Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

misiek993 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Jeśli chodzi o realizm to jest on na plus. Widać to szczególnie jeśli prowadzi się klub półzawodowy - piłkarze spoza kraju w ogóle nie chcą wyjeżdżać dla kontraktu półzawodowego. W poprzednich wersjach był ten komfort, że grając np. w 6 lidze w Anglii, wystarczyło ściągnąć kilku rozwiniętych piłkarzy z Reunionu, Martyniki czy Nowej Zelandii itp i ze słabym zespołem bez problemu dało się wywalczyć awans a nieraz i dwa w krótkim odstępie czasu. W 15 polega się tylko na krajowych piłkarzach, jest też przegięcie w drugą stronę w tym aspekcie, bo np. zawodnicy z Walii czy Szkocji nie chcą wyjeżdżać z "kraju", co dla mnie jest absurdem gdy prowadzę klub z Anglii. Z pozaboiskowych rzeczy rozwinięto w dużym stopniu interakcje czy to z piłkarzami czy z mediami.

Realizm samej gry też uległ poprawie, jednak mi trochę czasu zajęło przyzwyczajenie się do tej wersji, tym bardziej, że przeskoczyłem z FM12 do 15 i początkowo średnio wszystko ogarniałem. Kwestia przyzwyczajenia. Do 12 na pewno kiedyś wrócę ale na razie cieszę się rozgrywką w 15, którą polecam mimo paru wad. Najbardziej spieprzone są karne - zarówno dyktowanie a przede wszystkim wykonywanie karnych. Nie ma co patrzeć na atrybuty, można wystawić do nich bramkarza, i tak zawsze strzeli. Nawet jeśli karne i opanowanie ma na tragicznym poziomie.

pelsona Partyzant

01.05.2015 19:39    #2132     Football Manager - Ogólna dyskusja - Taktyka problem
Witam

Ściągłem sobie taktykę jest w formacie .fmf i mi jej nie widzie
można jakoś przerobić na .tac ?

te akurat mi odbiera

Piter1985 Partyzant

28.04.2015 11:47    #2133     Sufler - Porady do gry - Steam - kod błędu 55
witam
mam oryginalną grę zakupioną w sklepie, zarejestrowaną w steam i do tego momentu wszystko OK. gdy chcę grę uruchomić rozpoczyna się proces finalizowania instalacji 1 %... i koniec :-( następnie wyskakuje okienko i informacją, że serwery steam są zbyt zajęte żeby się zająć problemem, kod błędu 55.
spotkał się ktoś z tym zagadnieniem, nigdzie nie udało mi się znaleźć pomocnych info na ten temat a człowiek chciałby w końcu pograć... :-)
dzięki

Vhaeraun55 Partyzant

27.04.2015 09:49    #2134     Sufler - Porady do gry - Niecelne Strzały FM15
Największy problem mam właśnie z tymi strzałami. STG całkiem dobrze wychodzą jestem 3 ;]

pelsona Partyzant

WItam

jak wrzucam skórka wypakowaną to mi w grze nie widzi , mam cały czas domyślną

przykładowa skórka

C:\Users\xbox3_000\Documents\Sports Interactive\Football Manager 2015\skins\AndromedaV4

usunołem save i mam to samo
nigdy nie miałem problemu z tym a teraz ... strzelił

bardzo proszę o pomoc

Vhaeraun55 Partyzant

26.04.2015 19:26    #2136     Sufler - Porady do gry - Niecelne Strzały FM15
Siemka mam taki problem w FM 15 podczas meczu mam przykładowo 50 strzałów na bramke z czego 15 celnych i 35 niecelnych przeważnie zawsze więcej jest niecelnych niż celnych można jakoś zwiększyć celność zawodnikom?

DamianMKS Partyzant

26.04.2015 17:56    #2137     Sufler - Porady do gry - Problem ze scoutami w FM 2015
Witam, mam problem. Gram z kolegą razem w FM 15, i problem jest taki ze jak ja przeskanuje sobie gracza to moj scout składa mi normalnie raport przykładowo 3 gwiazdki obecnej umiejętności i 4 w potencjale, z tym że jak kolega tak robi to jemu kogo by nie przeskanował pokazuję mu max 1/1,5 gwiazdki jest to nie realne grając Wigrami Suwałki żeby Ondrej Duda miał 1.5 gwiazdki. Nie gramy online tylko na jednym komputerze.

Miał ktos z Was taki problem? Mógłby ktoś jakoś pomóc?

esn1337 Partyzant

Witam,

Problem dotyczy rozgrywki w FM 2010 a mianowicie; gdy klikam kontynuuj grę bez względu czy myszką czy też kontynuuję grę spacją to po takim jednokrotnym kliknięciu przetwarzanie wiadomości samo się nie zakańcza, gdyby nie ręczne kliknięcie napisu z czerwonym kółkiem "przeglądaj" przeleciałby mi tak cały miesiąc. Nawet gdy pasek, który się ładuje zaniknie to wszystkie nagromadzone wiadomości odczytują się samoczynnie, bez mojego udziału kolejno zostają wyświetlane i gdy zostaną odczytane to dalej idzie kontynuacja gry.. Niezmiernie mnie to denerwuje ponieważ wcześniej tego nie było a stało się to samoistnie, wiadomo że normalną koleją rzeczy po wcisnięciu spacji odczekujemy chwile, pasek się załaduje, dojdzie kilka wiadomości do skrzynki i to my zarządzamy wszystkim, same się nie odczytują i bez ponownego kliknięcia spacji gra się nie będzie kontynuowała. Gdzie szukać problemu ? Grzebałem wszędzie i nie mam bladego pojęcia.

Pozdrawiam

Rostel123 Partyzant

25.04.2015 12:52    #2139     Sufler - Porady do gry - Problem z Twarzami
Siemaka mam problem dotyczący tego że po dodaniu kolejnej paczki zdjęć do folderu i odpaleniu fm'a znikły mi wszystkie zdjęcia piłkarzy, trenerów itd... i stąd moje pytanie jak to naprawić

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

Idąc taką retoryką nie warto oceniać zawodników z co najmniej FM-a 2014, a i przy 13-tce duży znak zapytania. :))

Dawno nie miałem problemu z kontuzjami... ale np. teraz grałem w Strasbourgu praktycznie jednym składem i miałem tylko raz mecz, w którym aż 3 piłkarzy zeszło z kontuzjami. Pamiętajmy, że FM to głównie excel, rozbudowany ale excel, można się doszukiwać we wszystkim ręki menedżera... ale czasem szkoda zachodu. Bo zaraz padną sformułowania, że trening na b. wysokich obrotach jest mało korzystny dla używalności zawodników, którzy jak tylko im go ustawię narzekają...
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution