Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Proletariat

31.08.2005 10:48    #79531     Sufler - Porady do gry - Im lepiej, tym gorzej
Nie pamiętam opinii asystenta z pierwszego podejścia, ale przy drugim uznał go za niegodnego uwagi. Zdarza się to zresztą nie pierwszy raz, że bardzo dobrego gracza mój asystent ocenia jako bezwartościowego (a sam ma renomę kontynentalną - wyżarł się pewnie na moich sukcesach...). Gracz ma rewelacyjne - jak na mój zespoł - statsy (Szwed Andersson, D/OP ŚP) i naprawdę byłby dużym wzmocnieniem. A jeżeli Zarządowi się wydaje, że przyjdzie do mnie Henry albo Rooney, to się grać odechciewa. Prawda jest bowiem taka, że bardzo trudno jest znaleźć dobrego gracza, który chciałby przejść do polskiej ligi - nie są zainteresowani. Polska w rankingu jest póki co na 14. miejscu i sporo jeszcze potrzeba czasu, by to się znacząco poprawiło (poza moją drużyną reszta szybko odpada w pucharach).

Proletariat

31.08.2005 09:59    #79532     Sufler - Porady do gry - Im lepiej, tym gorzej
Są takie sytuacje, a w zasadzie - mechanizmy - w FM2005, że odechciewa się grać w tę grę, a także myśleć o zakupie FM2006 (bo jakoś nie wierzę, że zostaną one poprawione...). Co mam na myśli? Ano - im większe sukcesy osiąga klub - zarówno sportowe, organizacyjne, jak i finansowe, tym bardziej polityka kadrowa Zarządu klubu (mówię tu o jednym z klubów polskiej Idei Ekstraklasy) coraz mniej przystaje do rzeczywistości. Taki obrazek: końcówka sezonu 2006/07. Mój zespół już na kilka kolejek przed końcem rozgrywek zapewnił sobie Mistrzostwo Polski, zdobył Puchar Polski i Puchar UEFA. Na koncie jest "bogato" - ok. 23 milionów funtów. W miesięcznym budżecie płacowym pozostało do wykorzystania 900 tys. funtów. Czyli - wydawałoby się - nie jest źle. I tu ciekawostka. Jest połowa czerwca 2007, ostatnia kolejka minęła, ale sezon nie został jeszcze przez grę podsumowany i zamknięty (nagrody dla piłkarzy roku, menedżera roku, bramki sezonu etc., nie zmieniła się jeszcze pozycja klubu w europejskim rankingu). Chcę pozyskać zdolnego lewego pomocnika (słaba strona zespołu). Jego klub macierzysty zgodził się na transfer. Mój budżet transferowy to ponad 8 milionów funtów. Zaczynają się pertraktacje z graczem. Mój Zarząd za pozycję gracza pierwszego zespołu pozwala mi zaoferować mu do 120.000 funtów miesięcznie, do tego do 3.5 tys. za gola i asystę. Pertraktacje jednak nie wypalają, nie odpowiada mu pozycja w zespole. Zamierzam złożyć nową ofertę. W międzyczasie następuje rozliczenie sezonu, mój zespół skacze z 116 na 38 miejsce w tabeli europejskich klubów, budżet transferowy rośnie do 9.25 miliona funtów, Zarząd jest zachwycony osiąganymi przeze mnie wynikami, za cel stawia mi tym razem zdobycie mistrzostwa (poprzednio było to miejsce premiowane udziałem w europejskich pucharach). Znów składam ofertę klubowi, ten się zgadza, przechodzę do negocjacji z graczem i co? I Zarząd pozwala mi już tylko na 55.000 funtów dla gracza pierwszej drużyny, jak i kluczowego. Za gola i asystę mogę dać już tylko max. 1.2 tys. Co się dzieje??? Z jednej strony sukcesy, zadowolenie Zarządu, wzrost budżetu transferowego, a z drugiej obcięcie kasy na płace o ponad 50% (mimo, iż do miesięcznego limitu brakuje nadal ok. 800.000 funtów)? Inna kwestia - że Zarząd nie pozwala na zaoferowanie sztabowi trenerskiemu więcej niż 1100 funtów, a tyle to oni w innych - gorszych - polskich klubach zarabiają... I jak tu budować drużynę? Innym mankamentem, który mocno wkurza jest to, jak na kilka kolejek przed zakończeniem sezonu mój klub zapewnił już sobie Mistrzostwo (literka M przy nazwie klubu w tabeli), a przed jednym z meczów jego trener mówi w mediach, że nie sądzi, bym zdołał zdobyć mistrzostwo! Kpina jakaś? I w odpowiedziach mam m.in. że wierzę w zdobycie mistrzostwa, albo wiem, że je zdobędę. Paranoja!

jaro Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
29.08.2005 23:49    #79533     Sufler - Porady do gry - Apel do Bobiego
Witam twórcę Update do Cm 03-04.
Chciałbym prosić abyś wprowadził następujące zmiany w klubie LEch Poznań w nowym update, a mianowicie:
Wprowadzić nowego gracza Pape Samba Ba który gra jako lewy obrońca lub pomocnik,
Jakuba Wilka który gra jako prawy lub środkowy pomocnik,
Ebrahima Savaneha który gra jako napastnik lub lewy pomocnik,
Zbigniewa Zakrzewskiego który gra jako napastnik lub prawy ewntualnie środkowy pomocnik,
Pawła Buzałe grającego jako napastnika,
Imbiorowicza Dariusza grającego jako obrońcę środkowego,
Łukasza Łukasika grającego jako napastnika,
Wojciecha Plicha prawego obrońcę,
Adriana Krakowskiego środkowego obrońcę,
Michała Chmielnickiego pomocnika defensywnego
Krzysztofa Strugarka grającego jako pomocnik
wprowadzić do LEcha trenera Leszka Partyńskiego.
Mam nadzieję że moja prośba wprowadzenia w/w zmian nie sprawi problemu Bobiemu

Proletariat

29.08.2005 16:58    #79534     Sufler - Porady do gry - Kitpack PL ligi 2005/06
Czy jest szansa, aby nadworni graficy CMRev opracowali kitpack zespołów Idei Ekstraklasy na bieżący sezon 2005/06 np. w 3D? Mamy nowe zespoły, nowych sponsorów na koszulkach, nowe wzory strojów... Pytam tu, bo to jest chyba jedyny serwis, który może sprostać temu zadaniu :)

Proletariat

29.08.2005 14:01    #79535     Sufler - Porady do gry - a jednak nie zmieniliście
nie zmieniliście koszulek Juventusu... :[ Moglibyście przynajmniej powiedzieć, a nie robić mi nadzieję. Czy to takie trudne ? wydaje mi się, że nie :P Jako podpowiedź daję Wam gotowy projekt koszulek :D . Proszę, zmieńcie je bo różowymi nie da się grać.......

Kotek Partyzant

27.08.2005 16:20    #79536     Sufler - Porady do gry - Boczny napastnik
Nie od dziś wiadomo, że Ajax gra systemem 4-3-3. Na boku ataku gra Mauro Rosales i Nicolae Mitea. I tu jest problem. Rumun ma przyjętą pozycję AM L, kiedy powinien mieć AM/F L. Nie wiem jak ustawić w edytorze, aby zawodnik był bocznym pomocnikiem i napastnikiem, ale jednocześnie nie grał w środku. Umniem ustawić np. AM/F LC, ale już AM/F R nie wiedziałem jak ustawić w edytorze, bo za każdym razem wychodziło AM R. Poza tym AM L źle grał na F L, co jest nieprawdą.

A czy podczas treningu w grze da radę zmienić komuś pozycję albo stronę, na której gra? Do tej pory mi się nigdy nie udało.

Wujek Przecinak Legenda Służb Wywiadowczych

Grupa: Ekspert
27.08.2005 01:10    #79537     Sufler - Porady do gry - Update
Pomoc została udzielona przez gg. Mam nadzieje, ze wszystko gra :) .

Proletariat

26.08.2005 16:48    #79538     Sufler - Porady do gry - Update
Mam następujący problem. Po ściągnięciu pokazuje mi się komunikat o odmowie dostępu (wogóle nie chce zapisać na dysku). Byłem u kolegi, ściągnąłem u niego przegrałem na płyte, ale u mnie dzieje się dalej to samo. Jak chce uruchomić patcha z płyty pojawia się komunikat : " System Windows nie moze uzyskać dostępu do określonego urządzenia, scieżki lub pliku. Możesz nie mieć uprawnień , aby uzyskać dostęp do elementu". Nie wiem co robić

olfeusz Partyzant

26.08.2005 12:10    #79539     Sufler - Porady do gry - Usunięcie gracza...
A jaki powinienem ściągnąć edytor do wersji wersji 5.0 FM'a? I jak się posługiwaćtym programem bo zainstalowałem włączyłem program, grę i co delej? Wciskam Load FM 2005 i nie wiem co dalej.

olfeusz Partyzant

26.08.2005 10:26    #79540     Sufler - Porady do gry - Usunięcie gracza...
Program ściągnełem, ale skąd można ściągnąć NET Framewrok version 1.1. 4322?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution