Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

obserwator Krzewiciel myśli rewolucyjnej

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
28.09.2006 16:21    #75691     Sufler - Porady do gry - Zapisane taktyki
A więc robisz tak:
C:Moje dokumenty/Sport Interactive/Football Manager/tactics
ewentualnie jeżeli masz wielu użytkowników robisz tak:
C: Documents and Settings/ Nazwa użytkownika/ Nazwa użytkownika - dokumenty/ Sports Interactive/Football Manager/ tactics

W grze ładujesz taktyke w następującu sposób:
Drużyna >> Taktyka >> nad nazwiskami jest napis taktyka i tam klikasz >> Zapisane taktyki >> i masz te które wgrałeś :)

Jaru Partyzant

28.09.2006 16:20    #75692     Sufler - Porady do gry - Wyszukiwanie ID
Czy istnieje może jakiś program (coś jak ten scout - wgrywamy save i szukamy talenciaków - osobiście nie używam bo zabija to radość z samodzielnego szukania) do wyszukiwania ID zawodnika - uruchamiam go ,wpisuję np. Marek Citko i wyświetla mi ID tego gracza,a także w drugą stronę - wpisuję ID a wyświetla mi dane gracza.Wiem że można uzyskać ID zawodników włączając odpowiednią opcję w grze ale tak z ciekawości się zapytam bo nie chce mi się wypisywać na kartkach setek nazwisk i numerów do nich
.da się zrobić taki plik config.xml że wrzucam do niego id zawodników z różnych klubów,często nawet jakiś egzotycznych i przypisuję to do zdjęć w JEDNYM pliku a nie bawię się w robienie czegoś w stylu - 1 klub - zawodnicy danej drużyny - 1 config itd.Chodzi mi o własnoręczne stworzenie facepacka w którym uzupełniłbym składy niektórych drużyn o zdjęcia zawodników ,które nie zostały nigdzie uwzględnione.Uff mam nadzieję że jasno napisałem o co mi chodzi :)

Seju Wybitny Literat

Grupa: Ekspert
28.09.2006 15:08    #75693     Sufler - Porady do gry - Zakup wypozyczonego zawodnika
Kiedy gracz jest na wypożyczeniu nie możesz go kupić. Dlatego, że nie może on tak po prostu opuścić klubu, w którym jest na wypożyczeniu. Kiedy wróci z wypożyczenia złóż ofertę jego kupna.

sefko1 Przodownik pracy

28.09.2006 11:38    #75694     Sufler - Porady do gry - Kilka pytań dotycząych gry.
ad pkt 4.
To w takim razie ciakawe po co jest ten ranking. Pamietam jak kiedyś dużo pisało się, że dzieki dobre grzez w pucharach Wisła ma szanse byc rozstawiaona w losowaniu. A tu mimo dobrej gry w pucharach (ćw.PUEFA,1/16 LM) spadłem do 2 rundy mimo, że poprzednie 2 razy grałem w 3.

sefko1 Przodownik pracy

28.09.2006 10:20    #75695     Sufler - Porady do gry - Najmłodsi piłkarze
Zwykle gram kolo 8-10 sezonów. Oczywiście nigdy nie został u mnie jakąś gwiazdą. Ale w wieku 18 lat był juz wchodzącym z ławki.

tomato Żołnierz frontu ideologicznego

28.09.2006 10:08    #75696     Sufler - Porady do gry - Najmłodsi piłkarze
grałeś tyle sezonów by go potem wypróbować w lidze ?

M8_PL Sumienie Narodu

28.09.2006 09:43    #75697     Sufler - Porady do gry - Zakup wypozyczonego zawodnika
Mam na oku piłkarza, dobry gracz, nie jest szarakiem, jak rozpoczynałem grę był w moim klubie na wypozyczeniu, teraz został gdzies wypozyczyony znowu. Ja chce go kupic, wyrazilem zaiteresowanie, manager wlasciciela mowi ze czeka na oferte a ja nie moge zlozyc zadnej.... :( co robic?? :(
"Każdy musi w coś wierzyć. Ja wierzę, że strzelę sobie kolejne piwko."

sefko1 Przodownik pracy

28.09.2006 08:57    #75698     Sufler - Porady do gry - Kilka pytań dotycząych gry.
Ostatatnio 1 raz w FM06 włączyłem ligę polską (Śląsk Wrocław) i nasunęło mi sie parę pytań, na które wcześniej nie zwracałem uwagi:

1. Czy ma znaczenie jaki fizjolog(pchysio) ogłasza info o kontuzajcach zawodników?? Czy im lepszy pchyś tym szansa, że zawodnik bedzie miał krótszą kontuzje, a jeśli tak to czy mozna zmienic, który pchyś ma ogłaszać te raporty o kontuzjach?

2. Czy "obładowanie" treningów dla trenerów ma wpływ na ich efektywność. Tzn czy istnieje potrzeba zatrudnienia większej ich liczby żeby trening był "lekki" ? Czy to wogóle jest konieczne?

3. Jeśli klasyfikacją UEFA pokazaują, że Polska ma 2 miejsca w LM (1 raz mi sie tak pokazało po 5 sezonie) to znaczy, że te 2 miejsca będą obowiązywać dopiero od przyszłego sezonu? Obecnie gram w tych rozgrywkach tylko ja.

4. Wiecie co ma wpływ na rozstawienie drużyn w LM. Ja juz 3 raz gram w LM i poprzednie 2 razy grałem od 3 rundy (zdobyłem 63pkt w rangingu UEFA), a tu nagle w kolejnym sezonie (mimo, że Polska uzyskała kolejne miejsce w LM) musze grać od rundy nr2. A jak popatrzyłem na ranking UEFA to miałem zdecydowanie więcej pkt od tych rozstawianych od razu w 3 rundzie. CZemu tak się dzieje??

5. Od czego zależy wypłaca dywidenda?? Ja w śląsku po 5 sezonie zapłaciłem 18 mln USD. Trochę dużo, nawet jak na przyzwite zarobki. w Polsce dywidenda wynosi 19% od zysku. A ja miałem zysku około 36 mln. Czyżby wynosiła ona aż 50%. I dlaczego mimo, że zarabiam od poczatku gry to dopiero w 4 i 5 sezonie ją płaciłem?

Za rozwiązanie moich wątpliwości z góry dziękuję

Seju Wybitny Literat

27.09.2006 20:32    #75699     Sufler - Porady do gry - Najmłodsi piłkarze
No wiesz... niektórzy tak grają... ale zawsze byś miał satysfakcję, że masz Nikona Jevticia w trampkarzach :D

Grzechoo Hajer Przodowy

27.09.2006 20:30    #75700     Sufler - Porady do gry - Najmłodsi piłkarze
Moim zdaniem 10-latek w grze to małe nieporozumienie. Taki zawodnik byłby jedynie dla graczy "długoterminowych", tzn. lubiących grać po 15 sezonów. Bo owy zawodnik w wieku nawet 16 lat (czyli po 6 sezonach) na pewno nie byłby gotowy na występy w pierwszym składzie.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution