Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

morpex Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
21.03.2015 00:57    #2201     Football Manager - Ogólna dyskusja - Spadek Atrybutów
Witam gram Milanem w FM 2014 i mam problem ze spadkiem atrybutów u graczy.Mam rok 2020 i zauważyłem że niektórym zawodnikom w wieku 25-27 lat spadaja wszystkie atrybuty.Na przykład wchodze w profil De Sciglio ktory ma 27 lat klikam w zakładkę rozwój i tam wszystkie strzałki spadaja w dół.U 26 letniego Balanty jest to samo.Czym to jest spowodowane ?

Biedak Partyzant

Witajcie ;)

Potrzebuje napastnika do Manchesteru United do pary z Romelu Lukaku bedzie grał zamiennie na WN lub CN w klasycznym 4-4-2 jak u Sir Alexa. I tu pojawia się problem do czerwca 2019 roku prowadziłem PSG i nie potrzebowałem zbytnio szukać w new genach bo miałem stały stabilny skład i ciężko teraz kogoś po taniości znaleźć... Do wydania będę miał maks. 40 mln funtów wstawiam wam screeny 4 najlepszych kandydatów jakich udało mi się wybrać po godzinie intensywnych poszukiwań :

[ JEŻELI NIE WIDZICIE CAŁEJ GRAFIKI KLIKNIJCIE PRAWYM I OTWÓRZ GRAFIKĘ W NOWEJ KARCIE ;) ]

No i co mi radzicie drodzy FM maniacy ?

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

20.03.2015 13:35    #2203     Sufler - Inne - Problem z laptopem
Mam dość nietypowy problem z lapkiem. Stary, przeleżał w szafie kilka miesięcy, stwierdziłem, że warto byłoby go naprawić i do grania w FM-a byłby w sam raz. To model lenovo z565. Jest z nim taki problem, ze sie nie wlacza. Dzis go calego rozkrecilem, kabelki niby ok, wiec tu pojawia sie moje pytanie czy wie ktos moze jaka jest tego przyczyna? Dosc wazna rzecza jest fakt, ze nie reaguje na ladowanie. Nie dziala przycisk power, a jak podlacze ladowarke to powinna sie wsrod 4 lampek jednak zaswiecic. Ale sie nie pali. Pewnie dlatego tez sie nie wlacza. Stad moje pytanie czy wie ktos o co moze chodzic i ewentualnie czemu laptop nie chce zaczac pobierac energii? Akurat mam okazje kupic do tego modelu czesci, wiec jakby to byla drobnostka to sobie wymienie i luz. Ma ktos jakis pomysl?
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Shrek Partyzant

Makaron - ja Cię rozumiem, co więcej wierzę, w teorię że pierwszy strzał to bramka, bo sam się z nią zmagałem, ale sam jednocześnie potrafiłem takie bramki strzelać.

Nie wierzę, że jest to błąd gry, a wypadkowa kilku zmiennych - przede wszystkim koncentracji, taktyki, rozmowy motywacyjnej, nastawienia i morale.
Nie wypowiadam się tutaj z perspektywy gracza - trenera klubów amatorskich, a raczej profesjonalnych, tych ze środka stawki krajowej ( Bournemouth, Watford, Middlesborough, klubu z niemieckiej oberligi w zółto - czarnych barwach na B ... nazwa uciekła gdzieś w odmentach pamięci, ale jak poszukam na necie to sobie przypomnę + reprezentacje Bośni i Kamerunu - z czasów FM 2010 - 2012).
Tracony pierwszy gol po strzale - słaba koncentracja środkowych obrońców/pomocników + bramkarza. Problem ustał, przy zmianie bramkarza/jednego z obrońców/obu obrońców. Bardzo często działo się to z zespołami dużo silniejszymi - z Liverpoolem do 11min przegrywałem 4:0, bo na konferencji powiedziałem, ze to mecz jak każdy inny, a na rozmowie że mają pokazać się z dobrej strony.
W przypadku gry ze słabszymi zespołami tracona pierwsza bramka, była chyba efektem taktyki - chuzia na józia i do przodu.
Sam także to wykorzystywałem - jak już mówiłem taktyka.

Po za tym mam wrażenie, że wszyscy olewają atrybuty psychiczne piłkarzy. Okej opanowanie przyda się napastnikom, ale mam wrażenie, że obrońca z niskim atrybutem opanowanie, będzie się częściej mylił w meczach z silniejszymi przeciwnikami.
O ile wiem, nie ma ukrytego atrybutu oceniającego jak bramkarz sobie radzi w sytuacji gdy ma do wyciągnięcia 1 - 2 strzały.
W Fm 2014 w Vaslui miałem dwóch Bramkarzy Cerniaskasa i Romana Berezowskiego - Cerniauskas w meczach gdzie musiał bronić potrafił wyczyniać cuda i ratować mnie od pogromów, czasem ratując remis. Za to gdy przychodziło do grania z przeciwnikami, którzy oddawali 1 - 2 strzały, zawsze coś puszczał. Berezowski z kolei zawsze przyzwoity poziom. Nigdy niczego nie zawalał, ale też z silnymi przeciwnikami nie ratował wyników. Czy to oznacza, że gra oszukuje? Nie, po prostu mają na to wpływ atrybuty, chociaż nie wiem jakie.

Odrabianie strat - zdarzał mi się gonić od 0:3 do 2:3, czy 3:3, a nawet wygrywać, głównie dzięki rozmowie motywacyjnej, ale także dzięki zmianie bramkarza - kiedyś, widząc, że mecz przegrany, zmieniłem bramkarza chcąc zrobić przegląd kadr (albo dać mu zadebiutować - nie pamiętam), efekt, był, że w drugiej połowie chłopaki zaczęli mocniej tłamsić faworyta - zrobili dobry wynik ( nie pamiętam, wyniku) , ale od tamtej pory zawsze przy mega niekorzystnym wyniku zmieniam także bramkarza - efekt zazwyczaj jest pozytywny.

Wędka - czyli zmiana zawodnika jeszcze przed przerwą - daje kopa drużynie, zwłaszcza gdy nie idzie ( o ile nie zmienia się przy tym ustawienia). Więc warto stosować.

W FM 2014 i 2015 weszły rozmowy motywacyjne w trakcie meczu - ty je możesz wykonywać, to dlaczego uważasz, że Twój przeciwnik nie? Robi to, nawet lepiej niż Ty bo wie, jakie guziki naciskać, żeby otrzymać odpowiedni efekt. Więc nie dziw się, że nagle zdarzają się powroty z 0:3 do 4:3, bo to wszystko jest elementem motywacji, a co za tym idzie elementem GRY.

Statystyki - wszystko pięknie tylko że nie są one prawdą. Okej, liczba dośrodkowań, czy wrzutów z autu można łatwo policzyć, ale co dla Ciebie jest stuprocentową sytuacją? Dla gry jest to chociażby strzał z pola bramkowego ( nic to, że przy rzucie rożnym zawodnik miał 2 obrońców obok siebie, a piłkę uderzył wysoko nad poprzeczką) Nie wiem, czy kiedykolwiek ktoś uzna coś takiego za 100%?

Oszukiwanie ze strony gry - było w czasie jeszcze CM 3 - komputer zawsze w pierwszym okienku transferowym wykupywał młodziutkich graczy, z bardzo słabymi atrybutami. Po czasie okazywało się, że to goście z PA ~200. Ale Ty tego nie mogłeś wiedzieć, komputer wiedział o tym na pewno. Z czasem to znikło. Inne oszustwa? Nie zauważyłem, ale nie mówię, że ich nie było. Za mało gram i za mało czytam, żeby się wypowiedzieć.

Metoda S&L. W jednym z poprzednich Fm 07 - 10, miałem sytuację, że zapisywałem grę przed meczem oraz po meczu, bez względu na wynik z powodu tego, że komp ze względu na walniętą kartę graficzną lubił się wyłączać/resetować. Kilka razy zdarzało mi się powtarzać mecze - mówiąc dokładnie te same informacje na konferencji prasowej (czas przed rozmowami - czy się mylę?) bez zbiegów okoliczności ( kontuzje, jakieś przypadkowe bramki z mojej strony), przebiegały dokładnie tak samo. Jak dostawałem do przerwy, tak zazwyczaj dostawałem do przerwy/ drużyna bardzo mocno cisła tak było dokładnie w meczu po loadzie. I vice versa jak ja cisłem, to po loadzie cisłem tak samo. Sytuacje zmienia się, gdy zmienił się jeden element ( piłkarz w 11, ustawienie, nastawienie cokolwiek) wtedy scenariusz mógł być zupełni inny. Mógł/ale nie musiał. Teraz dochodzą rozmowy motywacyjne, więc czynników zmiennych dochodzi jeszcze więcej.

PrimoHombre Partyzant

Problem rozwiązany, choć nie do końca w taki sposób jakbym sobie tego życzył, bo ciągłości kariery szkoda ; _ ;
Co zrobiłem - przeszedłem na emeryturę swoim managerem i po chwili dodałem się ponownie do gry jako nowy manager Celty. Mówiąc w skrócie wszystko w tej chwili działa jak być powinno - juniorom gdy dodaje ich do składu mogę przydzielać numery od 26 w górę.

kuba_zloty Partyzant

19.03.2015 15:29    #2206     Sufler - Porady do gry - brak informacji meczowych
Po jakimś czasie wróciłem do FM15 i rozpocząłem nowy sezon, lecz napotkałem pewien problem. Mianowicie przy oglądaniu meczu w trybie pełnoekranowym nie wyświetlają mi się niektóre okienka z informacjami meczowymi (t.j. statystyki, oceny itd.), a dokładnie te które miałem wybrane jeszcze przed najnowszą łatką. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić? Trochę uciążliwie się gra bez tych informacji

buczek93 Młody aktywista

Ale przecież, to jest bez sensu. Nie jestem pewien, czy w 11 już taki przepis jest, ale w 13 na 1000000% możesz mieć "nie więcej, niż 6 graczy z zespołów B/C". Co daje 31 głów.
A co do juniorów - może kupieni w tym sezonie i nie mogą? Jest wymóg gry minimum 2 sezony (wychowankowie spełniają go od razu, kupieni juniorzy muszą czekać) i może tu tkwi problem?
Juniorzy mają numery z osobnej puli (26-99), pula jest tożsama dla zawodników z zespołów B/C. Chyba, że w 11 jeszcze nie ma tych przepisów i twórcy sami zbugowali grę -_-

plucisnki Partyzant

18.03.2015 19:55    #2208     Sufler - Porady do gry - Problem przy załączeniu
windows 8, aktualizuje system cały czas, wczesniej tj. w grudniu grałem normalnie na tym komputerze w FM-a bez problemów smigało, potem mi się znudziło i teraz znowu wracam :) jak sprawdzic ten tryb zgodności?

zolahc Młody aktywista

A co z rezerwami? Na razie tutaj szukałbym źródła problemu, tzn. gracze w drugiej drużynie nie są w niej zarejestrowani (grają w ogóle mecze?).

Diouf77 Partyzant

18.03.2015 09:38    #2210     Sufler - Porady do gry - Problem przy załączeniu
Na jakim systemie śmigasz? Może to kwestia trybu zgodności? Sprawdzałeś to może? Lub aktualizacji systemu, miałem podobne problemy.. skuteczne okazało się powrócenie do poprzedniej kopii zapasowej systemu oraz nie instalowanie aktualizacji systemowych i sprawdzenie trybu zgodności

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.