Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Tom88 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Dziwie się że nikt tutaj o tym błędzie nie pisał. Mam nadzieje że na angielskich forach ktoś to zgłosił twórcą i wyjdzie jakiś patch co to poprawia. Nawet jak dawałem zawodnika co nie gra na prawej obronie to i tak miał najlepszą ocenę i oczywiście dotyczy to drużyn też prowadzonych przez komputer.

Tom88 Partyzant

Nie rozumiem jak twórcy gry mogą tego nie widzieć, jak chwile pograłem i od razu takie rzeczy widzę, a goście co im grę sprawdzają to nie widzą? Nie kumam tego

Opelu Partyzant

12.01.2016 21:58    #4813     Serwis - Społeczność - Polska Scena FM
Romantico, jakie czitowanie? Zazwyczaj to słowo podawało się w kontekście moim czy innych osób którym szło lepiej. Jak grałem w Call of Duty, World of Tanks czy CSa i kosiłem innych to też rzucali cziterami na prawo i lewo, więc przywykłem. O projekcie tutaj nie chcę się już wypowiadać. Zmiany są duże i czekają tylko na ujawnienie w odpowiednim czasie. Wasza prywatna relacja z Mahdim również mnie niewiele obchodzi, lepiej byłoby gdyby to wszystko odgrywało się na privie, a nie w komentarzach na obu portalach. Nie o to tutaj chodzi. Nie o taką Polskę walczyłem ;) Skąd wiesz że będą jaja? Poczekaj trochę, a przekonamy się jak będzie naprawdę. Sam chcę się przekonać, czy nasza wizja ziści się tak jak powinna. Łatwo rzucić założeniem że coś się nie uda, trudniej walczyć o to żeby się udało.

Ziemniak - tak, znamy się od dawna (przeszło 20 lat), rozmawiamy otwarcie o taktyce. Nie dajemy sobie jednak niczego do ręki, co najwyżej uczymy się na błędach drugiego. Każdy dochodził do swoich rozwiązań samemu, w końcu to też rywalizacja między nami. Co do wyników z kosmosu - dla mnie to nowość, w tych teoretycznie łatwiejszych wersjach FMa potrafiłem zdominować wszelkie rozgrywki, ale nie w ten sposób. Widać wtedy byłem sporo słabszy niż teraz. Dla mnie FM15 był trudny na starcie, gdy trzeba było zmienić sposób myślenia odnośnie kontuzji i treningu. Po roku gry jest na tyle łatwy, że aż nudny. Dlatego wyczekuję dnia, gdy zakończy się finał RM i będę mógł spokojnie odpalić "szesnastkę". Mam powoli dość tej edycji gry :)

SuperZiemniak Naczelnik Służb Wywiadowczych

Grupa: Moderator
12.01.2016 21:08    #4814     Serwis - Społeczność - Polska Scena FM
Ja napisałem, że mam wrażenie, że te wyniki są trochę z kosmosu, a jeszcze, że obaj z Dobim się znacie, to że służyliście sobie (ty jemu?) radą lub pomocą. Wnioski wyciągnąłem na podstawie podobnie "kosmicznych" wyników (które ja osiągałem w starszych edycjach, które nie oszukujmy się, były "łatwiejsze";) i podobieństw, które wymieniłem wcześniej oraz komentarza Michellagi. Ja tam nie znam się, nie wiem jak rozpoznać, czy używałeś tych autów, czy nie - i tak nie jest to zakazane.
O taktyce mogę napisać tylko tyle, że jest ciekawa, ja lubię symetrię, ale gram podobną taktyką (z wyglądu i ról). Sporo też poleceń masz wydanych, bo ja uważam, że moje 8 to już przegięcie.
Napisałem to teraz, nie dlatego, żeby wywołać "shitstorm", czy zdyskredytować turniej - przysięgam na Scenę! Po prostu miałem tę wątpliwości już dawno, ale gdy tylko wspomniałem o nich "wiadomo-komu", to zagroził mi banem, jeżeli nie podam dowodów. I tak wszystko wyjdzie w praniu już w ciągu kilku dni.

Opelu Partyzant

12.01.2016 20:16    #4815     Serwis - Społeczność - Polska Scena FM
Zgodnie z tym co kiedyś chyba napisałem, miałem tutaj nie zaglądać. Zrobiłem jednak wyjątek bo dużo jest tutaj o mnie. Nie opuściłem rev dlatego że strona przestała mi pasować, broń Boże. To ja nagle przestałem pasować niektórym osobom z nią związanym, podobnie jak reszta, jak nas zwą, "marionetek Mahdiego". Gdzie te czasy gdy w skrzynce lądowały miłe wiadomości od Bolsona czy romantico... To se ne vrati. Ciekawa rzecz, że tuż przed finałem RM niektórzy wyciągają na wierzch brednie o bugach i edytorach... Jakoś gdy otwarcie rozmawiałem w komentarzach z Michellagą o wykorzystaniu stałych fragmentów gry, nikt nie podnosił larum. Ale hej, przed finałem trzeba zrobić zadymę. Odnośnie linku do strikerless - nie gram z długimi autami. Ja skupiam się na utrzymaniu piłki, zamiast rzucaniu na oślep jak Chellini czy wspomniany tam Delap. Nie sądzę żeby to działało w praktyce, ale co ja tam wiem. Moje auty są krótkie i celne, czasem dają gola albo rozwijają akcję w dobrym kierunku. Nic odkrywczego. Dalej pojawia się temat taktyk z internetu... W kolejnym poście dam kilka screenów, w tym z taktyką, która dała mi 200 goli w lidze. Nie użyję jej w finale, więc nie ma powodu żebym ją ukrywał. Dobi pewnie swoją też się podzieli po finale. Życzę powodzenia w szukaniu czegoś chociaż delikatnie podobnego. Naprawdę. Spędziłem przy tej grze 2500 godzin, dbałości o detale mi do cholery nie odbierzecie. Jak już w temacie godzin jesteśmy - ktoś pisał o "braniu gotowych taktyk i rozgrywaniu sezonu w 8h". Drugi screen będzie z ilością godzin poświęconą na te 10 sezonów. Uprzedzając fakty - to jest pieprzone 30 dni i 13h (733 godziny dla tych którzy wolniej liczą). 73 godziny na jeden sezon. Mało? Oczywiście robiłem wtedy wiele rzeczy w tle, ale przez tyle czasu naprawdę można wiele wariantów przetestować. Nie trzeba szukać w sieci, do wszystkiego można dojść. Na koniec dwie rzeczy. Pierwsza to sprawa nagrody dla Michellagi. Sam dobrowolnie z niej zrezygnował, więc w czym problem dla niektórych? Co mieliśmy zrobić? Wcisnąć mu na siłę? Oddać Owsiakowi na WOŚP? Bądźmy poważni. Druga, to wiadomość od romantico z maja 2015 roku, pokazująca jak zmiennym jest człowiekiem (ciśnie się na usta/palce słowo "dwulicowy", ale nie znam go osobiście, więc go nie użyję). Oto i ona - jak ktoś nie uwierzy, dam screena. Odnosiło się to do dobrowolnego przerwania przeze mnie kariery Romą (całkiem dobrej, LE w 1 sezonie, LM w drugim), z powodu shitstormu tutaj na mój temat. Miałem wtedy dość i mam też teraz. Oto i cytat: [quote]opelu szacun - mahdi powinien Cie na takich zasadach puścic bez tej karencji. To sie nazywa gra Fair Play. Mysle ze powinienes szybko go opublikowac by sie ciebie nie czepiali i nie mieli cie za przyklad, chociaz Ty sie szybko w tym opamietales.
Wielki Szacun.[/quote]
Dziękuję za uwagę. Screeny za chwilę.

robal15 Młody aktywista

12.01.2016 17:07    #4816     Serwis - Społeczność - Polska Scena FM
Tylko jaka jest skuteczność tych autów? Zrozumiałbym zadymę, gdyby to ustawienie umożliwiało 3-5 bramek w meczu, ale jakoś nie chcę w to uwierzyć. Według mnie to nawet nie gwarantuje jednego gola w meczu. Ktoś by musiał to przetestować.

[quote="SuperZiemniak"]Nie zmienia to faktu, że samo CA meczu nie wygrywa, w FM 15 i 16 jest tak, że nawet najlepsi mogą grać przez kilka spotkań kompletny piach i przegrać z "teoretycznie" słabszym przeciwnikiem. [/quote]

Wtedy na ratunek przychodzi S&L :DDD
Niektórym tam cały sezon zajął 8h, więc przesimowanie miesiąca pewnie im zajmuje 20 minut? Co to za problem odpalić grę jeszcze raz :D

E:Ziemniak, może zrobić oddzielny temat i przeniesiesz nasze posty, bo w sumie gadamy nie na temat:p
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

12.01.2016 16:47    #4817     Serwis - Społeczność - Polska Scena FM
[quote="robal15"]Nie widzę w tym nic dziwnego. Użyj edytora, aby mieć takich samych graczy jak on i też będziesz tak wygrywał. Przecież on wykupił sobie najlepszych graczy na świecie z każdego klubu. Jeśli dobrze pamiętam, to on tam miał między innymi: Lewego, neymara, messiego, ronaldo i dogbę. Z takimi graczami też być tak klepał każdego.
Każdy jego zawodnik w podstawowym składzie miał co najmniej 180CA, gdzie u rywala wynosi to 150-160CA.[/quote]

Nie zmienia to faktu, że samo CA meczu nie wygrywa, w FM 15 i 16 jest tak, że nawet najlepsi mogą grać przez kilka spotkań kompletny piach i przegrać z "teoretycznie" słabszym przeciwnikiem. Tu pomaga bug z autami. Nie da się w tej grze osiągać takich wyników bez pomocy czegoś (prawdopodobnie autów) - 14 bramek z Bayernem w ćwierćfinale LM? 10 bramek z Atletico w półfinale? To podobno symulator piłkarski, a nie fantasy ;)

I tylko to mnie ciekawi - nie jest to zakazane, mimo że to bug. Wyniki zdają się to potwierdzać, jak i Michellaga (wierzę mu, sam o tym bugu usłyszałem dopiero od niego..). Mnie tylko ciekawi jedna kwestia - co zrobią w turnieju finałowym? Ustawią tak samo i pokażą Mahdiemu jak dostali się do finału? Byłby dym jakich mało :)

true story u mnie prawie zawsze MVP jest Burliga lub Bartosz (prawa obrona). Jak jeszcze grałem registą, to on (Mączyński) zgarniał najlepsze oceny. Te dwie pozycje wydają się uprzywilejowane, natomiast napastnicy i bramkarze wydają się pokrzywdzeni. Poza tym właśnie ogarnąłem, że cześć 100% sytuacji (sam na sam, strzał z odległości 4-5 metrów) nie są wliczane do statystyki jako takie. Moi zawodnicy wychodzą 4-krotnie sam na sam, a w statystykach mam zero 100% sytuacji.

kell1987 Partyzant

u mnie bardzo często prawy pomocnik ma najwyższą, gram klasyczne 4-4-2. Nawet zdarzyło mi się tak, że wygrałem 3:2, jeden z napastników strzelił dwa gole, a najlepszym zawodnikiem okazał się prawy pomocnik bez gola i asysty z oceną 9,0

Tom88 Partyzant

Co gram zespołem jakimś to najwyższą zdecydowanie ocenę ma prawy obrońca zawsze, grający ofensywnie. Patrzę na średnią ocenę zawodników w lidze włoskiej jakiej gram to w pierwszej dziesiątce siedmiu jest prawymi obrońcami. W innych ligach też prawi obrońcy dominują, Niech mi ktoś powie że to nie błąd, i to jaki wkurzający

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution