Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

kell1987 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote="kondi192"][quote="Pajączek13"]W grze zmieniają mi się nazwiska i imiona piłkarzy na jakieś dziwne !!!
Proszę o pomoc ;-;[/quote]

Co to znaczy "jakieś dziwne" ?

Pierwsze pytanie, gra oryginalna?[/quote]

pierwsze i ostatnie pytanie? :D

kell1987 Partyzant

[quote="SZPANER84"]Witam mam problem dotyczący w trakcie gry zamiany imion i nazwisk zawodników w całej grze. Mianowicie gram sobie, a po chwili gracze samowolnie zmieniają swoje imiona i nazwiska na jakiś Mohamedów i innych. O co chodzi? Jest w stanie mi ktoś pomóc w tej kwestii?[/quote]

ale, że tak w trakcie gry? a nie odznaczyłeś może przed rozgrywką używaj prawdziwych imion i nazwisk?

kell1987 Partyzant

[quote="SuperZiemniak"]Ja niczego nie powierzam asystentowi, wszystko ogarniam sam - transfery, sztab, trening (nawet rezerw i juniorów), rozmowy z mediami i motywacyjne z zawodnikami, taktyka. To właśnie jest dla mnie cała otoczka, w którą trzeba się zagłębić.
Zwróciłem ostatnio uwagę, że chyba gra zawyża trochę oceny defensywnych pomocników - przykład Krzysia Mączyńskiego, który ma najwyższą średnią w lidze, mimo małej ilości goli i asyst (jak na registę to asyst mu sporo brakuje, no chyba, że zalicza sporo asyst drugiego stopnia). Jednak uderzyło mnie ostatnio to - dostał za przegrany 0:2 mecz ocenę 8,0, mimo że to przez niego straciliśmy jednego z goli. To jest już przegięcie, bo ile by tych celnych podań i odbiorów nie miał, to za błąd taka ocena jest niemożliwa. Tak samo jak według mnie trochę zaniżają oceny napastnikom - nie strzela gola to ma 6,3 jakkolwiek by nie zagrał, a nawet jak strzeli jedynego gola w meczu (zapewni 3 punkty) to ma ocenę wyjściową lub maksymalnie 7,0. Asysty w ogóle nie wpływają na jego ocenę...
Tak poza tym to niby poprawili skuteczność strzałów na bramkę, a dalej mam od groma sytuacji, że oddaje ze 2-3 celne strzały na kilkanaście prób, z czego maks. 2 są z dystansu. Jest to irytujące, bo przeciwnik z takich samych pozycji oddaje mocne strzały i w dodatku celne.[/quote]

no właśnie też tak mam, 14-15 strzałów, a tylko 2-3 celne. Choć też duzy wpływ ma na to, że gra liczy też strzały zablokowane, a że mam podania w pole karne to takich jest sporo.

ASSE Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
Rozczaruje Cię ale nie da się grać środkiem tak jak w poprzednich FM-ach. Ja też ustawiam zawsze 4-3-3 albo 4-1-2-3 albo 4-1-2-1-2 ale w tej odsłonie poza wysokimi notami dla zawodników i 80%posiadania piłki nie da się nic więcej ugrać,gra premiuje skrzydłowych i durne wrzutki a nie tiki take i klepanie w polu karnym

SZPANER84 Partyzant

Witam mam problem dotyczący w trakcie gry zamiany imion i nazwisk zawodników w całej grze. Mianowicie gram sobie, a po chwili gracze samowolnie zmieniają swoje imiona i nazwiska na jakiś Mohamedów i innych. O co chodzi? Jest w stanie mi ktoś pomóc w tej kwestii?

kondi192 Minister Kultury

Grupa: Moderator
04.01.2016 10:13    #4936     Sufler - Porady do gry - Losowe naziwska zawodników
Pytanie podstawowe, czy gra jest oryginalna?

tomek_82 Partyzant

Witam
Pytania może dziwne ale wróciłem do FM po 6 latach przerwy :)

1. Dlaczego zaczynając karierę Lechem Poznań budżet transferowy wynosi 70 tys euro ?
2. Pi pierwszych trzech meczach ligowych mam 13 zawodników kontuzjowanych w tym 7 z kontuzją w przedziale 3-9 miesięcy ! Z tego powodu w el. Ligi Mistrzów muszę grać zawodnikami z U21...
3. Chcąc kupić jakiegoś zawodnika który kosztuje np. 200 tys euro jego klub żąda 3-4 mln euro ... masakra jakaś.

Będę wdzięczny za odp. i wszystkim życzę udanego roku ;)

PavS Partyzant

Nowym FM pokazuje ciekawą zależność, a mianowicie napastnicy strzelą z niemal każdej wrzutki natomiast sytuacji ze środka pola, sam na sam z bramkarzem, koncertowo partolą, kopiąc albo obok bramki, albo wprost w bramkarza.

Zrobiłem eksperyment i stworzyłem taktykę opierającą się w 100% na posiadaniu piłki, krótkich podaniach i grze środkiem. W efekcie, po 14 kolejkach mam 7144 podania, a drugi Bayern 5617 (celność 82% vs 81%), posiadanie piłki 57,86%, Bayern 55,46%. Co najzabawniejsze każdy mecz u siebie wygrywam 1-0, a na wyjeździe 1-0 przegrywam lub 0-0 remisuje.

Oczywista sprawa, że posiadanie piłki na wynik przekładać się nie musi, ale stwarzam naprawdę masę sytuacji w tym średnio 7-8 "setek" po rozklepaniu obrony i wyprowadzeniu napastnika sam na sam. Sami napastnicy mają wykończenie akcji 15 i 16, a opanowanie i decyzje powyżej 15. Czyli ewidentnie silnik coś szwankuje w tego typu akcjach.

Nie pisze tego, aby się żalić, ze gra slabo mi idzie, mogłem machnąć 2x skrzydłowych i rozjechać ligę jak w poprzednim sezonie (gram RB Lipsk), ale jak pisałem wyżej chciałem zrobić swego rodzaju eksperyment.

kondi192 Minister Kultury

[quote="Pajączek13"]W grze zmieniają mi się nazwiska i imiona piłkarzy na jakieś dziwne !!!
Proszę o pomoc ;-;[/quote]

Co to znaczy "jakieś dziwne" ?

Pierwsze pytanie, gra oryginalna?

Bolson Minister ds. Nagłych

Nic dziwnego - potencjał na miarę europejską, taki sam jak Milik przy większym startowym CA. Do tego dobre opanowanie, wykańczanie akcji i gra głową. Sprawdza się w ważnych meczach, zdecydowanie zawodnik international level.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution