Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Sir Mih Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Cały czas, czytając opinie o fm15 dziwiłem się, o co chodzi ludziom, którzy marudzą na silnik gry, że jeden strzał = jedna bramka, że coś nie działa tak, coś działa aż za dobrze.. ja tego nie widziałem, sama gra jako gra mi sie podoba, działa dobrze

ALE

KONTUZJE! wtf? grałem w różne inne fmy, zawsze ustawiam podobne treningi, podobne obciążenia, podobne rotacje w presezonie ale w fmie nie wiem czy to moja wina, czy wina gry ale piłkarze lecą do gabinetów lekarzy jak po sznurku.

moje pierwsze trzy kariery - valencia, burnley i real madrid (na testy taktyki, obeznanie sie z gra i zobaczenie czy przy topowych graczach ten problem rowniez wystepuje)
valencia - presezon = 8 długich kontuzji podstawowych graczy. Pierwsze 4 mecze grałem młodzikami w pierwszej 11stce na niektórych pozycjach (napastnik, ŚO, skrzydłowy) albo boczni obrońcy robili za skrzydłowych.
burnley - kontuzje kluczowych zawodników, a kiedy zdrowieli nagle wpadali w kolejna kontuzje, mimo ze nie wystawialem ich w meczach, a obciazenie na treningu do odzyskania kondycji dostawali niskie
real - dzien przed meczem o superpuchar europy, na siłowni wylatuje mi: ronaldo (naderwanie mięśni w łydce), casillas (skręt szyi), illarramendi (złamana dłoń) i ramos (mięśnie grzbietu) dafaq?

to jest problem tego FM'a czy mój problem bo nie ogarniam czegoś?

molacz Partyzant

21.06.2015 21:23    #2062     Sufler - Porady do gry - pliki .fmf
Witam

mam problem z dodatkami ze strony ;) Pliki z uaktualnieniami .dbc czyta normalnie pokazuje jako pliki edytora w grze a pliki .fmf nie wykrywa wcale... Można sobie z tym jakoś poradzić ?

FM 2015 wersja 15.3.2

bronek7 Partyzant

21.06.2015 17:30    #2063     Sufler - Edytor - Uszkodzone dane edytora?
Witam.

Pojawił się u mnie problem z plikiem edytora (rozszerzenie fmf). Obawiam się, że to już jego koniec, ale chciałbym to jeszcze potwierdzić u kogoś, kto być może jest lepiej ode mnie zapoznany z edytorem. Sprawa miała się tak - edytowałem wczytany i wcześniej zapisywany plik, zakończyłem edycję, zapisałem plik, wyłączyłem edytor (okno się zamknęło) i włączyłem przeglądarkę internetowa, po czym - niespodziewanie - komputer doznał zawieszenia, które można było zlikwidować jedynie resetem.

Aktualnie wygląda to następująco - plik edytora istnieje w folderze editor data, istnieje również niemal identycznych rozmiarów plik - jak mi się wydaje (oczywiście mogę się mylić, ale być może ktoś bardziej obeznany będzie wiedział lepiej) - zapasowy o nazwie last_saved_rules w formacie tmp. Niestety - plik danych edytora nie jest widoczny zarówno w momencie próby załadowania go w edytorze, jak i grze. Miałem oczywiście włączone wszystkie opcje zabezpieczające - zapis pliku zapasowego i aktywną opcję odzyskiwania danych. Z tym że plik unsaved_database_changes zdążył się skasować, gdyż - jak pisałem wcześniej - edytowane dane zdążyłem już zapisać i wyłączyć edytor, a o ile zdążyłem się zorientować (zdarzyło mi się ze dwa razy korzystać z tej opcji), ten plik kasuje się automatycznie po zapisaniu oryginalnego pliku edytora.

Sprawa jest przegrana, prawda? Czy jest w ogóle sens zgłaszania tego na forum SI, czy oni w ogóle zajmują się tam tego typu "pierdołami" jak awarie plików ze zmianami w bazie danych?

nesete Absynt Prozy

Grupa: Ekspert
Ja mam zawsze dwie jedenastki, mocarzy na silnych przeciwników i rezerwy na słabszych. Często gram nimi na zmianę i nie mam problemów większych. Niektórzy czasem marudza ale wszystkie rozmowy odrzucam i im po czasie przechodzi

Wiki_94 Partyzant

Witam ;) Specjalnie założyłam tu konto żeby was zapytać o poradę dotyczącą FM15. Otóż zawsze w poprzednich edycjach FM preferowałam niezbyt szeroki skład z prawie stałą pierwszą 11 coś jak Carlo w Realu Madryt. Niestety ten sposób gry w FM15 doprowadził mnie do 2 krotnego zwolnienia co nigdy w poprzednich edycjach mi się nie zdarzyło...;( Więc gdy znalazłam pracę po 1 roku urlopu postawiłam na szeroki skład żeby w razie kontuzji (których jest bardzo dużo niezależnie od klubu który bym nie prowadziła) mieć zawsze zmiennika, a w razie kontuzji zmiennika był jeszcze ktoś kto mógłby za niego zagrać np. z u21 czy u19. Wszystko było dobrze kiedy było dużo kontuzji ponieważ skład się skurczył tak, że grałam tak jak kiedyś żelazną pierwszą 11. Niestety po jakimś czasie nastąpił okres kiedy nie było zbyt wielu problemów zdrowotnych i wtedy zaczęło pojawiać się niezadowolenie... Na początku wśród zmienników później gdy dałam pograć zmiennikom wśród graczy pierwszego zespołu :(:(:( U niektórych strasznie obniżyły się morale a niektórzy zaczęli chcieć zmienić klub !! I to wszystko przez ten cholerny szeroki skład... Może ktoś mi wytłumaczyć jak sobie z tym poradzić ???? W żadnym z FM w które grałam nie miałam tak dużo frustracji i nerwów jak w tej wersji ;(

robal15 Młody aktywista

15.06.2015 00:18    #2066     Inne - Piłka nożna - Copa America 2015
Tardelli też grał w Betisie, ale kariery tam nie zrobił. Wróżono mu dobrą karierę, tak samo jako Sobisowi. A co do Freda, to on jeszcze się wyrobi, ma być dobry.

Z napastnikami jest problem w Brazylii. Może za parę lat Kennedy zacznie grać, ale jego raczej przerobią na skrzydłowego. Może Pato się odrodzi - ponoć ma iść do Milanu. Właśnie jest jeszcze Gabriel Barbosa - następny Neymar :)

Dziwi mnie w kadrze brak typowego makalele. Przecież mają od tego Luiz gustavo, Lucasa, Ramiresa albo Rodrigo Caio.
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

arvanis Partyzant

12.06.2015 11:26    #2067     Football Manager - Ogólna dyskusja - Kobieca piłka w FM
Mogłoby być ciekawie:

1. Jak w rozmowy pomeczowej zwyzywa się piłkarzy, pojawia się komunikat, że powiedziało się, co się myśli o cnocie ich matek - tutaj proponowałbym coś w stylu "XX po meczu zwyzywał zawodniczki od dziwek".

2. Problemy osobiste piłkarzy mogłyby zostać znacząco rozbudowane. Teraz jest tylko martwienie się o takie banały jak pozycja klubu w lidze, nowy kontrakt, czy zbyt częste siedzenie na ławce. Propozycje nowych: "Dziś jest TEN dzień", "Nie chce się pokazywać na murawie w tej nowej fryzurze", "Domyśl się", "Foch", "Zazdrosna o inną zawodniczkę", "Twierdzi, że źle wygląda w takim kolorze trykotów", "Czuje, że te spodenki ją pogrubiają" etc.

3. Nowy model sympatii: "Uważa, że nowy trener siłowy to niezłe ciacho", "Uważa, że zawodniczka XX to zdzira", "Uważa, że zawodniczka XX dobrze wygląda z tymi tipsami".

4. Rozszerzone opisy ulubionych klubów w zakładce zawodniczki: Manchester United (niezłe ceny w butikach), Valencia CF (ładne koszulki wyjazdowe), GKS Szombierki (przystojny menedżer).

5. Nowy rodzaj niedostępności meczowej: "W ciąży"

6. Nowe możliwości motywowania/karania zawodniczek (rozbudowany silnik gry dla dorosłych, motywy bdsm etc.).

7. W przypadku słabej sytuacji finansowej klubu możliwości szukania niekonwencjonalnych źródeł dochodu, np. emisja rozbieranych kalendarzy.

Zwolay Partyzant

11.06.2015 21:28    #2068     Sufler - Porady do gry - Klub amatorski-błąd programu?
Witam-zabrałem się za prowadzenie 2 ligowego klubu duńskiego Avarta-najgorsze patałachy jakie mogą być w Danii.Grają za friko-pensja każdego zawodnika to 0 zł.Mam pytanie-czy to normalne że wszyscy z innych zespołów amatorskich chcą przechodzić do mojego klubu?Negocjacje wyglądają idiotycznie-zawodnik proponuje dla siebie status np Pierwszy zespól,zero kasy,ja się zgadzam i już jest mój...jeśli chcę jakiegoś zawodnika z innego amatorskiego klubu też nie ma problemu-proponuje kontrakt ,zgadzam się na wszystko (a "wszystko" sprowadza się do roli w zespole-czy kluczowy czy pierwszy zespół,czy zaplecze) i już-przechodzi od razu....nie wiem jak się to ma do realió ale jak namój gust to kiepsko....chodzi o wersję FM2014

ghost000 Partyzant

11.06.2015 12:20    #2069     Sufler - Edytor - Problem z edytorem Football Manager 2014
Witam mam następujący problem do football manager 2014,
Otwieram edytor , wczytuje baze danych , po wczytaniu nic nie ma tzn. zawodników , klubów itp.itd

Marjo_O Partyzant

Jak jest zarejestrowany w drużynie B to bez problemu można przenieść do 1 składu i może grać, chyba że Castillia gra w Tercera Division, bo tam nie ma rejestracji i grać wyżej nie może. A po rozegraniu co najmniej 10 meczów w 1 drużynie nie może już grać w rezerwach. Piłkarze z u19 mogą grać bez rejestracji, ale tylko do 18 roku życia.
Może być tak, że menedżer rezerw nie rejestruje piłkarza i nie może on grać w pierwszym zespole, bo ty jako menedżer Realu nie masz wpływu na rejestracje w Castilii.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution