Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

bruks Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
24.01.2007 14:57    #72641     Sufler - Porady do gry - problem z gra/save'em
No dobra, wytlumacze ci od poczatku, post zaczal sie od problemu z save'em, ktory sie wieszal, Gelu zaproponowal Save Cleanera, ale nim go uzylem wspomnialem o zmianach jakie nastapily w karierach niektorych pilkarzy (patrz screeny), same screeny zostaly zrobione przed uzyciem SC, nie zmienia to jednak faktu ze ten sam blad wystepuje w karierach przed i po uzyciu SC, jest nawet smieszniejszy bo po kazdym Load'owaniu gry kariery sie zmieniaja (tylko w jednym sezonie) :) no to chyba tyle, same screeny mialy byc tylko ciekawostka, a bledy w statach zdecydowanie nie odbieraja mi przyjemnosci z grania.

arnold1990 Młody aktywista

24.01.2007 14:36    #72642     Sufler - Porady do gry - mały klub z wielką kasą
Zagraj sobie kluben Napoli z włoskiej serie B. Spróbuj odbudować potęge...

rapechuck Trybun Ludowy

Grupa: Moderator
24.01.2007 14:20    #72643     Sufler - Porady do gry - problem z gra/save'em
Gee...

Nie odpowiadałem do Twojego pierwszego posta tylko do tych następnych. I czytając o tym, że został polecony Ci SC i że to pomogło wywnioskowałem, że jednak użyłeś SC...

No to jeszcze raz - użełeś czy nie Save Cleanera na tym save'ie?
Jeśli użyłeś - to to, że nieprawidłowo pokazuje Ci kariery piłkarzy jest winą Save Cleanera :] (nie widziałem Twoich skrinów - wnioskuje po tym, że po użyciu tego programu we wcześniejszej wersji FMa miałem podobne problemy ze statystykami piłkarzy. Jeśli takie coś nie przeszkadza Ci w rozgrywce to - miłej zabawy)

miet t Partyzant

24.01.2007 13:54    #72644     Sufler - Porady do gry - Zmiana czcionki w Hellenic 07
A jakim programem moge zmienic bo wordem ani innymi nie moge bo nie ma takiego typu pliku pod ktorym chce zapisac to rozszezenie czyli T2K

Behemot Młody aktywista

24.01.2007 13:29    #72645     Sufler - Porady do gry - mały klub z wielką kasą
Tak jak pisze wojciech1505 - największa satysfakcja jest wtedy, gdy zaczyna się rzeczywiście małym klubem, na peryferiach piłkarskiego świata, z małym budżetem i teoretycznie - niewielkimi perspektywami.
Poza tym: sama kasa to nie wszystko - jeżeli chcesz klub mały to musisz się liczyć z tym, że żaden słynny gracz do niego nie przejdzie, bo woli grać w słynnym klubie, a często i tak nie byłbyś w stanie przebić jego obecnych warunków finansowych. Pozostaje Ci sprowadzanie graczy słabszych, którzy będą chcieli grać u Ciebie. A czym to sie już różni od tego, o czym napisałem na początku - czy będziesz miał w ataku Johny'ego Noname'go z Anglii za 1,5 mln funtów tylko dlatego, że się tłucze po rezerwach klubów Championship, czy Dmitra Nieznajewskiego z Białorusi, dostępnego za free na przykład? :)

Nemrod Partyzant

24.01.2007 11:19    #72646     Sufler - Porady do gry - Problem ze strzelaniem...
Liverpoolem mój brat zagrał 4 sezony>Problemem Liverpoolu są przeciętni napastnicy brak jest w The Reds takiego snajpera jak np. Henry, Rooney, czy Drogba. Pierwszy zakup do liverpoolu do napadzior-polecam Klose super się sprawdzi!!!!w pomocy braciak wystawiał gerarda(PP), PŚ luis garcia, DP Xabi alonso- PL-mariano gonzalez(jakos tak chyba), OL Risse, caraher, finnan (czasem Agger) i na prawej jakiś collen chyba, ale kupił collociniego-zajebiście cykał jako OS no i Reina!! Pomoc w The Reds nie wymaga wzmocnień ale w obronie i napadzie potrzebna jest świeża krew!!!.....

krycha08 Partyzant

24.01.2007 10:41    #72647     Sufler - Porady do gry - Problem ze strzelaniem...
mam podobny problem gram 1 sezon liverpool'em i również moi piłkrze mają wiele sytuacji i wykorzystują 1 na 7 jaki moge wystawić najlepszy skład kogo i gdzie POMOCY!!

Nemrod Partyzant

24.01.2007 09:33    #72648     Sufler - Porady do gry - Problem ze strzelaniem...
Ja gram 4 sezon Arsenalem-idzie mi bardzo dobrze-pierwszy i najlepszy mój transfer do klubu to........Julio Cruz(Napastnik Inter)-tworzą z Henry zajebistą parę przez 3 sezony strzelił mi 56 bram-zaznaczam, że gra jeszcze Van Persji (strzela duż mniej). POLECAM kup Cruza. Poza tym treningi Baptista gra najczęściej jako OPŚ bardzo żadko jako NŚ-Adebayor do dupy, Walcott-za młdy-wypożyczyłem -teraz (po 3 sezonach) super sie rozwinął w Newcastle i Boro.dopóki nie wróci Reyes(zajebsity) na lewym skrzydle van Presji na zmianę z Rosickim, a na prawym rządzi Hleb lub Van der Borre (polecam kupić z Anderlechtu-super talent-gra kosmicznie jako OP, PP, OPP). PŚ-Fabregas lub Rosicki, lub Silva lub Diably. W Arsenalu jest wieli wartoścowych graczy w rezerwch i w młodzeżowej kadrze.Ustawiłem odzielne treningo dla napastników, pomocników obrońców i bramkarzy-Atak trenuje strzaały i atak -MOCNO. Jak bedziesz potrzebował porady pisz na gg: 8087969. POzdrawiam

Menedzer5 Żołnierz frontu ideologicznego

24.01.2007 09:16    #72649     Sufler - Porady do gry - Problem ze strzelaniem...
Po kolei:
1. Nie chodzi o to, że sami napastnicy zaczęli strzelać gole, przynajmniej nie o wiele więcej. Ustawiłem, tak aby napastnik, nie strzelał z dystansu, grał hiperofensywnie, ściśle krył przeciwnika, agresywnie atakował i dość często (ok 3/4 suwaka) grał przy przeciwniku.
2. Grałem taktyką 4-4-1-1, zmieniłem ją na 4-1-2-2-1 czyli:
OP.............OŚ............OŚ...............OL
......................DPŚ........................
PP.................................................PL
............OPŚ................OPŚ..............
......................NŚ...........................
2. Polegało to na tym, iż OPŚ(obydwaj) nie mieli strzelać z dystansu, jedynie podania prostopadłe, w razie sytuacji sami przechodzili do ataku.
3. DPŚ miał strzałkę do przodu- bez rajdów(jakichkolwiek), suwak nastawienia na ok 3/8, tak aby zbytnio nie wychodził w akcjach ofensywnych, no i bardzo częsta gra przy przeciwniku.
2. A tu najważniejsze... PP i PL, to przez nich miało przechodzić najwięcej podań. Oni grali z nastawieniem drużynowym czyli (jedno kliknięcie na ofensywne), ale nie mieli robić aż tak wiele rajdów(nie mogli, bo skrzydła były ważne), ważne było aby podawali do OPŚ-ów, i oni zawsze mieli alternatywę do kogo podać( PL, OPŚ czy NPŚ, PP albo nawet DPŚ).

To wszystko zmieniło całkiem grę, były akcje ofensywne, z których(jak zawsze), nie zawsze padały bramki, ale zawodnicy konstruowali akcje na całym boisku, zaczęli być bardzo konsekwentni, przy kiksie, zabierali się za strzelanie, albo bronili się gdy trzeba było, a co najważniejsze mój napastnik zawsze gdy wychodził sam na sam z bramkarzem, miał jeszcze opcję aby podać do partnera(ÓPŚ). We wszystkich 12 meczach mój najwyższy wyniki to 2-0, ale zwycięstwa były bardzo pewne, a co najważniejsze gole strzelali głównie ÓPŚ-e i NPŚ.
Jest jednak jedna wada tego ustawienia, piłkarze szybko się męczą, szczególnie jak grają szybką piłkę, a gdy sezon dochodzi do końca, lepiej jest zmienić taktykę na(troszeczkę) na mneij ofensywną i wolniejszą, ja w ten sposób przegrałem walkę o awans do 1. ligi :-(.

Wiele więcej na ten temat nie pamiętam.

MARAZM Młody aktywista

24.01.2007 08:56    #72650     Sufler - Porady do gry - statystyki meczowe
Mam takie pytanie . Czy mozna przejżeć statystyki meczowe po rezagraniu spotkania (np. chce zobaczyć czy 3 temu w meczu x jakie były statystyki drużyy np. posiadanie piłki celnośc podań itd itd.) ?Jeśli można to jak tego dokonać ?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution