Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

obserwator Krzewiciel myśli rewolucyjnej

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
27.03.2007 12:31    #70681     Sufler - Porady do gry - Polskie znaki
Znam sposób, ale pod warunkiem, ze masz FM06.
Tak wiec - dajesz skina do FMa 06, włączasz ten program, zmieniasz sobie znaczki na polskie, następnie wklejasz skina ze zmienionymi znaczkami do FM07 i masz polskie literki :).

kurak69 Przodownik pracy

27.03.2007 11:48    #70682     Sufler - Porady do gry - zindywidualizowany trening...
aktualnie pisze prace semsestralna na studiach: "Błedy w kształtowaniu wytrzymałości tlenowej i beztlenowej w ostatnim etapie wieku juniora" wiec akurat mam duze pojecie o czym mowie. Wszystkich pozycji nie przeczytalem od deski do deski ale akurat wiem gdzie co szukac bo pisze z nich prace.

Tak mnie smieszysz tymi tezam z polowy lat 80-tych o 3 grupach profili motorycznych (szybkosciowcow, wytrzymalosciowcow i graczy o zrownowazonym profilu motorycznym) że smiem twierdzić że albo zrodlem twojej wiedzy jest kolega z A klasowego klubu z Ciochowic czy jeszcze jakiesgos "większego " ośrodka szkolenia piłkarzy , ewentualnie moze w twojej miejscowosci zamkneli biblioteke i twoja ostatnia lekturą byl dodatek sportowy "Trybuny Ludowej" z 1983 roku opisujący błedy szkoleniowe w prowadzeniu kadry Antoniego Piechniczka... koncze z uszczypliwościa i przechodze do rzeczy:

A teraz specjalnie dla Ciebie:

[...] W nowoczesnym treningu tlenowym nie dopuszczalne jest stosowanie tych samych obciążeń dla zawodników typu wytrzymałościowego i szybkościowego a nawet tych samych obciążeń dla zawodników tego samego typu. [...] Przyjmuje sie w praktyce szkoleniowej, że określając tolerancje organizmu do określonych obciążeń treningowych jestesmy w stanie wytyczyć każdej jednostce właściwy program obciążeń (predkość progowa, próg przemian beztlenowych PPB 4mMol/l krwi) [...] w związku z możliwościa monitorowania wszystkich waznych wartosci (praca serca, stężenie mleczanu) po każdej jednostce treningowej mamy możliwość całkowitej indywidualizacji obciążeń treningowych dla kążdego z naszych zawodników. [...] możliwość monitorowania organizmów w klubie pozwala zrezygnowac z standartowego podziału dużyny na wytrzymałościowców, szybkościowców i kompilacje tych dwóch cech. [...] szczególnie duze znaczenie zindywidualizowany dobor obciążeń treningowych ma w okresie kształtowania wytrzymałości i szybkości przed sezonem. W tym okresie monitoruje się organizm nawet czterokrotnie w czasie doby. Dzieki temu mamy mozliwość eleminacji bledow zwiazanych z niedociążeniem badz przeciązeniem organizmu jeszcze przed pojawieniem sie wyraznych sygnalow ze strony sportowego organizmu. [...] Wielu polskich szkoleniowców podobnie jak ich zagraniczni koledzy tej rangi jak np. Arsene Wenger zindywidualizowalo całkowicie program obciążeń treningowych w stosunku do konkretnych jednostek w duzynie. Dzieki temu wykorzystuja w stu procentach predyspozycje motoryczne swoich zawodnikow. [...]

źródło:
prof dr hab. Jan Chmura - "Szybkość w Piłce Nożnej", AWF Wrocław - Zakład Motoryczności Gracza, Wrocław, 2005

A na koniec widząc wyrwany kawal czasu z twojego zycia inforuje ci tak calkiem od siebie ze:
-bramkarz nie moze lapac pilki do rak po podaniu od wlasnego zawodnika...
-Legia nie moze juz powolywac zawodnikow do wojska zeby grali na stadionie Wojska
Polskiego
-Maradona skonczyl juz ostatecznie kariere piłkarska

Sorry ale nie moglem sobie odmowic tych paru uszczypliwosci...

lokibb Partyzant

27.03.2007 07:29    #70683     Sufler - Porady do gry - Edycja screenów
Stryju, zauważ, że takie opowiadanie skończy się po 30 dniach, bo nie będzie miał programu.
Nie polecam GIMP-a, dziwny program.

bury86 Młody aktywista

26.03.2007 23:44    #70684     Sufler - Porady do gry - Jak zacząć najlepiej grę??
Chcesz to graj np Milanem ale co to za przyjemnosc grac takim wielkim klubem, ja np zaczalem grac 2 lige Polska i satysfakcja wprowadzenia druzyny do orange i wywalczenie w moim 3 sezoonie mistrzostwa Polski jest o wiele wieszka niz Milanem wygranie serie A , no a jesli jeszcze uda ci sie wejsc do Lm i po drodze wypromowac kilka gwiazd jak ja o ktore bije sie np Real czy Juve to wogole super rzecz. Wiec ja polecam ci np 2 lige Polska. Zawsze mozesz sporbowac 2 ligi z innych krajow np Portugalska, tez gra sie fajnie.

pit9991 Młody aktywista

26.03.2007 23:23    #70685     Sufler - Porady do gry - Jak zacząć najlepiej grę??
Mam problem,nie wiem jak zacząć najlepiej grę od nowa.Czy lepiej zacząć bezrobotny i czekać na okazję, a może rozpocząć grę od np. 2 ligi Polskiej, a może lepiej zacząć od większej półki jak np.Milan.W szczególności przydadzą mi się odpowiedzi weteranów bo to oni są najbardziej doświadczeni.Proszę przy okazjii pisać jak ,,najlepiej,, grać a nie pisać jak kto woli grać.Za wszystkie odpowiedzi dziękuję:)

pedro_1987 Weteran Wojny Ojczyźnianej

26.03.2007 21:57    #70686     Sufler - Porady do gry - talenty 2012
NIe ma takiego tematu, poza tym taki temat nie miałby racji bytu, bo gra u jednego stworzy tai to a taki talent, a u innego i jeszcze innego nigdy nie będzie tego talentu, albo będzie pod innym imieniem i nazwiskiem:)

Menedzer5 Żołnierz frontu ideologicznego

26.03.2007 21:42    #70687     Sufler - Porady do gry - KM&FM`S Company
Swoją drogą...
1. Mamy te programy i dobrze o tym wiemy.
2. Tworzymy update, jednakże od czasu do czasu piszemy w tym temacie różne ogłoszenia, chcąc poznać zdanie przyszłych graczy. W końcu nie da się ukryć, że na sufler wchodzi największa ilość osób i to tutaj możemy wciąż powiększać liczbę naszych pomocników-forumowiczów właśnie przez te ogłoszenia. Jednak nie oznacza to, że traktujemy sufler jak forum i miejsce gdzie możemy się reklamować.
3. Działamy dla dobra przyszłych użytkowników naszego update'a, jednakże od pewnego czasu, jesteśmy... "nie, aż tak szanowani"(co nie oznacza, że powinniśmy być wychwalani bo coś robimy), a to nie dość, że nie przysaparza nam pomocników i zwolenników, co w dodatku trochę zniechęca do nas.

W związku z tym proszę was o cierpliwość i wyrozumiałość, bo robimy tego update'a z myślą o przyszłych graczach, no i(żeby nie było) o sobie również.

Panów adminów oczywiście szanujemy i staramy się robić wszystko tak, aby każdy na tym skorzystał.

Stryju Młody aktywista

26.03.2007 21:34    #70688     Sufler - Porady do gry - Edycja screenów
Tutaj :D

http://dobre(...)amp;t=12

To jest 30 dniowy trial ;)

kamil949413 Partyzant

26.03.2007 21:30    #70689     Sufler - Porady do gry - Edycja screenów
nie wiem jak to zrobić może powinneś sobie zainstalować inny program do obróbi screenów .

TZ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

26.03.2007 21:22    #70690     Sufler - Porady do gry - Edycja screenów
Napisałem już zapowiadane od dawna opowiadanie. Problem w tym, że chciałbym "poucinać" zbędne kawałki screenów, ale nie za bardzo wiem jak to zrobić, nie tracąc przy tym jakości screenów. Próbowałem to robić w paincie, ale kiedy z powrotem wklejałem je do opka wyglądały mało zachęcająco, utraciły wszystkie swoje kolory. Jeżeli ktoś wie jakiego programu mógłbym użyć, to proszę o pomoc.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution