś już zgłaszał tego buga, ale spalony nie obowiązuje przy rzutach rożnych tylko dla wykonawców tego stałego fragmentu gry, a nie dla drużyny przeciwnej. O co mi chodzi? Rzut rożny, obrońca drużyny przeciwnej wybija piłkę i co? Napastnik rywala stojący sam na 30m!!! wychodzi sam na sam i strzela bramkę. Ostatni obrońca stoi na linii środkowej, a napastnik dobre 10 m za nim. Zróbcie coś z tym, bo tracić tak bramkę co mecz nie jest fajne.

Zdjęcie przykładowe po której padła bramka (jak ktoś mi powie jak zapisywać powtórki z danego przedziału czasowego, to również udostępnie) https://fbcdn(...)c16b7e11[/quote]

Na Twoim zdjęciu napastnik jest na własnej połowie, więc nie rozumiem w czym problem? W takiej sytuacji nie ma przecież spalonego...
„Gra w piłkę nożną jest bardzo prosta, ale prosta gra w piłkę nożną jest najtrudniejszą rzeczą w futbolu”

robal15 Młody aktywista

Właśnie, dla osób które interesują się ligami wschodnimi, a wiem, że takie są i pytały się o transfery w tej lidze (chyba to był armbi), to mogę powiedzieć, że już tego problemu nie ma w lidze rosyjskiej i ukraińskiej. Zespoły zaczęły kupować zawodników z poza ich kraju, np z Brazylii oraz Hiszpanii. Niestety nie wiem, jak sytuacja wygląda w Turcji.

A co do bugów, to rzucił mi się w oczy kolejny. Kółeczka na ekranie taktycznym źle oceniają przydatność piłkarza do roli w sytuacji, gdy w zakładce "piłkarze" ustawimy mu inną rolę.
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

robal15 Młody aktywista

[quote="Gietz"][quote="robal15"]Nie widzę takiej opcji... można jedynie je usunąć, a wtedy rozpoczęcie tego zadania od nowa spowoduje, że będzie przeszukiwał tych samych grajków - to co napisałem wyżej.[/quote]
Ok, rozumiem. Przy tych opisach problemów ze scoutingiem trochę się pogubiłem, teraz widzę o co w nich chodziło.
Btw, spróbowałeś przydzielić innego scouta do następnego rywala w opisany sposób? [/quote]
Dzisiaj sprawdzę to. Jeśli nie będzie działać, to mogę nawet filmik nagrać.
[quote="robal15"][quote="Gietz"] Nie mam tak wielu dośrodkowań ani po swojej stronie ani po stronie rywala.
84 dośrodkowania - Manchester United w meczu z Fulham. Na niższych poziomach nikt tego nie liczy.[/quote]
Linka poproszę.[/quote]
[quote="Gietz"]https://twitter.com/KickOff/status/432574282279821312
a tak wygląda to na rysunku: http://voice(...)lham.png
Btw, Fulham miało 3 celne uderzenia i 2 bramki.[/quote]
No i gitara. Teraz mam świadomość, że takie wydarzenie może wystąpić, więc wycofuję swoje oskarżenia - to nie jest bug.
btw, teraz po tym nowym patchu już nie mam takich dużych liczb, są zbliżone do średniej.

Gietz Polski Szef Researchu

Grupa: Moderator
[quote="robal15"]Nie widzę takiej opcji... można jedynie je usunąć, a wtedy rozpoczęcie tego zadania od nowa spowoduje, że będzie przeszukiwał tych samych grajków - to co napisałem wyżej.[/quote]
Ok, rozumiem. Przy tych opisach problemów ze scoutingiem trochę się pogubiłem, teraz widzę o co w nich chodziło.
Btw, spróbowałeś przydzielić innego scouta do następnego rywala w opisany sposób?
[quote="robal15"][quote="Gietz]Masz scouta w Ameryce Południowej, wstrzymujesz poszukiwania, wysyłasz go do Europy i po skończonym kraju czy regionie wznawia tamte poszukiwania? W czym jest to lepsze od zakończenia i rozpoczęcia innego zadania? Wyniki (raporty) przecież zostają. Może masz dobry pomysł, po prostu go nie widzę.[/quote]
W tym jest to lepsze, że by nie musiał ponownie wyszukiwać tych samych grajków, przez co szybciej by kończył zadanie oraz byłoby to znowu bardziej ergonomicznym rozwiązaniem. W pisanych programach chodzi o to, żeby użytkownik miał wszystko na tacy, żeby nie musiał klikać parę razy, aby dobrać siędo jakiejś funkcji.[/quote]
Prawda. Z tym że jest to niewygodne się zgadzam, chociaż rozumiem też dlaczego nie wybiera się scouta z panelu przydzielania zadań.
[quote="robal15"][quote="Gietz"]Wybacz, ale to że podobały ci się suwaki nie znaczy że inne rozwiązanie jest uproszczeniem, błędem, głupotą i że producent ma je porzucić [/quote]
Sorry, ale nigdzie czegoś takiego nie napisałem. Proszę nie przekręcać moich słów. Uproszczenie a głupota to dwa różne pojęcia. Mówię tylko, że temu silnikowi taktycznemu brakuje dużo funkcji zaawansowanych, są jedynie ogólniki które potrafią zdezorientować gracza.[/quote]
Mówisz że taktyka jest uboga i że na suwakach wszystko było widoczne, chyba aż tak bardzo nie przekręciłem. Takie rozwiązanie wybrał świadomie producent. Może kiedyś pojawi się możliwość większego wpływu na SFG (chociaż moim zdaniem wystarczyłaby wizualizacja tego co mamy obecnie i dodanie podziału wykonawców na wrzucającego/strzelającego), ale np. ustawianie zespołu w ataku i w obronie czego domaga się wielu ludzi to fatalny pomysł i ślepa uliczka - mam nadzieję że nigdy nie zobaczymy tego ponownie w grze - w latach 90-tych miało jeszcze sens ale do współczesnej piłki zdecydowanie bardziej pasują role i pojęcie płynności determinujące zachowanie zawodników w fazie przejściowej.
Moim zdaniem jest w sam raz i potrzebna jest kosmetyka a nie jakiekolwiek rewolucje.
[quote="robal15"][quote="Gietz"] Nie mam tak wielu dośrodkowań ani po swojej stronie ani po stronie rywala.
84 dośrodkowania - Manchester United w meczu z Fulham. Na niższych poziomach nikt tego nie liczy.[/quote]
Linka poproszę.[/quote]
https://twitt(...)79821312
a tak wygląda to na rysunku: http://voice(...)lham.png
Btw, Fulham miało 3 celne uderzenia i 2 bramki.

Jarek M. Partyzant

19.12.2014 21:27    #2477     Sufler - Inne - Zdjęcie własnego managera.
Witam . Mam ten sam problem !!! Proszę o pomoc

robal15 Młody aktywista

[quote="Gietz"]
Sprawdzam twój opis, nie miałem problemów żeby zmienić scouta obserwującego następnego rywala. Jeżeli odwołasz to zadanie i przypiszesz je w profilu innego scouta (czyli wejdziesz w jego profil -> raporty -> przydziel zadanie) to będzie działało. Domyślnie przypisze je dla kogoś wolnego.
Jest tylko taki problem że po odwołaniu trzeba raz kontynuować grę, bo zadania są wtedy odświeżane. Zgłoszę to, bo rzeczywiście można nie znaleźć tej opcji.[/quote]

Sprawdzę, najwidoczniej naprawili to po patchu. Na forum SI jest o tym również temat. I tam tłumaczyli się, że jest to zamierzone. Oni tak zawsze mówią, gdy czegoś nie potrafią zaimplementować.

Wcześniej było tak, że dawałeś to zadanie jakiemuś scoutowi, a następnego dnia automatycznie dostawał kolo z najwyższą wiedzą taktyczną.

[quote="robal15"]Scouting leży i kwiczy[/quote]
Sprawdzam twój opis, nie miałem problemów żeby zmienić scouta obserwującego następnego rywala. Jeżeli odwołasz to zadanie i przypiszesz je w profilu innego scouta (czyli wejdziesz w jego profil -> raporty -> przydziel zadanie) to będzie działało. Domyślnie przypisze je dla kogoś wolnego.
Jest tylko taki problem że po odwołaniu trzeba raz kontynuować grę, bo zadania są wtedy odświeżane. Zgłoszę to, bo rzeczywiście można nie znaleźć tej opcji.

Czyli odwołaj zadanie, daj kontynuuj, dodaj je z profilu tego scouta któremu chcesz je przypisać. Jeżeli możesz to daj znać czy zadziałało, będę miał potwierdzenie.

[quote="robal15"][quote="Gietz"]Nie do końca - nie weryfikowałem wszystkich, ale jak sprawdzałem choćby Twój opis dot. losowania w angielskich pucharach to nie zgadzał się ani trochę. [/quote]
Inne osoby też zgłaszały ten problem. Granie a simowanie gry, to dwie różne sprawy. [/quote]
Nie rozumiem. Sprawdzałem twoje zgłoszenie grając identyczną drużyną, nic nie symulowałem. Możesz rozwinąć?

[quote="robal15"]Nie gram w lidze polskiej, więc nie wiem, czy wykonałeś aż tak dobrą robotę jak twierdzisz - tego być pewien nie możesz - skoro sam mówisz, że ludzie nie zgłaszają bugów. Ja Twojej pracy nie oceniam i nie krytykuję, gdyż nie miałem z nią styczności. Koniec. Kropka.[/quote]
Czemu nie mogę?
Mam opinię swoją, wyniki symulacji, opinie innych osób na równoległych stanowiskach, szefa i nie mogę być pewien?

[quote="robal15"] Scouting leży i kwiczy, ustawienia taktyczne są minimalne, ME jest kiepski, z transferami nadal jest pełno błędów itd . Wymieniać można w nieskończoność.[/quote]
Ze scoutingiem sprawa nie jest taka prosta. Część rzeczy działa inaczej niż powinna, ale część to zamierzone działanie, które może się tobie nie podobać, ale błędem nie jest. Np. pomijanie krajów zdarzyło mi się dwa razy, gdy sprawdziłem dlaczego okazało się że małej bazie było tam pięciu zawodników na krzyż. Możesz mi powiedzieć w jakim kraju grałeś i jaki był pomijany? Bez takich detali zgłoszenie mi nic nie daje.
Ustawienia taktyczne nie są minimalne. Obecny silnik był b. chwalony za możliwość wpływu na styl drużyny przez osoby których wiedzę o taktyce cenię trochę wyżej niż wpisy z tego wątku - choćby "The Hand of God", autora najlepszych opisów taktyki dla FMa.

Jesteś bardzo przekonany w każdym wpisie że masz rację, ale nie dajesz szans żeby się danym zagadnieniem zająć. Pisałeś że zawsze pierwszy strzał rywala daje mu bramkę, pytałem czy w takim razie nie miałeś żadnego meczu z czystym kontem żeby móc sprawdzić ile przeciwnik miał tam celnych strzałów - cisza. Mówiłeś o chorej liczbie wrzutek, wrzuciłem prawdziwe, zbliżone liczby - cisza. Mówisz że masz dużo wrzutek (a ja mało!), pytam czy skrzydłowi nie są izolowani przy linii - cisza. Nawet jak ktoś z SI napisał że dany element gry działa w zamierzony sposób, to ty wiesz lepiej że to błąd, bo przecież zrobiłbyś to inaczej ... Ciężko rozmawiać w taki sposób.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution