Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Kajtek666 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
13.03.2015 19:41    #2221     Sufler - Porady do gry - Problem z kadrą Niemiec
[quote="damianslca"]Mam problem z reprezentacją Niemiec. Na początku kariery kadra Niemiec była normalnie powoływana z prawdziwymi ( bez noł nejmów ) zawodnikami. Po formacie komputera powołania przychodzą jednak jest powoływanych tylko około 8 zawodników ,a reszta jest złożona z tych "noł nejmów". Plik fake wgrany jest dobrze, bo na innym save normalnie jest reprezentacja. CO mogę zrobić aby kadra była dalej powoływana w całym składzie, Dodam że mam załadowane 3 ligi niemieckie.[/quote]

Zobacz tutaj: http://www.cmrev(...)#p181859

fred Młody aktywista

13.03.2015 00:54    #2222     Sufler - Dodatki do gry - WYBÓR REPREZENTACJI - PROBLEM
Witam,
Panowie od pewnego czasu zadaje sobie kilka pytań, które są związane z prowadzeniem reprezentacji danego kraju.
Gram obecnie na dodatku z 12 ligami angielskimi. Nie mam zaznaczonych żadnych dodatkowych krajów i piłkarzy.
Pytania dotyczą zarówno FM 14 jak i 15.

1. Jeżeli chciałbym objąć reprezentacje Anglii czy Polski to gra nie robi problemów, ciężko jest natomiast ubiegać się o prace selekcjonera w takich krajach jak: Fidżi, Kambodża czy Tajwan, nawet gdy jest wolny wakat na stanowisku managera, to niestety nie widać opcji "wyraź zainteresowanie" lub "wyślij podanie o prace". Ja nie mogę ubiegać się o stanowisko a w te miejsce przychodzi manager który jest np. Newgenem - i całkowicie nie ma doświadczenia z żadną drużyną. Dlaczego tak się dzieje?

2. Ten sam problem mam jeżeli chodzi o reprezentacje, które widnieją w rankingu światowym jako N/A - domniemam że ma to oznaczać, że nie należą do FIFA. Nie mniej jednak będę wdzięczny za potwierdzenie lub zanegowanie mojego domysłu.
No i jest tu m.in. Zanzibar, Tuvalu, Kiribati i Mariany Północne itd. Pierwsze dwa nie mają selekcjonera a dwa kolejne mają. Nie ma opcji która pozwalałaby na wyrażenie chęci pracy z tamtejszym ZPN-em. Co zrobić żeby było można? ;)

3. Jeżeli chciałbym podczas nowej gry, wybrać sobie reprezentacje np. Kambodży lub Kiribati, to co po kolei muszę zrobić? Jest potrzebny jakiś dodatek? Czy może muszę coś zaznaczyć podczas konfigurowania rozgrywki?

Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu problemów. Na pewno nie tylko ja z tego skorzystam ;)

Pozdrawiam, ;)

Lypton Partyzant

12.03.2015 18:34    #2223     Sufler - Porady do gry - Notoryczne kontuzje FM 2015
Nie wiem, co w z tymi kontuzjami takie problemy macie. Gram w Championship, 46 spotkań ligowych w sezonie + puchary, terminarz napięty (nierzadko mam 3 mecze w tygodniu), obciążeń zawodnikom nie żałuję (młodsi, tak do 22 lat, mają wysokie, reszta średnie), trening drużynowy na średni, odpoczynek tylko po meczu i kontuzje to prawdziwa rzadkość. Na ten moment w rozgrywce (marzec), jako jedyna drużyna w ligowej stawce, nie mam ani jednego kontuzjowanego zawodnika pierwszej kadry.

misiek993 Partyzant

12.03.2015 17:51    #2224     Sufler - Porady do gry - Notoryczne kontuzje FM 2015
Z racji tego, że gra Classic mi się nie spodobała, zacząłem szczegółową rozgrywkę w FM2015. Tylko, że tutaj nie jest wcale lepiej, jest gorzej. Po kilku sparingach zacząłem sezon w lidze RPA. No i niestety mam wrażenie, że nie ukończę tego sezonu, bo nie będę miał kim grać. Średnio codziennie pojawia się 1-2 kontuzje złapane podczas treningu plus średnio jedna podczas meczu lub zaraz po nim. Głównie kontuzje na ok. 4 tygodnie, czasem na kilka miesięcy. Niedługo nie będę miał kim grać albo po prostu zarząd mnie wyleje bo będę grał juniorami w lidze. Jak zapobiec tylu kontuzjom? Co jest wogóle ich przyczyną? Odechciewa się grać przez takie dziwactwa. W żadnej innej wersji FM'a nie miałem takiego problemu.

Buby POLAND Partyzant

12.03.2015 17:33    #2225     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 15 kontrakty
Witam,

Zakładam ten tema ponieważ mam pewien problem odnośnie podpisywaniem z piłkarzami kontraktów a innym klubami które się o nich starają. Najlepiej podam to na przykładzie.

Gram Śląskiem Wrocław i chcę ściągnąć Portugalczyka X który w raporcie przez skauta chce zarabiać od 2k-3k . Potem inny zawodnik z Serbi X raport od skauta i zarobiki od 2k - 5k . Podjołem rozmowy z nimi jeden poprzestał na 2k drugi na 3k (nie zakontraktowałem ponieważ za wysokie zarobki do mojej filizofi gry) ... Po tygodniu czasu Ci sami zawodnicy podpisują kontrakt Portugalczyk z Ruchem Chorzów za 900eurp/tyg u mnie chciał 3000 euro... A serb z... I ligową Wisłą Płock za 700euro u mnie krzyczał 2000euro .

I teraz proszę mi wyjaśnić o co w tym chodzi ?....
Mój klub ma lepszą renomę , więcej kibiców itd....

damianslca Partyzant

11.03.2015 19:51    #2226     Sufler - Porady do gry - Problem z kadrą Niemiec
Mam problem z reprezentacją Niemiec. Na początku kariery kadra Niemiec była normalnie powoływana z prawdziwymi ( bez noł nejmów ) zawodnikami. Po formacie komputera powołania przychodzą jednak jest powoływanych tylko około 8 zawodników ,a reszta jest złożona z tych "noł nejmów". Plik fake wgrany jest dobrze, bo na innym save normalnie jest reprezentacja. CO mogę zrobić aby kadra była dalej powoływana w całym składzie, Dodam że mam załadowane 3 ligi niemieckie.

Bartoromero Partyzant

Zastosowałem się do wszystkich twoich wskazówek, niestety w dalszym ciągu nie mogę podjąć pracy w Surinam. Dostępne są prawie wszystkie reprezentacje CONCACAF, ale nie Surinam. Czy jest jeszcze jakaś możliwość rozwiązania tego problemu, np za pomocą edytora??
Wielkie dzięki za pomoc.

-Patryk- Partyzant

WItam. Otóz w tej wersji Fm'a napotkałem bardzo irytujący dla mnie problem. Chodzi o skuteczność wysuniętego napastnika, który notorycznie marnuje sytuacje 1 vs 1. I nie chodzi tutaj o jednego piłkarza, a o 4 ( w przeciągu 3,4 sezonów). Co najśmieszniejsze, najlepiej grają oni od 17 do 19 roku życia, gdzie potrafią zostać królami strzelców pucharów krajowych, ligi mistrzów czy też zająć wysoką pozycje w kwalifikacji strzelców ligi angielskiej, po 20 roku życia (xD)... error, error, bluescreen w ich sztucznych mózgach się robi i strzelają bramkę na 10 spotkań. Oceny meczowe 6.3,6.4. No dobra, może to problem mojej taktyki, bo wszyscy strzelają oprócz nich. No to zaczynam zmieniać im pozycje na boisku ( od wysuniętego napastnika, przez kompletnego, do lisa pola karnego etc.) i dalej nic. Kontuzje łapie mój skrzydlowy, przesuwam tą lebiegę, co zapomniała jak się strzela, z ataku na skrzydo i... magia. 4 bramki w jednym meczu. Wypożyczam drugiego do Newcastle 5 bramek na 8 meczów... noż ku*wa. Jakieś pomysły co może temu zaradzić?

misiek993 Partyzant

Zacząłem grę FM 2015 w trybie Classic. Problemem są rozmowy motywacyjne - a raczej ich brak! Po wybraniu składy przechodzę do ekranu meczowego a w nim w zakładkach mam tylko taktykę i rozpoczęcie meczu. Rozmów motywacyjnych nie ma NIGDZIE, kompletnie. Ktoś mi wytłumaczy co jest grane?

Bartoromero Partyzant

Witam,
Chciałbym zagrać eliminacje(FM 2013 lub FM2014) do mundialu drużyną ...Surinam. Drużyna równie egzotyczna co pozostałe reprezentacje tej strefy... Niestety Surinam nie jest dostępne (tzn. brak ,,podejmij pracę'';), podczas gdy przeszkodą nie jest rozegranie eliminacji takimi drużynami jak Curacao czy Jamajka(ok, trochę mniej egzotyczna).
Proszę o pomoc. Czy jest szansa na ,,odblokowanie'' czy tez jest jakaś inna opcja?
pozdrawiam!

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution