Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
02.05.2007 10:14    #69241     Sufler - Porady do gry - 2 pytanka
Rapechuck ma absolutną rację - według prawa FIFA wychowankiem można nazwać piłkarza, który w wieku 16-21 lat rozegrał w danym klubie 3 sezony.

Quox Partyzant

Grupa: Użytkownik
2. Powiem tyle - grając w dziesiątkę zawszę zmieniam diamenta na 4-3-2 i jakoś zawsze moi piłarze w 10 zaczynają grać o wiele lepiej. Więc nie widzę potrzeby, żeby się cofać... ;)

sefko1 Przodownik pracy

Wiem, że było pare takich tematów, ale proponowane roziązania były różne. A problem podobno pojawiał się tylko na piratach. Stąd moje pytanie. Oto garść informacji, żeby pomóc w rozwiązaniu mojego problemu.
1. Mam orygianał
2. Gram na oficajnym patchu 7.0.2 (bez żadnych updejtów)
3. Mam załączonone tylko 2 ligi (szwajcarskie)
4. Nie uzywam FMM
5. Używam FMScouta
6. Wgrałem logosy ligi szwajcarskiej
7. Nie mam sejwa przed rozpoczęciem nowego sezonu
A teraz problem. Awansowałem z Neuxatel Xamax do Szwajcarskiej Ekstraklasy. Dopiero po jakimś czasie zauważyłem, że terminarz na ten sezon kończy sie po rundziej jesiennej (ostani mecz 1.12.2007).Chyba, że w Lidze Szwajcarskiej terminarz jest dogrywany dopiero po 1 rundzie (kiedyś chyba był podział na grupe mistrzostrzowską i spadkową). Grałem już w tego FM-a z dobrych 30 sezonów różnymi klubami i pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło. Czy da się coś zrobic, żeby moża kontynouwać tę rozgrywkę. Szczególnie, że dobrze mi idzie i jestem na 1 miejscu. Co będzie jak dogram sezon do końca. Jeśli będe na 1 miejscu po 18 meczach. Zostanę mistrzem, czy sezon będzie uznany za nie ważny, a na przykład do europejskich pucharów dostaną się takie samy kluby jak w 1 sezonie. Wiem,że bodajże obserwator pisał kiedyś, że może pomóc reinstal gry. Próbował to ktoś kiedyś?? Mam wgraną dużą liczbe logosów i trochę mi sie to nie uśmiecha, jeśli pomoc byłaby wątpliwa. Dziekuje za pomoc. Pozdrawiam.

feyd.pl Partyzant

02.05.2007 09:57    #69244     Sufler - Porady do gry - FM a konsole...
PS3 :) raczej wątpię.. problemem jest pamięć bo ps3 ma tylko 256 MB ramu dostępnego tylko dla aplikacji, co nie jest optymistyczną wielkością dla FM. Co do PS2 to jak wyobrażasz sobie pełnego FM który chodzi na 32 MB ramu?? Jedynie konwersja wersji PSP może dałaby rade.

Co do wersji na XBOX 360 gra ktoś może ?? Bo na razie czuje że jestem jedynym użytkownikiem FM na X360 :)

Scout Młody aktywista

1. Zależy jakich napastników stosujesz. Jeśli wysokich, dobrze zbudowanych fizycznie (wiesz- takich mięśniaków typu Drogba) i umiejących grać głową na poziomie ok 16-17 itd. to daj w opcjach taktyki grę na rozgrywającego, oraz podania do odgrywającego: na głowę. Jeśli napastnicy są szybcy i mają dobre przyspieszenie- na dobieg, jeśli są doskonali technicznie i dobrze dryblują- do nogi.
2. Przedmówcy wyjaśnili.
3.
a) Podania krótkie- "Zawodnicy będą starać się podawać do najbliższego, nie krytego kolegi",

b) Podania bezpośrednie- "Piłkarze będą starać się jak najszybciej przekazać piłkę z linii obrony i pomocy do napastników",

c) Podania długie- Twoi gracze będą przy każdej możliwej sytuacji wykonywać długie podania na połowę przeciwnika, licząc na to ze napastnicy poradzą sobie z obroną przeciwnika. Jest to taktyka dobra dla zespołów o kiepskich atrybutach podań, oraz na boiskach o złej nawierzchni."

PS- nie zapominaj, że celność podań jest w pewnym sensie uzależniona od tempa gry.

1bartek Weteran Wojny Ojczyźnianej

1. Ważne jest jeszcze opanowanie, ogranie, dobre samopoczucie, forma i ukryty instynkt strzelecki.
2. Jeśli jest korzystny wynik nalezy wprowadzić obrońcę[ np. za napastnika], żeby zabezpieczyć tyły, grać na czas.
3. Możliwe, że mają za małą lub za dużą kreatywność, lub są po prostu słabi.
P:)

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

1.tuptus ma racje.nie tylko wykanczanie akcji i koncentracja o tym decyduja.zauwarzylem ze slabsze druzyny czescie marnuja dogodne sytuacje.moze byc tak ze snajper jest w slabszej formie i wtedy musisz mu dac czas na przelamanie albo pokazac ze ma konkurencje.
2.zalezy od tego z jaka druzyna grasz i jaki jest wynik meczu.ale mimo wszystko nie powinienes sie cofac tylko wpuscic doswiadczonych graczy.
3.jak mowi tuptus to problem zgrania sie ale tez indiwidualnych mozliwosci zawodnikow ale tez czesto od pogody.

sm1leY Młody aktywista

o skuteczności wykanczania akcji u napastnika decyduje opanowanie,co do tych niecelnych strzalow to może twoi piłkarze mają taką specjałkę, tzn. wejdź w zakładke ustawienia dla danego piłkarza i zobacz czy nie ma tam specjalności "strzela z dystansu" czy "strzela z pierwszej piłki" Do tego nieskuteczność zależy też ogólnie od umiejętności gracza które w serie B nie są najwyższe... AA i to na pewno nie jest kwestia treningu
[quote]Drugie pytanie dotyczy czerwonych kartek. Kiedy zawodnik z mojego zespołu dostanie czerwoną kartkę warto się cofnąć do defensywy i się bronić czy to raczej nie jest konieczne?[/quote]
To też zależy z kim grasz i jaki zawodnik wypada ze składu... Jeśli grasz z jakimś słabym przeciwnikiem to np. gdy czerwona kartke dostanie obronca zmien napastnika na pomocnika i przykladowo graj dość ofensywna 3-5-1 , jesli grasz z kims dobrym radze uzupelnic braki w obronie i zagęscic srodek pola.
[quote]Moje ostatnie pytanie dotyczy podań. Otóż moi zawodnicy źle podają. Mają piłkę i podają nie do swoich kolegów tylko do rywala, lub biegną i tracą piłkę. Czy to też jest problem treningu, czy raczej niskiej klasy rozgrywkowej?[/quote]
To na pewno w jakimś stopniu zależy od poziomu ligi ,bo wiadomo piłkarze tam występujący nie są jacyś super... Może aby debilnie nie wykopywali piłki przed siebie ustaw gre na odgrywającego do ktorego będą kierować piłki lub ewentualnie gre na rozgrywającego przez ktorego bedzie przechodzic wiekszosc podac i ktory bedzie rezyserem gry, choc odpowiedniego kandydata na dobrego rozgrywajacego trudno znaleźć w serie b ;/
Przypomne iz najwazniejszymi u niego atrybutami sa podania,gra bez pilki,technika,kreatywnosc i wytrzymałosc choc przydaje sie tez szybkosc,drybling i strzaly z dystansu

tuptus Młody aktywista

1. Wcale nie jeden atrybut decyduje o strzelaniu bramek, ludzie, zrozumcie to! Poradzisz sobie z tym problemem stosując rotację w napadzie, i zawsze mając na ławce dobrego jokera.
2. Zależy która formacja będzie osłabiona. Jeśli obronna, to dobrze byłoby ją załatać zdejmując napastnika. Raczej pograj defensywnie i licz na kontry.
3. O podaniach też nie decyduje jeden atrybut. Twój problem to kwestia zgrania się. Zespół musi poznać się i taktykę, która mają grać.

PiotrekS Partyzant

Cześć. Mam trzy krótkie pytanie. Otóż gram Piacenza Calcio, która rozgrywa mecze w Serie B. Pierwszy problem jest taki, że moja zawodnicy - owszem dochodzą do pozycji strzeleckich bardzo często, ale rzadko je wykorzystują tj. nie trafiają w bramkę. I co mam z tym zrobić? Czy to jest kwestia treningu? A może czegoś innego?

Drugie pytanie dotyczy czerwonych kartek. Kiedy zawodnik z mojego zespołu dostanie czerwoną kartkę warto się cofnąć do defensywy i się bronić czy to raczej nie jest konieczne? Moje ostatnie pytanie dotyczy podań. Otóż moi zawodnicy źle podają. Mają piłkę i podają nie do swoich kolegów tylko do rywala, lub biegną i tracą piłkę. Czy to też jest problem treningu, czy raczej niskiej klasy rozgrywkowej?

Za pomocne odpowiedzi z góry dziękuję.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution