Wyniki wyszukiwania dla: prezes

Strona

Tzar Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
07.01.2008 16:11    #1401     Sufler - Porady do gry - plc sugar daddy
Sprawdzałem w edytorze bazę 8.0.1 - żaden klub nie ma zaznaczonej opcji Sugar Daddy. Trzeba liczyć na prezesów z wysokim atrybutem Resources :P

sefko1 Przodownik pracy

07.01.2008 12:19    #1402     Sufler - Porady do gry - plc sugar daddy
Troche sie mijacie z prawdą koledzy.

1. Sugar daddy - to poprostu funkcja prezesa, który dofiansowywuje klub z własnych pieniędzy. Co w skrócie znaczy, że klub niezaleznie od wyników finansowych może uzyskać dodatkawe zasilenie budżetu. Pojawia się to w budzecie, w dochodach, pod pozycją inwestycje. Jest to odczuwalne zwłaszcza w słabszych klubach, gdzie w Conferance (6 liga angielska) klub może miec budżet na poziomie 5 mln funtów zamiast kilka tysięcy. Im mocniejszy klub tym kasa "wpompowywana" przez prezesa większa (zwykle raz w roku, chyba, że klub ma problemu fiansowe to częściej)

2. PLC to poprostu giełdowa spółka akcyjna. Dzięki temu klub może uzyskać dodatkowe dochody poprzez sprzedaż akcji na giełdzie.
spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w krajach anglosaskich to LTD (niemieckie GmbH).
Pozdrawiam.

Wolo Partyzant

01.01.2008 21:46    #1403     Sufler - Porady do gry - Niechciane Transfery
Na 2 godziny przed końcem okienka grając Wisłą prezes przyjął ofertę za Dudkę wartą 1,5 mln funtów. Nie było co zrobić, nawet zmiennika załatwić :|

miszczu212 Partyzant

01.01.2008 21:39    #1404     Sufler - Porady do gry - Niechciane Transfery
ja robie tak jak grzelo,
np, zarzad zgadza sie rogera sprzedac za 2mln a jest wart 1mln. ja w tym momencie proponuje klubom rogera za 500tys. zglasza sie ze 20klubow. oferta jest tak niska ze zarzad sie nie wtraca i ja przyjmuje te wszystkie oferty. jesli roger wybierze jedna z tych 20 a jest to wielce prawdopodobne to ja anuluje oferte a rogerowi oferuje nowy kontrakt to sie nie obrazi. ja w KSZO juz tak 3rok utrzymuje najlepszych przed prezesem.

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

01.01.2008 21:36    #1405     Sufler - Porady do gry - Niechciane Transfery
Miałem, oj miałem. Nadchodziło do mnie dużo zapytań o Wołczka ze Śląska Wrocław, więc ustaliłem jego cenę na 1 mln zł, dostałem ofertę od Odry, więc pomyślałem może coś jeszcze wyciągnę od nich (naciągałem ich tak od 200k zł :D ). No ale tu mój "prezesina" powiedział że nie można takiej oferty odrzucić. No i nie odrzucił. Ale milion za takiego zawodnika, to byłem zadowolony.

jarek19883 Żołnierz frontu ideologicznego

30.12.2007 16:31    #1406     Sufler - Porady do gry - FUTURE REGENS
mozna nawer zrobic ze bogaty sponsor przejmuje twoj klub:),zamienic druzyny(swap teams),dodac prezesa,a program jest dalej ulepszany dojda nowe opcje:)

brutalny_kazik Żołnierz frontu ideologicznego

27.12.2007 17:36    #1407     Sufler - Porady do gry - Bardzo zaangażowane podejście
Dokładnie,czasami prezesi "cieszą się,że jesteś lojalny wobec klubu".Wtedy jest mnijesza szansa ,że cię wywalą,choć jeśli np.Realem będziesz na 18 miejscu,to lojalność ci nic nie pomoże :P

Karp Wigilijny Partyzant

27.12.2007 17:25    #1408     Sufler - Porady do gry - Bardzo zaangażowane podejście
Rad, ja myślę sobie że nie ma ani trochę. Jakoś nigdy nie zauważyłem by ktokolwiek zwracał na te atrybuty jakąkolwiek uwagę (ani prezesi, ani zawodnicy, ani nikt inny). To chyba ma tylko ładnie wyglądać ;]

inkasent Partyzant

portowiec1992, tu nie chodzi o stan finansów. Klub nie ma długów a w budżecie jest około 60 mln euro na płace i transfery(zaczynam 5 sezon).
Tzar, dzięki za radę, ale okazuje się, że prezes ma interference 2 a mimo to chce decydować o transferach:(
Zapomniałem napisać jednej rzeczy. W połowie 4 sezonu zmienił się zarząd i od tej pory zaczęło się wtrącanie prezesa w transfery(poprzedni prezes się nie wtrącał).

carlos9014 Partyzant

raczej nie koniecznie w legii miałem zawodnika wartego 45 milionów ale jak ManU dawał mi za niego 25 milionów to prezes odrazu go sprzedał

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution