Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

gepiuu Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
10.01.2007 18:38    #72981     Sufler - Porady do gry - Pytanka o edytor
Dobra już mam ten program. znalazłem inny temat na tym forum z działającym pod polską wersję FMM. A teraz inne pytanko, da sie w nim przenieść po prostu zawodnika do innej druzyny? bo klikam na nazwe obecnej i nic. jedynie moge swój klub ustawić jako ulubiony

gepiuu Partyzant

10.01.2007 17:11    #72982     Sufler - Porady do gry - Pytanka o edytor
ten FMM tez nie dziala na mojej wersji. Sprawdzałem i jest napisane o tej wersji jak zwykle. A przydałby się ten programik:/

marask506 Młody aktywista

10.01.2007 16:04    #72983     Sufler - Porady do gry - ME 2012 Polska-Ukraina?!
po co Ci państwa europejskie jeżeli w Polsce możesz mieć do bólu zagranicznych??
polecam oprócz wyżej wymienionych także Norwegię Szwecje Finlandię i Australie można tam znależć naprwdę dobrych grajków a i raczej przejdą do Odry

Behemot Młody aktywista

10.01.2007 15:58    #72984     Sufler - Porady do gry - Płace..
Rozwiązania są dwa, ale żadne do zastosowania na zasadzie paracetamolu - łyk i po bólu :)
Pierwsze: starać się przedłużać kontrakty wcześniej, niż na pół roku, a nawet rok przed wygaśnięciem - im bliżej końca, a piłkarz ma świadomość, że jest dobry, tym bardziej będzie gwiazdorzył licząc na to, że pogra za taką kasę jaką chce jak nie u Ciebie, to gdzie indziej.
Drugie: umiejętne i systematyczne wzmacnianie drużyny "młodymi zdolnymi i gniewnymi", którzy początkowo pogrywają sobie w U18 albo rezerwach, czasem grają epizody w pierwszej drużynie, przygotowując się do tego, by w takich sytuacjach wziąć ciężar gry na swoje barki. Jeżeli korzystasz z fmscouta - patrz zawsze na kluczowe dla danej pozycji atrybuty - może się okazać, że młody już jest wystarczająco dobry, a tylko brakuje mu zgrania z resztą.

kurak69 Przodownik pracy

10.01.2007 14:58    #72985     Sufler - Porady do gry - Płace..
no i nic na to nie poradzisz. tak niestety jest. Polskie gwiazdy po 2 dobrych sezonach chca juz zarabiac krocie. Wydaje mi sie ze jest to spowodowane przez to ze w wisle czy legi od poczatku gry zawodnicy zarabiaja po 100 tys zl miesiecznie. po sezonie jest juz po 10 w obu z tych druzyn ktorzy zarabiaja po 100 tys zl a paru z nich ma prawie 150 tys zl miesiecznie. (mocno przesadzonw bo najwiecej w wisle netto zarabia cantoro i jest to 80 tys zl) w legi edson i roger (80 tys zl netto) troche niestety gra jest nie realna.

Niestety nic na to nie poradzisz

paki04 Partyzant

10.01.2007 14:50    #72986     Sufler - Porady do gry - Płace..
Witam gram Zagłębiem Lubin. Obecnie jestem w połowie 3 sezonu. W pierwszym byłem w środku tabeli (brak transferów, słaby zespół [skład]) w 2 sezonie było już lepiej vice mistrzostwo Polski. Moj pproblem jednak nie dotyczy suksesów lecz płac zawodników. Ustawiłem sobie wynagrodzenie miesięczne...i ku mojemu zdziwieniu zawodnicy którzy dostawali około 20 tys. zł miesięcznie teraz jak chcę przedłużyć kontrakt to żądają sum z kosmosu typu 160 tys... Niestety na to mnie nie stać a są to moi podstawowi zawodnicy..(Grzelak,Garguła,Radzewicz,Nowacki)
Pozdrawiam

Behemot Młody aktywista

10.01.2007 13:46    #72987     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
U mnie to nie tyle dziwna, co zaplanowana sytuacja: ponieważ znakomita większość "starego" składu Newport Co nie dawała szans na jakiekolwiek sukcesy i trzeba było ściągnąć nowych graczy za darmo, a podobny cel miały i inne grające w Conference South (i North pewnie też) drużyny, postanowiłem wzmóc nieco emigrację na Wyspy naszych rodaków :)) Obecnie - nieco z przymusu - odchodzę już od modelu "tylko Polacy" - nie stać mnie na takich grajków, którzy mi są potrzebni, więc ostatnio zatrudniłem jednego bezrobotnego Słoweńca - Sunko. A w kwestii sukcesów - zaproponowano mi prowadzenie kadry Polska U-21 - pierwszy mecz już niebawem na trudnym terenie Wysp Owczych :))

sefko1 Przodownik pracy

10.01.2007 12:56    #72988     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
Tez grałem Newport. I też doszło do dziwnej sytuacji. PO w latch gry i 2 awansach miałem w składzie praktycznie samych Polaków. Jakos to nie realne było.

sefko1 Przodownik pracy

10.01.2007 12:54    #72989     Sufler - Porady do gry - Pytanka o edytor
@Michałka
Ja nie mówiłem o tym, że u Ciebie nie dosatał, a tylko to, że posiadanie klubu w Belgii czy Holandii nie spowoduje, ze gracz dostanie obywatelstwo. Musi odczekac swoje (najkrócej 3 lata). A wracając do Ciebie do u mnie Cardenas nie dostał pozwolenie zarówno w Leeds, jak i w Nottm Forrest. Może w Szkocji jest inaczej :P
@widzekarpin
Jeśli juz to radziłbym dodać obywatelstwo dopiero po tym jak ukaże się informacja, że stara się pozwolenie o prace. Wtedy na drugi dzień wyskoczy informacja, że dosataje warunkowe pozwolenie na grę. Jeśli za szybko zmienisz mu obywatelstwo na EU, to zaczną się o niego starać duże kluby (Chelsea, Man Utd) i może byc trudno go pozyskac.

BTW. Kiedyś trochę bawiłem sie edytorem. Nawet fajny skład miałem. Ale po roku (rozgrywki) gra zaczeła mnie nudzić. Bo co to za zabawa, kiedy wszytsko możesz poprawić w edytorze. Ostatnio jak grałem w Leeds , szło mi kiepsko. Awansowałem do Premiership dopiero po barażach. Ale satysfakcja wtedy była ogromna. Niestety edytor ją zabija.
Tak wiec nie polecam używania.

Behemot Młody aktywista

10.01.2007 12:34    #72990     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
Ja rozpocząłem grę walijskim amatorsko-zawodowym Newport County, grającym w najniższej lidze angielskiej - Conference South. Jak zobaczyłem, jakich graczy mam do dyspozycji (kopali się w głowę na zamówienie, z kopnięciem piłki było już gorzej) i jaki budżet (chyba 4 tys. funtów) to pomyślałem sobie - jest nieźle :) Mam jednak włączoną ligę polską w pełnym detalu, więc zacząłem ściągać polskich grajków, którzy byli dostępni za free. Wśród spektakularnych - jak na te warunki - transferów np. Paszulewicz i Paulewicz. I tak oto Polacy zaczęli wypierać ze składu inne nacje. Pierwszy sezon w karierze zakończyłem na 1. miejscu i awansowałem do Krajowej Konferencji. Znów wzmocnienia składu, znów Polakami, znów głównie za free (kupiłem chyba tylko Tyca i Lachowskiego za jakieś grosze). Efekt? 2. miejsce na koniec, wygrane baraże o awans i 2. liga. W międzyczasie klub zaczął przynosić zyski, przeszedł na pełne zawodowstwo z ok. 900 widzów na początku gry mam obecnie średnią 4160 na mecz (pojemność stadionu to 4300 a jest tylko 1300 siedzących), o moich niechcianych gdzie indziej graczy biją się ekipy z Championship i Premiership, a np. wczoraj w pucharze ligi wyeliminowałem po karnych Wolves :) To oczywiście dopiero początek :D

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution