Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Kerry Krzewiciel myśli rewolucyjnej

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
09.06.2007 14:39    #67961     Sufler - Porady do gry - Dziwny błąd
Jeżeli dla Ciebie każdy piłkarz chce grać za darmo i nawet nie mogę mu wybrać statusu to masz pecha.

09.06.2007 14:32    #67962     Sufler - Porady do gry - Dziwny błąd
Właśnie grałem sobie Koroną, gdy wyskoczył mi pewien błąd, którego treść jest mi ciężko przedstawić. Zlekceważyłem to i chciałem zaproponować kontrakt Strugarkowi (gram na 7.0.0). Jednak spotkała mnie niemiła niespodzianka.

http://img29(...)c414.png

Wie ktoś o co chodzi?

Karpin Krzewiciel myśli rewolucyjnej

Niestety muszę Cię zmartwić, są 3 duże fora o FMie i na pewno kilka mniejszych. Co do forum, to mało grafiki i mało tematów, powinieneś znaleźć kogoś, kto nie byłby modem, ale adminem, bo sam nie poradzisz sobie z forum.

Gumierpool Młody aktywista

09.06.2007 12:30    #67964     Sufler - Porady do gry - Scouci, a zarząd
Tak, tak, wiem. Im lepszy klub, tym większe możliwości w tej - i nie tylko - kwestii, lecz to nie rozwiązuje sprawy.

Spójrzcie na taką Chelsea. Środki nieograniczone, a jednak tam również jest maksymalna ilość zatrudnianych scoutów (bodajże 12).

[quote="krzyczy7"]spójrz na Pogoń Szczecin :P heheh ... niby duzo ma tych brazylijczyków ale wszyscy marni oj marni :P i gdyby zarzad pozwolił Ci zatrudnić wiecej scautów to spotkało by Cie cos podobnego jak Pogoń.[/quote]

Nie za bardzo rozumiem aluzje. Czy wg Ciebie scouci wysyłani są tylko do Brazylii? Ależ oczywiście, że nie. Przeszukiwana jest bardzo duża liczba krajów czy regionów do czego potrzeba sporej liczby pracowników. Niestety FM to uniemożliwia stawiając barierę w postaci tej liczby.

Poza tym gram Ajaxem - tam 'scoutingowa' polityka transferowa jest najbardziej adekwatna, a nawiasem mówiąc to jest fajna odskocznia od Zniczów Pruszków i innych Górników Polkowic - gdzie przecież pieniędzy nie brakuje (na początku budżet wynosił 6 mln, później wzrósł - po "znacznej poprawie finansów klubu" - do 24 mln), więc w jakim celu zarząd ogranicza liczbę scoutów? Chyba nie po to, by oszczędzać?

aberdeen Młody aktywista

09.06.2007 12:21    #67965     Sufler - Porady do gry - transfery mlodych zawodnikow
To po co podpisuje za każdym razem nowy kontrakt, na takich samych warunkach? Brak w tym realizmu. Tak samo jak to, że grając jakims wielkim klubem proponujesz młodziakowi z polskiej 2 ligi100 tys funtów tygodniówki, 1mln przy podpisaniu kontraktu, ale on podpisuje nową umowe ze swoim marnym klubem.

09.06.2007 11:57    #67966     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
51 dni będzie trwać jego misja w danym kraju. Scout będzie obserwował różnych graczy w okresie 51 dni. Jeżeli chcesz ich zobaczyć musisz kliknąć na imię i nazwisko danego scouta, a następnie obserwowani gracze.

Seweryn Młody aktywista

ja tam wole sam grać, a nie kogoś save'a sciągać:P

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

09.06.2007 11:10    #67968     Sufler - Porady do gry - Brazylijczycy
1.w zednym bo ostatnio probowalem sciagnac do porto pato i pisalo ze nie moge zatrudniac pilkarzy ponizej 18.
2.ocena umiejetnosci zawodnika,poziom dyscypliny,kioerowanie zespolem.
3.tak jezeli zagra 34 meczow w reprezentacji w ciagu w ostatnich lat.
4.mysle ze obie sa na podobnym poziomie
5.ob.kondycja,wytrzymalosc,szybkosc,przyspieszenie i te cechy ktore powinien miec zwykly obronca.ns to zalezy od twojego ustawienia.jesli gra jako odgrywajacy to gra glowa,skocznosc.jak nie to zalerzy od taktyki.

09.06.2007 10:46    #67969     Sufler - Porady do gry - Scouci, a zarząd
Problem prosty, lecz w swej prostocie... bardzo uporczywy.

Załóżmy, że gram klubem X i swoją politykę transferową - jak prawie zawsze - opieram na szeroko rozwiniętej siatce scoutów. Tylko jest problem - zarząd ogranicza mi liczbę zatrudnianych scoutów do dajmy na to 6. I co z tym fantem zrobić?

W prośbach do zarządu nie ma takiej opcji, więc odpada.

Gdy podpisuję nowy kontrakt punktu odnośnie tej sprawy również nie ma, więc też pudło.

Oczywiście raz czy dwa udało mi się szczęśliwie to obejść i zatrudnić o jednego scouta więcej, lecz ciekawi mnie jaki jest uniwersalny sposób, aby zarząd nie miał nic przeciwko temu, że chce zakontraktować 15 scoutów?

Wydatnie by mi to pomogło. Z góry dziękuje.

09.06.2007 10:30    #67970     Sufler - Porady do gry - Brazylijczycy
1. Teoretycznie w każdym kraju możesz sobie na to pozwolić, lecz z punktu widzenia przydatności dla drużyny najlepiej Brazylijczyków - szczególnie młodych - ściągać do technicznych lig np. hiszpańska, portugalska, holenderska. Na pewno nie radziłbym do Anglii czy ogólnie do klubów z wysp.

2. Zależy jakie masz od niego oczekiwania. Jeśli chcesz, aby prowadził za Ciebie rozmowy motywacyjne - rzecz jasna motywacja. Jeżeli masz zamiar często prosić go o pomoc przy ustalaniu wyjściowego składy - taktyka, wiedza taktyczna, fajnie by było jakby jeszcze ofensywa i defensywa, a marzenia - ocena umiejętności gracza.

3. Oczywiście, że tak. Tak jak już wspomnieli koledzy wyżej - po występach w reprezentacji lub wyślij go do klubu filialnego, w którym może zdobyć europejskie obywatelstwo. Polecam Belgię, gdzie takowe otrzymuje się najszybciej.

4. Jeśli gracz Porto czy Sportingiem to portugalska będzie błahostką. Osobiście raczej nie gram na takim poziomie, więc jeśli karierę zaczniesz zaczniesz jakimś kopciuszkiem to automatycznie poziom oby dwu lig wydaje się porównywalny.

5. Boczny obrońca - przede wszystkim dośrodkowania, szybkość, krycie, wypadałoby żeby miał dobry odbiór, przyzwoitą technikę i drybling oraz wysoki współczynnik długich wyrzutów. Napastnik - oczywiście wykończenie akcji, technika, drybling. Jeśli szukasz typowego odgrywającego - gra głową, skoczność, siła, gra z pierwszej piłki, a jeśli takiego strusia pędziwiatra - szybkość, przyspieszenie, waleczność. No i z całą pewnością - niezależnie od pozycji - każdy powinien mieć wysokie atrybuty psychiczne - koncentracja, opanowanie czy determinacja.

Zdravim.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.