Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

mahdi Wróg ludu

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 3
Wiem, że Ceyvol ma teraz problemy z internetem, ale może Bolson odpowie: nie wiesz co się dzieje z zakładką "Blogi" ? Te same manifesty są zarówno w "polecanych" jak i w "innych", a moje cztery sztuki po prostu zniknęły! Co prawda są widoczne, gdy wejdę w link do nich, ale w panelu ich nie ma.

armbi Partyzant

Poziom ostrzeżeń: 0
[quote="robal15"]@armbi, każdy może grać, jak chce, ale proszę później nie wmawiać ludziom, że tacy ludzie nie ułatwiają sobie gry. A co do kontuzji - ludzie, którzy potrafią grać ich nie mają. Gram trzecią karierę i ani razu nie miałem problemu z kontuzjami. I tak samo ma miliard innych ludzi. Powstało na ten temat już wystarczająco tematów - wystarczy je przeczytać :D[/quote]

A no to chyba że tak :) to sorry za zacietrzewienie ;) Ja nic nikomu nigdy nie wmawiam, a nawet nie kryję sie z tym, że podrasowuję sobie FMową rzeczywistość. Piszę "podrasowuję", Ty to nazwiesz ułatwianiem czy nawet cheatowaniem. Ja tego tak nie odbieram, bo po prostu nie do końca podoba mi się to jak SI przygotowuję futbolowy świat FMa.

Ale dla mnie FM bez edytora to tylko niedopracowana autorska wizja szamanów z SI, dla mnie na surowo nie do przyjęcia :)

robal15 Młody aktywista

@armbi, każdy może grać, jak chce, ale proszę później nie wmawiać ludziom, że tacy ludzie nie ułatwiają sobie gry. A co do kontuzji - ludzie, którzy potrafią grać ich nie mają. Gram trzecią karierę i ani razu nie miałem problemu z kontuzjami. I tak samo ma miliard innych ludzi. Powstało na ten temat już wystarczająco tematów - wystarczy je przeczytać :D
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

Opelu Partyzant

22.04.2015 16:03    #2144     Sufler - Porady do gry - zacina sie przy taktyce...
Kilka pytań aby do końca zweryfikować problem:
1. Czy zamiast "trawy" w podglądzie taktyki masz gładką, zielonkawą teksturę?
2. Czy przeciąganie zawodników "za koszulki" po taktyce powoduje lagi?
3. Czy po przejściu z ekranu taktyki do zakładki poleceń dla piłkarzy i z powrotem powoduje crash dumpa?

Jeśli tak, to masz ten sam problem co ja i setki innych graczy po updacie 15.3.0
Wystarczy opróżnić folder Documents\Sports Interactive\Football Manager 2015\tactics i wszystko magicznie zaczyna działać.
Okazuje się że po jednym z patchy i ponownym przejściem z formatu .fmf na .tac i z powrotem, stare taktyki, nawet nie zaimportowane do gry, powodują ścinki i crashe.

Ivan880826 Partyzant

20.04.2015 21:27    #2145     Sufler - Porady do gry - FM 2015 - Strasznie wolno chodzi
udało Wam sie rozwiązać ten problem??

Ivan880826 Partyzant

20.04.2015 21:17    #2146     Sufler - Porady do gry - zacina sie przy taktyce...
Witam,
ma problem, który wynika nie wiem z czego wynika.
Gra (fm 2015) działa dobrze poza kartą taktyka, na której gra się tak zacina ze nie da się grać.... po prostu po otworzeniu karty zawodnika i cofnięciu do listy gra sie zacina na kilkanaście sekund i po chwili wraca do normy, aż do momentu otworzenia kolejnej karty zawodnika...
Jest to irytujące gdyż nie pozwala w ogole grać.... po przeinstalowaniu systemu problem pozostaje ten sam....
dodam iż gra aktualna bo steam sam ją aktualizuje a moja konfiguracja sprzetowa to: intel i5, ge force gtx 460 i 4gb ramu...
wydaje mi się ze sprzęt powinien wystarczyć..
Znacie może rozwiązanie tego problemu??

Saidi1 Partyzant

20.04.2015 16:23    #2147     Sufler - Porady do gry - Dwa pytania. FM 14
1. Zawodnicy z mojego zespołu często skarżą się na brak dyscypliny w zespole, od czego to zależy ?
2. Mam problem z utrzymaniem wyniku czasem prowadzę 2-0 czy 3-0 a i tak czasem przeciwnikowi uda się wyrównać bądź wygrać. Wygrywam pewnie 4-0 do połowy mecz kończy się 4-3 więc strach jest nawet jeśli prowadzę wysoko. Gram ofensywną taktyką (kontrolą) lecz kiedy wygrywam chcę utrzymać wynik i ustawię taktykę defensywną (kontratak) z dwoma defensywnymi pomocnikami to i tak stracę prowadzenie. Kiedy nie zmienię ustawienia i gram dalej kontrolą też często tracę. W czym może tkwić problem ? Obie taktyki są przyswojone dość dobrze przez moich graczy.

kijopek Partyzant

Przy każdym z moich niedostępnych piłkarzy pisze, że mogą zagrać w następnym meczu o ile zostaną zgłoszeni na czas, ale problem w tym, że nie mam takiej ikony ani w taktyce ani w składzie by zmienić listę zgłoszonych.

niko41 Partyzant

20.04.2015 13:21    #2149     Football Manager - Świat taktyki - Przepis na grę.
Drodzy koledzy i koleżanki,

obecnie prowadzę AFC Wimbledon. Awansowałem do Championship i aktualnie okupuję dolne pozycję. W niższych ligach nie miałem problemu z grą (o czym świadczy najpierw awans do League One, a sezon później do Championship). Niestety mimo wzmocnień przegrywam większość meczów, oddając co najwyżej 8 strzałów. Mam problem z utrzymaniem piłki, a ponadto tracę ponad 2 bramki na mecz. Moim napastnikom brakuje skuteczności, gdzie sezon i dwa sezony wcześniej ich gra bardzo mi się podobała.

Moja taktyka to 4-4-2 - kontrola, zrównoważony

Polecenia: utrzymanie piłki, podania na wolne pole, podania w pole karne, zagrania na skrzydła, miękkie dośrodkowania, rajdy między obrońcami, ataki skrzydłami, węższe pole gry, skrócenie pola gry, nękanie rywali, agresywny odbiór piłki (i opcjonalnie zagrania na obieg)

BR-obrona, OŚ-Obrona, PO/LO - boczny obrońca/wsparcie, PP/PL - skrzydłowi/atak, PŚ- pomocnik długodystansowiec/wsparcie i cofnięty rozgrywający-obrona, NŚ-odgrywający/wsparcie i wysunięty napastnik/atak.

Swoją grę chciałbym oprzeć na skrzydłowych, którzy dogrywaliby piłki do wysokiego i skocznego odgrywającego, który następnie odgrywałby piłki do środkowego napastnika. Generalnie marzy mi się gra a'la Liverpool za czasów Heskey'a i Owena w ataku. Kompletnie nie wiem jak dopasować formację i ustawienia dla moich zawodników. Z racji braków technicznych nie chcę grać "klepką", ale z drugiej strony nie chcę bezsensownie tracić futbolówkę poprzez zagrywanie długich piłek do przodu.

Przeciwko silniejszym zespołom chciałbym po przejęciu piłki ruszyć skrzydłem w stronę bramki przeciwnika i dośrodkować tam, gdzie już czaiłby się napastnik.

Ewentualnie mogę rozważyć przejście do formacji z 1 napastnikiem, na którym spocząłby ciężar zdobywania bramek.

Panowie proszę o rady dotyczące mojej taktyki :)
Zdradźcie mi również w jaki sposób Wy gracie słabszymi drużynami? Może lepiej skupić się na dominacji w środku pola?

Crasher001 Partyzant

Siemka. Na początku zaznaczę, że nie piszę w głównym temacie stworzonym do problemów graficznych, bo tam nikt nie odpisuje. Szukałem trochę w necie i znalazłem, że może być to błąd w configu. To był jednak temat odnośnie FM'a 13. Powiem tak. Pobierałem wszystko z tej strony -> http://sortitoutsi.net/. A dokładnie były to takie pliki graficzne:

Facepack: http:(...)er-faces

Logopack: http:(...)ic-logos

Kitspack: Nie pamiętam, bo chyba była to inna strona. Ale to akurat działa więc możemy pominąć. Dodam, że pobrałem tylko do Premier League, ale jednak np. w Serie A też działają. Może mam inne wgrane albo pobrane z warsztatu.

Przechodząc do sedna sprawy. Robiłem tak jak w różnych poradnikach. Zakładałem osobne foldery w grafice do FM'a i jedynie zadziałały stroje. Kombinowałem, wrzucałem bezpośrednio a na samym końcu wrzuciłem po prostu do grafiki nierozpakowane paczki z herbami oraz twarzami. O dziwo zadziałało. Jednak działają tylko herby do Serie A, Ligue 1, BBVA itp. Nie mam herbów w Bundeslidze oraz Premier League. Na Angielskiej ekstraklasie zależy mi najbardziej. Ciężko grać w ulubionej lidze bez oryginalnych herbów. W Championship, dla odmiany natomiast loga zespołów działają. Twarze nie działają kompletnie. Jedynie wgrały się nieliczne i to mało znanych zawodników. Proszę o jakąś pomoc, bo nie wiem już jak je naprawić. :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution