[quote="robal15"]Nie widzę takiej opcji... można jedynie je usunąć, a wtedy rozpoczęcie tego zadania od nowa spowoduje, że będzie przeszukiwał tych samych grajków - to co napisałem wyżej.[/quote]
Ok, rozumiem. Przy tych opisach problemów ze scoutingiem trochę się pogubiłem, teraz widzę o co w nich chodziło.
Btw, spróbowałeś przydzielić innego scouta do następnego rywala w opisany sposób?
[quote="robal15"][quote="Gietz]Masz scouta w Ameryce Południowej, wstrzymujesz poszukiwania, wysyłasz go do Europy i po skończonym kraju czy regionie wznawia tamte poszukiwania? W czym jest to lepsze od zakończenia i rozpoczęcia innego zadania? Wyniki (raporty) przecież zostają. Może masz dobry pomysł, po prostu go nie widzę.[/quote]
W tym jest to lepsze, że by nie musiał ponownie wyszukiwać tych samych grajków, przez co szybciej by kończył zadanie oraz byłoby to znowu bardziej ergonomicznym rozwiązaniem. W pisanych programach chodzi o to, żeby użytkownik miał wszystko na tacy, żeby nie musiał klikać parę razy, aby dobrać siędo jakiejś funkcji.[/quote]
Prawda. Z tym że jest to niewygodne się zgadzam, chociaż rozumiem też dlaczego nie wybiera się scouta z panelu przydzielania zadań.
[quote="robal15"][quote="Gietz"]Wybacz, ale to że podobały ci się suwaki nie znaczy że inne rozwiązanie jest uproszczeniem, błędem, głupotą i że producent ma je porzucić [/quote]
Sorry, ale nigdzie czegoś takiego nie napisałem. Proszę nie przekręcać moich słów. Uproszczenie a głupota to dwa różne pojęcia. Mówię tylko, że temu silnikowi taktycznemu brakuje dużo funkcji zaawansowanych, są jedynie ogólniki które potrafią zdezorientować gracza.[/quote]
Mówisz że taktyka jest uboga i że na suwakach wszystko było widoczne, chyba aż tak bardzo nie przekręciłem. Takie rozwiązanie wybrał świadomie producent. Może kiedyś pojawi się możliwość większego wpływu na SFG (chociaż moim zdaniem wystarczyłaby wizualizacja tego co mamy obecnie i dodanie podziału wykonawców na wrzucającego/strzelającego), ale np. ustawianie zespołu w ataku i w obronie czego domaga się wielu ludzi to fatalny pomysł i ślepa uliczka - mam nadzieję że nigdy nie zobaczymy tego ponownie w grze - w latach 90-tych miało jeszcze sens ale do współczesnej piłki zdecydowanie bardziej pasują role i pojęcie płynności determinujące zachowanie zawodników w fazie przejściowej.
Moim zdaniem jest w sam raz i potrzebna jest kosmetyka a nie jakiekolwiek rewolucje.
[quote="robal15"][quote="Gietz"] Nie mam tak wielu dośrodkowań ani po swojej stronie ani po stronie rywala.
84 dośrodkowania - Manchester United w meczu z Fulham. Na niższych poziomach nikt tego nie liczy.[/quote]
Linka poproszę.[/quote]
https://twitt(...)79821312
a tak wygląda to na rysunku:
http://voice(...)lham.png
Btw, Fulham miało 3 celne uderzenia i 2 bramki.
Najnowsze posty