Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Covall Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Pierwszy raz chyba od od FM13 gram angielskim zespołem wiec tez mnie zlapalem specyfiki tej ligi. W innej karierze, Wisła miażdżylem wszystkich wygrywając LM wiec myślałem ze tez zaskoczy.

Teraz juz widzę kilka uwag, ale ogólnie nie miałem dużych problemów. Meczylo mnie patrzenie wciąż na zdecydowana przewagę w meczu i kłopot ze strzeleniem chociażby 3 bramek. Co do mocniejszych zespołów to tez się w miarę sprawdzała, wygrywałem z ManU Chelsea i City, inna sprawa Arsenal bo kaazdy mecz praktycznie w lidze wygrywaja różnica 5 bramek.

Jeszcze jedno pytanie - chciałbym spróbować gry 4-2-3-1 z ofensywny pomocników. Jak poustawiać zespół, szczegolne srodek zeby tyły były dosyć zabezpieczone i z przodu grać efektywnie ?

Covall Partyzant

Witam wszystkich,

Gram w FM 15 Liverpoolem i mam mały problem ze swoją taktyką. W każdym praktycznie meczu oddaje 20-30 strzałów i strzelam 1 lub 2 bramki. Sytuacji stwarzam bardzo dużo lecz nawet przy takich zawodnikach (Balotelli, Sterling, Konoplyanka, Douglas Costa, Lacazette, Barbosa) bramek strzelam dosyć mało.

Ustawienie 4-1-2-3
*BO - obrona, ŚO i OGP - obrona
*DP - pomocnik odbierający piłkę (obrona)
*ŚP - wsparcie
*CR - wsparcie
SN - atak
WN - atak

Polecenia:
*bezpośrednie podania, zagrania na skrzydła, kąśliwe dośrodkowania, strzały z każdej pozycji
*ataki skrzydłami, węższe pole gry, znacznie wyższa linia defensywy
*więcej pressingu, krótsze krycie, przeszkadzaj bramkarzowi, wyższe tempo

Zmieniam też na przemian bezpośrednie podania z krótkimi - raz w meczu jest dobrze a raz źle i na odwrót. Jak ustawiać te polecenia w stosunku do słabszych a jak do mocniejszych rywali ?

Pozdrawiam :)

Widzik Partyzant

Jest dobrze, nie idealnie ale to beta. Nie mam wiekszego problemu z kontuzjami, dość łatwo gwiżdżą karne i sypią kartki jeżeli zmienisz w ustawieniach odbioru piłki na ostro na poszczególnych graczy przeciwnika.
Animacja meczu naprawdę przyjemnie się ogląda, a zmiany taktyczne mają odzwierciedlenie w sposobie gry.
Potencjalnie świetna wersja, poczekajmy na finalne pacze.
https://www.youtu(...)youtu.be

McMoney Młody aktywista

09.11.2015 17:35    #1874     Sufler - Porady do gry - Puste drużyny rezerw i U-18
Witam
Na początku zapewne ważna informacja, a więc gram na uaktualnieniu "RFU + te pierwsze trzy ligi polskie" razem wzięte kompatybilne ze sobą. Objąłem zespół z Ligue 1 Gazelec Ajaccio. Wszystko pięknie ładnie, ale gdy zerkam na "zaplecze" klubu, to nie ma ani drużyny rezerw, ani drużyny młodzików. Są tylko z nazwy, ale gdy wchodzę, aby zobaczyć czy jest tam jakiś zdolniak, albo talencior, który wyrośnie w przyszłości, albo już jest do ogrywania w pierwszej drużynie, wszyscy zawodnicy, od góry do dołu to szaraki. A ligi grywalne we Francji mam od pierwszej, do trzeciej włącznie. Gdzie leży problem? Czy w przyszłości te drużyny się jakoś zapełnią? Jak to rozwiązać? Bardzo proszę o jakieś porady i pozdrawiam :)
Glory, Glory MAN UNITED !!

fazy7 Partyzant

Witam serdecznie, ściągnąłem sobie właśnie dodatek do FM2016 kitspack megapaka wrzuciłem w odpowiedni folder i śmiga wszystko okey. Gdyby nie to, że kilka koszulek mi nie działa w polskiej ekstraklasie nie chodzi mi domowa koszulka termalicki bruk-bet niecziecza. Co mam zrobić aby ona działała pozostałe działąja wyjazdowa i trzecia są. Odświeżyłem skórke itp. wszedłem w folder i otworzyłem plik poprzez notatnik i wszystko sie zgadza cała ścieżka. Nie znam przyczyny Porszę Was o pomoc jeśli znacie problem .
Pozdrawiam Fazy

fazy7 Partyzant

Witam serdecznie, ściągnąłem sobie właśnie dodatek do FM2016 kitspack megapaka wrzuciłem w odpowiedni folder i śmiga wszystko okey. Gdyby nie to, że kilka koszulek mi nie działa w polskiej ekstraklasie nie chodzi mi domowa koszulka termalicki bruk-bet niecziecza. Co mam zrobić aby ona działała pozostałe działąja wyjazdowa i trzecia są. Odświeżyłem skórke itp. wszedłem w folder i otworzyłem plik poprzez notatnik i wszystko sie zgadza cała ścieżka. Nie znam przyczyny Porszę Was o pomoc jeśli znacie problem .
Pozdrawiam Fazy

kell1987 Partyzant

no ja tam akurat lubie dawaj różnego rodzaju klauzule, żeby płacić mniej.
Ostatnio grałem mecz w lidze słowackiej i już od 26 minuty w osłabieniu po czerwonej kartce, później od 80 minuty w 9, a mimo to wygrałem 1:0 po bramce w 44 min i najlepsze jest to, że jak po czerwonej kartce zmieniłem na kontratak i więcej bezpośrednich podań i miałem chyb 17-9 w strzałach. Szok !!! I tak jak wcześniej nie miałem problemu z kartkami (30 meczów 3 czerwone) czy kontuzjami, to w tym spotkaniu 3 czerwone kartki i trzy kontuzje ( w tym bramkarza). Już się boje następnego meczu i w sumie sezonu. Klub dość biedny (Skalica na Słowacji), więc kadra mała, a ja w następnym meczu zagram bez 6 podstawowych zawodników (środkowy pomocnik wyleciał mi na 4-5 tyg już wcześniej) !!! A już teraz czterech zawodników ogłosiło mi, że po sezonie kończą kariery, więc kadra będzie jeszcze mniejsza, a na wzmocnienia kasy brak. Może chociaż uda się jakoś uzupełnić zespół. Jestem teraz w obliczu wyzwania :)

Azazell83 Partyzant

Dla mnie zawsze problemem byly te umowy i klauzule nie czaje ich ciekawe jak tu rozwiazali.. W 2015 nie grałem .. A wy jak sobie radzicie z tymi umowami z pilkarzami?

Tommy6 Partyzant

08.11.2015 10:14    #1879     Football Manager - Ogólna dyskusja - Problem z juniorem
Gram Berwick Rangers, na jedne z meczy przesunąłem do I składu jednego z juniorów, potem mimo, że pzesunąłem go do drużynu U-20 cały czas figuruje w I składzie i w U-20, czy to jest jakiś błąd, czy być może coś źle ja zrobiłem. Proszę o pomoc, z góry dzięki

bartsky22 Partyzant

05.11.2015 20:21    #1880     Sufler - Porady do gry - Problem z grafiką
Witam, ściągnąłem FM 2015 ze steama, wszystko działa tylko pojawia się problem m.in. z herbami klubów i strojami w trakcie meczu. Loga klubów nie ma wcale, luka (nawet nie ma herbów klubów bez licencji SI). W trakcie meczu wszyscy piłkarze na boisku ubrani są na czerwono. Dodam, że grałem już w FMa 2015 na tym kompie przed formatem, problem pojawił się teraz.
EDIT: Zainstalowanie od początku nie pomogło.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution