Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

pomocnik10 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
02.01.2015 14:35    #2431     Sufler - Porady do gry - Szybkość rozgrywki.
Witam, z góry przepraszam, jeśli temat się powtarza.

Wczoraj w końcu zakupiłem Football Managera 2015, pościągałem wszystkie facepacki, logopacki itp. Odpaliłem sobie dziś grę i moim oczom ukazały się zaledwie dwie gwiazdki wydajności laptopa. Gdy dodam cztery najpopularniejsze ligi na małej bazie - gra zwalnia do pół gwiazdki. Od czego to zależy? Laptop jest nowy. FM14 działał bez zarzutu, pokazując pięć gwiazdek wydajności przy kilku ligach na dużej bazie danych. Wrzuciłem do folderu łącznie 15GB plików do tego FM'a, czy w tym może tkwić problem? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

gucioprawda Młody aktywista

Zwykle błąd zapisuje powstaje wtedy, gdy coś się dzieje z kompem podczas zapisu, np. jak się wyłączy, albo będzie chwilowy brak dostępu do programu. W takiej sytuacji zawsze mi pomaga sprawdzenie spójności plików i jeśli masz zakupionego FM-a, to dziwię się, dlaczego jeszcze tego nie zrobiłeś. Może problem da się w ten sposób naprawić.

kaliwaw Partyzant

Wydaje mi się, że to nie tylko problem samej gry. Być może system przy zapisywaniu gry "coś" psuje.
Od edycji 2009 nie miałem problemu z zapisanymi grami. Natomiast zawsze mam w miarę "czysty" system.
Być może tutaj szukaj przyczyny. Gra z problemami systemowymi może nie być w stanie prawidłowo zapisać stanu gry.

wojtekjan Partyzant

31.12.2014 16:43    #2434     Sufler - Porady do gry - Gra nie włącza się
Siema!

Od Fma 08 poczynając, jestem stałym wyznawcą tej serii. Zawsze jednak (wstyd się przyznać) grałem w wersje pirackie, z którymi nie miałem najmniejszych problemów. Aż coś podkusiło mnie, by wersję z numerem 15 legalnie zakupić. Kupiłem kod aktywacyjny, steam grę pobrał i zainstalował. Świetnie, szkoda tylko że gra nie odpala, a gdy kolejny raz klikam by ją uruchomić, steam twierdzi, podobnie jak menedżer zadań, że gra jest przecież uruchomiona. Fatamorgana? Nie pomogło w tej kwestii zalecane przez pomoc techniczną usunięcie folderu appcache, ani odinstalowanie antywirusa. Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły, czy mam wracać do zgranej już czternastki?

Onemoresong Partyzant

Witam,

Gram z kolegą w FM'a 13, gramy Ekstraklasę, ja Legia, kolega prowadzi Zawiszę. Problem jest taki ,że w Europejskich pucharach po 2 sezonach nasza liga zakończyła rozgrywki na 15 miejscu, lecz Fm nie przyznał nam 2 miejsc - kwalifikacje LM oraz 3 miejsca klasyfikacji LE. Dodam, że przyszły sezon zakończymy prawdopodobnie aż na 12 miejscu i to mnie martwi, czy to jest jakiś Bug? Czy miejsca przyznają się z 1 sezonowym opóźnieniem?

Mam nadzieję, że ktoś będzie w stanie mi pomóc, Pozdrawiam!

Ps. Dodam jeszcze ciekawostkę, że Terminarz LM i LE zaczyna się już w czerwcu, zaś aktualizacja rankingu w lipcu (wraz z nowym sezonem)

m.gogi Partyzant

31.12.2014 11:04    #2436     Sufler - Edytor - Proszę o pomoc
Witam mam pytanie gdzie w edytorze mogę usunąć pomniejszy problem u zawodnika?? z góry dziękuję i pozdrawiam

misiek993 Partyzant

Potrzebuję pomocy w pewnej sprawie. Dopiero zacząłem karierę w FM15, przejąłem Wellington Phoenix i od pierwszego dnia jest problem. Skład mam bardzo przeciętny, na pewnych pozycjach są dosłownie dziury, natomiast w składzie rezerwowym gnije paru zakontraktowanych zawodników, znakomitych jak na ten zespół ale nie mają pozwolenia na pracę. Nie mam pojęcia co zrobić, żeby dostali pozwolenie, to naprawdę świetni piłkarze. Są na świeżych kontraktach, więc opcja z przedłużeniem odpada.

panbudyn Partyzant

30.12.2014 01:39    #2438     Sufler - Porady do gry - Problem z pieniędzmi
Mam taki dziwny dość problem... Otóż gram Lazio, przed chwilą zakończyłem 1 sezon i sprzedałem Candreve do PSG za 52 mln, jednak na koncie mam tylko 27mln, odliczając 12, które dostałem od zarządu. PSG miało całą kwote zapłacić od razu, bez rozbijania na raty. Ktoś wie o co tu chodzi? Dodam że miałem troszke zaległych rat do spłacenia z porzednich transferów, ale to były jakieś marne grosze.

gucioprawda Młody aktywista

[quote="gitkolo"]4-2-2[/quote]

Jak dla mnie problemem jest brak dwóch zawodników ;)
A tak na serio, to de Gea nie jest taki świetny. Od dawna Genie Scoutowi nie ufam. Co do problemu - lepszi trenerzy bramkarzy odpowiedzialni za oba aspekty. Najważniejsze wg mnie atrybuty, które odpowiadają za obronę uderzeń z dystansu (a że kiedyś w klubie byłem bramkarzem), to: chwytanie, refleks, przewidywanie i ustawianie się. Tutaj bym poszukiwał problemu.

gitkolo Partyzant

Hej, mam taki problem z traceniem bramek po strzałach z dystansu. Otóż gram sobie Man United już 7 sezon, na bramce oczywiście De Gea, taktyka to 4-2-2, ale nie diament tylko boczni pomocnicy [ P(L), P(P) ]. Taktyka ogólnie bardzo dobra, jak na razie tylko raz nie wygrałem ligi, posiadanie zazwyczaj na poziomie 45-55%, ale dużo strzałów. Przywykłem do tracenia goli, bo to ofensywna taktyka, strzelam po 4-6 goli a tracę 1-3, różnie to bywa, niestety jednak często jest taka, że tracę bramki po uderzeniach z dystansu i nieważne czy strzel Oscar czy jakaś inna pipa z Burnely. Co strzał to gol, a to dziwne, bo Genie pisze mi, że De Gea to najlepszy goalkeaper w grze, i faktycznie facet broni wszystko jak leci, dużo piłek wyjmuje, nawet te z rożnego, a to przecież moja bolączka od kilku edycji FM'a. Natomiast jeszcze w żadnej edycji nie miałem tak, że traciłem multum bramek z dystansu, nie wiem może to wian taktyki, albo po prostu gry. Przesyłam wam taktykę, może coś odnajdziecie, czego ja nie mogę zauważyć, oraz prosiłbym was o podanie mi jakiegoś skilla, który odpowiada u bramkarza za umiejętność bronienia tych strzałów z daleka, bo już naprawdę nie wiem ;)
https://www.sendspace.com/file/3s6hpf

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution