Wyniki wyszukiwania dla: prezes

Strona

Delle_Alpi Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
11.06.2009 17:43    #1111     Sufler - Porady do gry - Fuzja klubow
Sugar Daddy nie oznacza że szejki kupią klub, oznacza to że aktualny prezes zacznie szaleć z kasą.

loras Partyzant

11.06.2009 17:42    #1112     Sufler - Porady do gry - Fuzja klubow
Sugar Daddy oznacza hojność Twojego aktualnego prezesa.

Bartez Przodownik pracy

31.05.2009 14:22    #1113     Sufler - Porady do gry - Competition Level
Według mnie CL jest to poziom rozgrywek w sensie Polska ekstraklasa - 1 czyli najwyższy, 1 liga - 2 czyli następna, Puchar Polski - 3 etc. Jakby to powiedzieć, hierarchia, prezes - dyrektorzy - kierownicy - brygadziści itd

jaramaniak Przodownik pracy

25.05.2009 19:05    #1114     Sufler - Porady do gry - Problem z rozbudową stadionu...
nic nie poradzisz chyba że prezes sam wyjdzie z inicjatywą.
De profundis clamavi ad te, Domine

Szemek Ekspert

15.05.2009 23:02    #1115     Sufler - Porady do gry - Rozbudowa stadionu
[quote3=devil11]
Jeżeli będzie za często prosił zarząd o rozbudowe, to dostanie odpowiedź, że "zarząd ma już dość jego ciągłych próśb i woleliby, żeby więcej czasu spędzał na boisku niż w gabinecie prezes", a z tego wynika, że częstotliwość takich próśb ma wpływ na to, czy zarząd wyrazi zgodę, czy nie. Poza tym
19chudy19 napisał, że ma 32 mln. £ na koncie, co w zupełności wystarcza na rozbudowe stadionu ;p

[/quote3]

częstotliwość pytań ma wpływ na to czy stracą do niego cierpliwość czy nie (nie stawiaj im żadnego ultimatum w tej sprawie, bo wylecisz z hukiem- żeby się za to zabierać musisz być im niezbędny i mieć spora renomę). Jak będzie chciał rozbudować szkółkę, ośrodek treningowy czy poprosi o klub filialny to przy poprzednich bezustannych pytaniach o stadion może stracić szanse na powyższe rzeczy.
A te 32 mln funtów to budżet nie tylko na stadion, ale również inne rzeczy (płace sztabu, premie za wyniki itd.)

[quote5=devil11]

Rozbudowa stadionu to nie budowa nowego. W FM-ie koszta takiej rozbudowy oscyluje w graniach 10 mln. A poza tym to 19chudemu19 raczej nie grozi widmo spadku, bo powiedział przecież, że w poprzednim sezonie zajął 6 miejsce w lidze ;p[/quote5]

jeżeli stadion nie należy do klubu, będą musieli zbudować nowy, może również konstrukcja stadionu nie pozwalać na dalsza rozbudowę albo zabudowa miasta- okolice stadionu mogą to ograniczać.
Czyli nie wiesz jak to jest i ile będzie kosztowało, tak czy inaczej tylko przy bardzo dobrych wynikach możesz się przekonać, poza tym to że w jednym sezonie był szósty nie znaczy, że w drugim nie będzie dziesiąty albo czternasty, nie wyklucza to również tego że może zdominować ligę i zdobyć wszystko co się da, a wtedy droga do nowych trybun będzie prostsza
"To tylko Internet k*rwa."

devil11 Przodownik pracy

15.05.2009 22:48    #1116     Sufler - Porady do gry - Rozbudowa stadionu
[quote2=szemek7][quote=19chudy19]O rozbudowe pytałem dosc czesto.To moj drugi sezon w premiership w poprzednim bylem 6 wygrałem puchar anglii (miałem łatwych przeciwników) i załapałem sie do uefa[/quote]

jak na moje oko nie masz szans na nowy stadion, chyba że Twój klub jest bardzo bogaty, a na to nie wygląda. Więc lepiej nie proś zarządu o rozbudowę i skup sie na zwiększaniu renomy klubu przez co na mecze będzie przychodziło więcej wiary, klub będzie się bogacił i wtedy pewnie doczekasz się pojemniejszych trybun[/quote2]

Szemek7 tylko, że stadion Birmingham ma 30 tys. z groszami, a 19chudy19 powiedział, że średnio przychodzi 29 tys., czyli raczej już więcej nie wejdzie ;p

[quote=szemek7]to czy przychylą się do Twojej prośby nie jest uzależnione od tego jak często o to prosisz, tylko od tego czy rozbudowa ma sens i czy jest możliwa z innych względów (stadion jest własnością klubu- bo inaczej będą musieli zbudować nowy od podstaw- no i " kasa misiu, kasa"[/quote]

Jeżeli będzie za często prosił zarząd o rozbudowe, to dostanie odpowiedź, że "zarząd ma już dość jego ciągłych próśb i woleliby, żeby więcej czasu spędzał na boisku niż w gabinecie prezes", a z tego wynika, że częstotliwość takich próśb ma wpływ na to, czy zarząd wyrazi zgodę, czy nie. Poza tym
19chudy19 napisał, że ma 32 mln. £ na koncie, co w zupełności wystarcza na rozbudowe stadionu ;p

Bartez Przodownik pracy

13.05.2009 16:48    #1117     Sufler - Porady do gry - embargo
W edytorze FMM lub FMRTE teoretycznie się da zmienić o ile w jest w nim opcja zmiany Board Coefidence i Fan Coefidence u prezesa. Jeśli tak to w obu przypadkach zmień wartości na 1 lub 20. Przy czym przy 1 powinien szybciej zmienić się zarząd. A przynajmniej w Edytorze danych dołączonym do gry jest taka możliwość.

BartuS Artysta Mentor

Grupa: Ekspert
04.05.2009 21:35    #1118     Sufler - Porady do gry - Transfery a może ich brak ?
[quote=Henry14]To nie Amica wyciągneła dłoń tylko klub stracił sponsorów prezesa i nie przetrwał by miesiąca. To Lech ich uratował...[/quote]
Tak człowieku, nie wiesz o czym piszesz to się nie odzywaj... Ciekawe, że Kadziński jest prezesem Kolejorza, a w Amice wiesz kto był prezesem? Tak, Kadziński. Amica sponsoruje Lecha, więc co to za strata? Nie pisz o czymś, o czym nie masz zielonego pojęcia, bo tylko robisz z siebie błazna...

@about, w FM2007 raczej tego nie doświadczysz, ale 2009 jest dobrze dopracowany pod tym względem. Ja u siebie kupuję dobrych zawodników z dobrych drużyn (Real, Barcelona, Porto, Boavista).

Henry14 Partyzant

04.05.2009 21:03    #1119     Sufler - Porady do gry - Transfery a może ich brak ?
[quote=about]40000 na tydzien FUNTY ta LECH na licencji AMICI czyli AMICA POZNAN wiec japa przypomnij sobie kilka lat temu jak to amica wyciagnela dlon do lecha no ale ..AMICA POZNAN AKA KUCHENORZ ale to nie temat na dyskusje o takim klubie/ach [/quote]
To nie Amica wyciągneła dłoń tylko klub stracił sponsorów prezesa i nie przetrwał by miesiąca. To Lech ich uratował...

Falcon Przodownik pracy

02.05.2009 19:03    #1120     Sufler - Porady do gry - Swoboda transferowa
Witam. Ostatnio przeczytałem pewien artykuł i moim zdaniem takie rozwiązanie powinno znaleźć się w nowym FM a mianowicie chodzi mi o swobodę transferową.
Czytając artykuł znalazłem taką ciekawą rzecz która w FM przyniosła by trochę realizmy bo w końcu coraz więcej trenerów chcę być niezależnymi w kwestii transferów
Tutaj cytuje w/w artykuł: "Wówczas przedstawiciele Bayernu zgodzili się na wyjątkowe dla tego klubu zapisy w kontrakcie, dające pełną swobodę transferową obecnemu trenerowi Arsenalu. Monachijczycy, stawiający na gwiazdy, po raz pierwszy dali przyzwolenie na ściąganie młodych graczy. Zgodzili się także na masowe ściąganie rodaków Wengera. Wedle niepotwierdzonych informacji, w ostatniej fazie propozycji, poinformowali go, że może wpisać kwotę jaką chciałby zarabiać w Monachium"

A jak Wy widzicie taką opcje w FM. Podczas negocjacji kontraktu zaznaczamy że chcemy mieć pełną swobodę w kwestii transferów a jeśli nie to odchodzimy. Swego czasu Benitez też chyba nie chciał podpisać kontraktu bo właśnie chodziło mu o to że ingerują w transfery jakie przeprowadza czy coś takiego. Jeśli zarząd nam nie da pełnej swobody to my wtedy np. dajemy listę życzeń prezesowi a ten nam sprowadza 2-3 zawodników z tej listy.
Wiem że taki mały detal ale dodałby realizmu

Link do artykułu
http://sport(...)osc.html
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution