Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

totti22 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
15.02.2006 17:59    #78871     Sufler - Porady do gry - jak wygrac???
gram wislą Krakow jestem w lidze mistrzow. mam zajebisty sklad tylko stary. macie jekis tanich zawodnikow ktorzy dobrze graja i przyszli by do wisly??

Fris Partyzant

15.02.2006 16:19    #78872     Sufler - Porady do gry - 3 liga
Kiedyś w suflerze zadałem pytanie czy jest możliwość uruchomienia polskiej III ligi, dostałem odpowiedz od Brudas'a że wyszedł dodatek który podmieniał ligę włoską na polską ale niewie jak się on nazywa.

MOJA CHĘĆ GRY W III LIDZE JEST TAK WIELKA ŻE MUSZĘ ZADAĆ TO PYTANIE

Czy ktoś z EXPERTÓW i GRACZY wie jak to się nazywa i z kąd mogę to ściągnąć
Za odpowiedzi z góry dziękuję.

acidzooq Partyzant

15.02.2006 13:31    #78873     Sufler - Porady do gry - Coś jakby błąd w FM 2006
Nie wiem czy dobrze zrozumiałeś mój opis problemu - gra była w zasadzie zawieszona i gdyby nie pomysł z urlopem nastąpiłby Game Over. Uważam, że twórcy gry (to pierwszy taki odnotowany przeze mnie przypadek) wykazali się tu brakiem wyobraźni. Piszesz Brudasie "Naprawde nawet nie ma takiej możliwości żeby zrezygnować z udziału w P UEFA( jak by to zrobili to było by to bardzo nieprawdziwe)", ale przecież po to właśnie wprowadono te wymogi co do liczby graczy by były one przestrzegane - nie wiem jakie są prawdziwe przepisy UEFA - precedensu z tego co wiem nie było, ale podejrzewam, że następuje WALKOWER.
Sytuacja jest jak najbardziej możliwa w rzeczywistości - to co piszesz o graczach głębokich rezerw/juniorach jest ok. ale na początku rozgrywek - tj. latem - zimą klub może dokonać tylko do 5 korekt w składzie w porównaniu do wiosny.

Proponuję już nie bronić twórców i przyznać, że tym razem (mimo całej doskonałej roboty dotychczas) wykazali się BRAKIEM WYOBRAŹNI - i jestem pewien, że w FM 2007 zostanie to inaczej rozwiązane.

Co do grywalności to teraz czuję się cheaterem i gra dużo u mnie straciła - znając ten wytrych mogę kontynuować w następnych sezonach Swój proceder i zrezygnować z Polaków grając w polskim klubie, ewentualnie Anglików w angielskim etc.

pozdr.
ZooQ

Proletariat

15.02.2006 12:13    #78874     Sufler - Porady do gry - FM Scout
Mam pytanie.Mianowicie chodzi mi o to,czy ktoś wie kiedy planowane jest wydanie nowej,pełnej wersji FM Scout'a ?? Albo,czy CM Rev będzie tłumaczyc ten program ?? Dziękuje za odpowiedzi...

Proletariat

14.02.2006 20:55    #78875     Sufler - Porady do gry - Posiadanie pilki
czesc! niedawno zaczalem grac w FM 06 i mam taki mianowicie problem. Gram Villarealem (ust.4-2-3-1) i nawet w meczach u siebie ciezko jest utrzymac pos. pilki na poziomie nawt 50 kilku procent(nawet ze slabszymi przeciwnikami; nie wspominajac o meczach wyjazdowych czy np. z Barca w ogole). Co robic aby "possession" bylo wyzsze?

Brudas Socrealista

Grupa: Administrator
14.02.2006 17:57    #78876     Sufler - Porady do gry - Coś jakby błąd w FM 2006
Poprostu gra umożliwiła ci kontynuacje gry. Pomyśl sobieże tak naprawde w FM-ie masz ograniczoną ilość zawodników w składzie (znaczy juniorzy różne katygorie,a w skladzie mamy tylko tych co zrobili researcherzy)więc poprostu przyjmij sobie, że asystent dopisał ci poprostu do następnej rundy kilku zawodników z Baaardzo głębokich rezerw. Naprawde nawet nie ma takiej możliwości żeby zrezygnować z udziału w P UEFA( jak by to zrobili to było by to bardzo nieprawdziwe), zrseztą jak byś to sobie wyobrażał ? Może opcje pobij sędziego, albo zrzuć fortepian z trybun :P

acidzooq Partyzant

14.02.2006 12:51    #78877     Sufler - Porady do gry - Coś jakby błąd w FM 2006
OK, dałem ciała, nie znałem tych nowych zasad UEFA (w FM2005 tego nie było, a swoją drogą ciekawe co się stanie jeśli w "realu" nowa Pogoń Szczecin załapie się do pucharów), powinnii mnie zwolnić z tej Wisły i mogłaby mi spaść trochę reputacja - dobrą pracę bym złapał bez trudu bo wcześniej przeprowadziłem Oxford z Division 3 do Premiership - i nadal twierdzę, że to bug bo teraz "nielegalnie" jestem w ćwierćfinale pucharu UEFA - gra nie powinna na takie sytuacje pozwalać, jeśli już zdecydowano się na te limity przy rejestracji składów.

ps CM i FM to takie gry w których nigdy nie ma Game Over - sprawdziłem to kiedyś w CM'93 grając we własnoręcznie spolszczoną wersję (dodatkowo z błędem przyśpieszjącym rozgrywanie meczów) kilkadziesiąt zezonów - good old times :).

Gepardhinho Partyzant

14.02.2006 07:10    #78878     Sufler - Porady do gry - Słaba forma
Pokombinuj taktyką, w ogóle zalecam:
1) Sprawdzic transfery, reźimy treningowe (czy gracze osiagąja wzrost lub przynajmniej stabilizacje na wysokim poziomie),, sprawdzic inne techniczne a banalne sprawy, ktore mogły spowodować że np w 60 minucie 2/3 Twojej druzyny słania sie na nogach (kondycja

Gepardhinho Partyzant

14.02.2006 06:34    #78879     Sufler - Porady do gry - bramka w 20 s. czyli 1:0 do tylu
Jesli tracisz bramke w 1 minucie to oznacza to że albo grasz z zespołem o 2 klasy lepszym albo... masz o 2 klasy niższą taktykę - dla danego przeciwnika. Można to zresztą sprawdzić.
Co do bramek w końcówkach: zmiana taktyki w 85 min. rzeczywiscie niewiele daje. Żeby osiągnąc efekt trzeba zmieniać nastawienie miedzy 70 a 75 minutą meczu. Nie zdarzało mi że strzelic gola przy zmianie taktyki po 80-85 min, natomiast zmiana nastawienia ok 72 min, przy wyrównanych zespołach (a dobrze przy okazji wprowadzic jakiegos pomocnika fightera) naprawde wielokrotnie zmieniało oblicze meczu.
Przy zmianach taktyk na końcówke radze zmiany radykalne np jak grasz taktyką w rodzaju 4-4-2 Counter i zmieniasz na 4-4-2 Offensive warto żeby była dodatkowo wzocniona (np w przypadku 4-4-2 Offens dobrze jest dać dodatgkowo krótkie strzałki do przodu srodkowym pomocnikom - taktyka "kupą mości panowie" sprawdza sie tu dość dobrze)

Gepardhinho Partyzant

14.02.2006 00:37    #78880     Sufler - Porady do gry - jak wygrac???
Wycenianie zawodnika:
z obserwacji wnioskuję iż zalezy od:
- wieku zawodnika
- of coz umiejetnosci itp
- rangi ligi lub narodowosci gracza oraz liczby ewentualnych wystepów w reprezentacji kraju
- występów w pucharach, zwyciestwach jego klubu, uczestnictwie w LM, Pucharze UEFA itp, od tego ile kasy przynosi swojemu klubowi (inaczej mowiąc na ile jest rentowny/zyskowny)
- ocen - zwłaszcza jesli gracz zostaje MVP sezonu w lidze czy rozgrywkach LM.
- dla mnie wartosciową cechą zawodnika jest też... niska pensja za która jest gotów radośnie kopać.
Warto jeszcze zauważyc o czym pisałem w jednym z wcześniejszych tematów że wycena oficjalna (ta podana przy zawodniku) jest 2-20 krotnie niższa od tej jaką musimy zapłacic (zwykle 1-5 krotnosc) lub dostać (nawet 20 krotność oficjalnej wyceny)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution