Wyniki wyszukiwania dla: prezes

Strona

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
1) Musisz wygrywać i mieć szmal. Być może jak awasnujesz to kolejnej wyższej klasy rozgrywkowej wtedy Twój klub stanie się zawodowym.

2) Na prezesa może wpłynąć tylko jeszcze lepsza gra zespołu. Reszta to jego widzimisie.

3) Zależy to od budżetu płacowego. Wszystko kręci się w okół pieniądza.

4) Pozwolenie na prace jest opisane w FAQ. http://cmrev.com/sufler/faq.html

5) Na 8.0.0 był bug z seryjnym przestrzelaniem karnych. Jeżeli grasz na innej wersji, to mała skuteczność w tym fragmencie jest winą Twoich piłkarzy/piłkarza. Jaki atrybut i za co opisano w instrukcji - strona 32.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

SlimShady7 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Mam kilka problemów podczas kariery w angielskim AFC Telford.

1) Co muszę zrobić aby mój zespół przeszedł na zawodostwo ?? Awansowałem 2 sezony z rzędu z Blue Square North do Blue Square Premier, a potem odrazu do Coca-Cola League 2. Wszystkie drużyny w tej lidze uważane są za "zawodowe" a moja nadal jest "półzawodowa". W konsekwencji piłkarze nie zgadzają się na podpisywanie kontraktów profesjonalnych. Wszyscy od góry do dołu mają kontrakty amatorskie lub juniorskie.

2) Drugi problem dotyczy nawiązywania współpracy z lepszymi klubami. Drużynie AFC Telford jako kopciuszkowi przydałby się zaprzyjaźniony klub który sypnąłby jakiś grosz (z finansami u mnie krucho) lub chociaz wypozyczył średniej klasy grajka. Za każdym razem na moją prośbę zarząd odpowiada w ten sam sposób: "Nie widzimy potrzeby aby nawiązywać w tym momencie..." bla bla bla. Czy mogę w jakiś sposób na to wpłynąć ? Czy cierpliwie czekać, aż szacowny prezes zmieni zdanie ?

3) Podczas próby zakontraktowania nowych szkoleniowców, zarząd odwołuje wszystkie moje umowy twierdząc ze wystarczy mi !!2!! trenerów. Paranoja... czy to się kiedyś zmieni czy nawet prowadząc mój team w Premiership będę męczył się tylko z dwoma "fachowcami" w sztabie?

4) Znalazłem kilku genialnych (jak na mój zespół) zawodników w Nigerii i Brazylii. Niestety jak zawsze na drodze stają mi urzędy wydające pozwolenie na pracę. Od czego zalezy dopuszczenie tych zawodników do gry w mojej drużynie ? Czy pozwolenie dostają tylko gracze których zespoły walczą w najwyższych ligach ?

5) Rzuty Karne :/ W poprzednim sezonie na 17 rzutów karnych moi zawodnicy strzelili tylko 4!!! Do tego dochodzą 3 przegrane serie rzutów karnych w meczach pucharowych. Szoook... Czy oprócz wysokich atrybutów "Rzuty Karne" i "Opanowanie" coś jeszcze się liczy ? Czy ma na wpływ na to zmęczenie (kondycja) zawodników ?
Forza Grande Milan !!!

Mateyyy Młody aktywista

22.02.2008 17:03    #1373     Sufler - Porady do gry - Fatalna forma zespołu
Ylv spoko. Ale mysle ze prezes by nie zwolnil mnie bo wybralem w oczekiwaniach na sezon utrzymanie sie.

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

22.02.2008 17:00    #1374     Sufler - Porady do gry - Fatalna forma zespołu
Chłopie graj w I Lidze! Wyobrażasz sobie jakby w rzeczywistości to wyglądało?

- Panie prezesie, mam za słaby skład, nie utrzymamy się w I lidze, dlatego musimy zagrać w II lidze.
- Rozumiem. Jest Pan zwolniony. Dowidzenia
- Dowidzenia.

W I lidze bedzie więklsza kasa, a jak zostaniesz w niższej klasie, to ten problem i tak do cibie wróci po sezonie. Grając w Ekstraklasie masz większe szanse na pozyskanie dobrego zawodnika.

darek.fm@onet.eu Przodownik pracy

18.02.2008 12:48    #1375     Sufler - Porady do gry - ilość rezerwowych
> Premiership zwiększa ławkę rezerwowych
2008-02-08 źródło: futbol.pl / własne

Kluby Premier League zgodziły się na zwiększenie liczby graczy rezerwowych w każdym meczu.
Dotychczas każdy z menedżerów mógł mieć na ławce tylko pięciu piłkarzy i w trakcie spotkania mógł dokonać trzech zmian.

Po zmianie ławka rezerwowych powiększy się o dwóch kolejnych graczy.
Pomysł ten zasugerowały w zeszłym roku czołowe angielskie kluby, opierając się na przepisach europejskiej i międzynarodowej piłki.
Za zmianą musiało opowiedzieć się przynajmniej 14 z 20 klubów Premiership.

Promowaliśmy to rozwiązanie i lobbowaliśmy za nim. Jesteśmy zachwyceni, że tak wiele klubów nas poparło i wspólnie wprowadziliśmy te istotne zmiany - powiedział prezes Tottenhamu Hotspur Daniel Levy.

Jednym z głównych powodów takiego działania jest zwiększenie pola manewru dla menedżerów, którzy często musieli posyłać na trybuny reprezentantów krajów.
To rozwiązanie jest ważne dla menedżerów, którzy dostaną więcej szans do zmieniania składu i staną się bardziej kreatywni pod względem taktyki - dodał Levy.

G4z Partyzant

17.02.2008 17:46    #1376     Sufler - Porady do gry - Zarząd i blokowanie pensji
Wiem że są talenty, ale dlaczego Perez gdy był prezesem realu kupował Figo, Zidane'a ;) Tutaj chodzi o nazwisko i satysfakcje. W końcu to zabawa. Więc się nie da tego odblokować ?? :/ Według mnie FM nie powinien tak blokować. Jak panowie z SI nie chcą doprowadzić do takich zakupów to niech ograniczą budżet.

Perez były Minister Literatury

12.02.2008 22:58    #1377     Sufler - Porady do gry - Dickson Choto
I po co takie tematy? Co one komukolwiek pomogą? Takich pilkarzy jak Choto są tysiące. Nie chcesz - nie sprzedawaj. Jak prezes zaakceptuje transfer - nie masz nic do gadania. Będziecie się ścigać w odpowiedziach na dni? U mnie po 15 dniach, a u mnie po 20 dniach? Zamykam i mam autora na uwadze. Jeszcze jeden taki temat i Reakcjonista.

Euzi Partyzant

12.02.2008 22:45    #1378     Sufler - Porady do gry - Dickson Choto
Pytanie do graczy grających Legią. Myślę, że takich nie brakuje.
Jaki był wasz rekord w utrzymaniu tego piłkarza od chwili rozpoczęcia gry do momentu, kiedy prezes akceptował pierwszą ofertę i kiedy piłkarz kończył w końcu negocjacje?

Tzar Przodownik pracy

12.02.2008 21:50    #1379     Sufler - Porady do gry - Transfer - jak ustawić
Nie INC a LNC :)

To dość obszerny temat, Lucasinho. Gdybym wszystko spisał, to powstałby sporych
rozmiarów artykuł. Może się kiedyś "zepnę" i coś takiego napiszę. Na razie mogę pokrótce
przedstawić możliwości LNC i EDT bez wchodzenia w szczegóły.

LNC (nie trzeba zaczynać nowej gry):
- zmiany nazw lig, klubów, stadionów, nazwisk piłkarzy;
- zmiany barw narodowych i klubowych;
- szaraki/prawdziwki w reprezentacjach (patrz Niemcy);
- włączanie/wyłączanie pokazywania zdjęć w danych drużynach (patrz repra Holandii).

EDT:
- zamiana dwóch klubów z różnych lig miejscami;
- edycja kilku rzeczy w konkretnych klubach (budżet, reputacja, pojemność stadionu);
- dodawanie własnych regenów;
- przeprowadzanie transferów, wypożyczeń;
- dodawanie kontuzji zawodnikom;
- przenosiny na nowe stadiony;
- ustawianie długów danym klubom;
- dodawanie własnego prezesa, który przejmuje dany klub;
- ustawianie opcji zmian zarządu i przejmowania klubów w danych państwach.

To tyle. Pewnie coś pominąłem, ale myślę, że teraz już będziesz miał jakieś pojęcie na temat EDT i LNC.

bury1986 Partyzant

9pucek ma racje, zemna tak zrobili w Chiewo i to po mistrzostwie bo nowemu prezesowi zachcialo sie innego szkoleniowca.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.