Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Gutii Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Tak jak Deco pisze. Ja w FM15 grałem bodajże 8 sezonów Lechem i już w trakcie drugiego sezonu widziaiałem kolosalną różnicę w składzie. Mój "rezerwowy" skład był o klase lepszy od wyjściowej 11. Legii, która była 2. drużyną w Ekstraklasie. Z czasem fajnie było obserwować jak twój klub może wygrać konfrontację z takimi klubami jak: Fiorentina, Liverpool czy Valencia. Masz długą drogę do tego, żeby przebić się do regularnej gry w LM i zdobywać wszystkie lokalne puchary. Po 5/6 sezonach nie robi na Tobie wrażenia fakt, że masz Barcelonę w grupie, bo to oni przegrywają w dwumeczu.

Leo146 Partyzant

Popieram post deco87. Po wygraniu ligi i awansie do LM szybko odskakuje się rywalom, ale jeśli nie zabraknie ci motywacji do bicia rekordów i stawiania sobie coraz to trudniejszych wyzwań (w postaci choćby wygrania LM lub gry samymi Polakami), to śmiało startuj w naszej lidze.

Pisze to z perspektywy prowadzenia Lechii Gdańsk. Co prawda kończę dopiero 3 sezon, ale już zarysowała się wyraźna przewaga w lidze, a i z awansem do LM coraz mniej problemow (choć staram się grac samymi Polakami).

Khamill Partyzant

Musiałbym grać albo Podbeskidziem albo GKS Katowice:)
Pytam bo ogólnie od jakiegoś czasu chciałbym pójść drogą jakiegoś wyzwania.
Spróbować zrobić LIgę Mistrzów jakimś mało znanym klubem, niekoniecznie z Polski.
Coś jak bolson który prowadzi Ergotelis.

deco87 Partyzant

Opowiem z mojej perspektywy. Śląsk w 2015/2016 klub o reputacji dwu i pół gwiazdkowej z obiektami treningowymi - 10, juniorskimi - 9. Możliwość gry w Lidze Europy. Na starcie 1 mln euro.

I teraz zależy czy jesteś jakoś emocjonalnie związanymi z jakimś z klubów z e - klasy. Ja postawiłem sobie za cel przegonienie Górnika i Ruchu w liczbie zdobytych mistrzostw polski (14) i Legii w liczbie wygranych Pucharów Polski. Gram siódmy sezon i jest dysproporcja - kasa z Ligi Mistrzów etc. Jednak fajna jest zabawa jak budujesz dwa składy - jeden na puchary a drugi na ligę. Dzięki kasie z pucharów rozbudowałem obiekty do maksymalnego poziomu.

I zabawa zaczyna się właśnie od tego momentu kiedy możesz nawiązać stałą walkę z europejską czołówka. Nie sporadyczną. I widzisz awans w rankingu klubowym i krajowym. Zaczynanie od koszyka 4 i awans do drugiego. Ale wiadomo człowiek prowadzi klub ze swojego miasta. Inne emocje, doznania.

Jeśli nie czujesz tego grając dowolnym klubem w Polsce - szybko gra się Tobie znudzi i nie będzie sprawiała radości.

elmoro Partyzant

Nie rozumiem jak to możliwe, że tak podstawowe elementy są spieprzone. Przecież to nie są jakieś szczegóły tylko podstawa! Jak pamiętam FM 12 to tam było pod tym względem było naprawdę nieźle, strzały w długi róg, różnorodne rozwiązania w sytuacjach sam na sam. Dlatego gra się cofa, a nie ewoluuje ? Przekonaliście mnie, nie kupię 16stki.

Dzięki za opinię Ziemniak

Tak w ogóle to od wersji 14 denerwuje mnie jeszcze jedna rzecz.- waga kluczowych atrybutów.

Khamill Partyzant

Skoro już mowa o polskich klubach. Nie nudzi Wam się panowie gra w Polsce?
Coraz mocniej myśle właśnie nad karierą w E-klapie tylko że podobno wystarczy jeden awans do fazy grupowej LM i odskakujemy
całej lidze, nie mówiąc o ponownych sukcesach w Lidze Mistrzów. Jak to według Was wygląda?
Można pograć kilka sezonów i ciągle mięc motywacje mimo wygrywania wszystkiego?

SuperZiemniak Naczelnik Służb Wywiadowczych

Grupa: Moderator
[quote="elmoro"]Poważnie tak to zjechane jest? A gra środkiem prostopadłe podania? Porównując do 15stki czy 14stki jak oceniacie?[/quote]

Ja mam parę zastrzeżeń do najnowszej odsłony. Po pierwsze - najlepiej oceniani są prawi obrońcy w każdej lidze, jakich umiejętności nie mają, czego nie zrobią, to słabej oceny nie dostaną. W mniejszym stopniu to samo jest z registami. Drugą rzeczą są parady bramkarzy - mają za duży zasięg, sam na sam bronią z niewiarygodną wręcz skutecznością (nawet do trzech dobitek), dlatego najczęściej i najłatwiej strzelić po wrzutce, do których źle się ustawia obrona i sam bramkarz (choć zostało to bardzo poprawione, bo przed pierwszą łatką było to nie do zniesienia). Po trzecie - celność strzałów graczy ofensywnych. To też niby zostało naprawione w pierwszej łatce, ale wychodząc sam na sam, jeszcze mi się nie zdarzyła sytuacja, by napastnik starał się zejść do któregoś boku, ale zawsze tak jak biegną na wprost, tak strzelają. Do tego napastnicy kopiący z kilku metrów nie trafiają w bramkę, bo używają słabszej nogi z niezrozumiałych przyczyn, bo nikt ich nie atakuje. Po czwarte to nie zrozumiałe serie remisów i "wypalanie się" taktyki. W tej kwestii polecam blogi Pucka o przełącznikach.
Mi się to wszystko nawarstwiło i odstawiłem FM 16. Wróciłem do FM 15 i po raz pierwszy nie tęsknię od razu do nowszej edycji. Tam po finalnej łatce nie jest tak źle i gra mi się dobrze.

elmoro Partyzant

Poważnie tak to zjechane jest? A gra środkiem prostopadłe podania? Porównując do 15stki czy 14stki jak oceniacie?

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
07.03.2016 17:06    #4379     Serwis - Społeczność - Polska Scena FM
[quote="Yrkomm16"]@Pucek - naprawdę, Twoje teksty i działalność na scenie FM są dla mnie osobistym autorytetem, ale po co od razu nawoływać do "linczu" RM? Może lepiej po prostu udowodnisz, że jesteś najlepszym menadżerem w Polsce i przystąpisz do całego wydarzenia? Oczywiście bez cheatów...[/quote]

Dziękuję za miłe słowa. Niedługo minie 10 lat od kiedy komentuję sprawy związane ze społecznością i grą - i właśnie dlatego nie mogę wziąć udziału. Nie mogę dodawać dobrego wizerunku temu turniejowi. Na MFM usunięto mi dwa konta za komentowanie twórczości zgodnie z własną opinią, co robię od 10 lat. Naciskano na mnie, aby zmieniał swoje komentarze zgodnie z interesem wydawcy. Nigdy wcześniej na FM Tube, Centrum FM, CM Revolution, CM Forum, FM Poland, FM Zone, FM Event, FCMC, FM Poland i pewnie na jeszcze serwisach, których już nie pamiętam mnie to nie spotkało. Oczywiście miałem propozycję bycia szefem RM, mógłbym sobie wywalczyć pewną nietykalność czy przywileje, ale nie mogę patrzeć i godzić się na to jak traktuje się szarych, szerzej nieznanych uczestników albo członków redakcji. Dla mnie to jest łamanie podstawowych zasad, które nasza społeczność uważa za słuszne i które wypracowano na bazie różnej działalności i różnych sporów przez jakieś 16 lat.

Nie mogę też przemilczać istotnej sprawy za jaką uznaję możliwość wywrócenia całego turnieju przy użyciu FM RTE, ponieważ obrońca tytułu korzystał z killer taktyki i pomimo protestów społeczności (w tym moich), wielu wcześniejszych głosów nic z tym nie zrobiono.

Ponadto główny organizator oskarżył mnie w prywatnej rozmowie o prześladowanie kobiety, co okazało się kompletną nieprawdą i co sam później przyznał wobec oczekiwania przeze mnie szczegółowych wyjaśnień tej sprawy. Rozumiem, że mogło dojść do nieporozumienia, ale granica agresji, chęci manipulacji, wywierania nacisku została zdecydowanie przekroczona. Dlatego w takim turnieju nie mogę wziąć udziału i odradzam to wszystkim, którzy mają inny cel niż sprowadzenie jej do absurdu.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Brazzo Młody aktywista

07.03.2016 16:24    #4380     Serwis - Społeczność - Polska Scena FM
[quote="Yrkomm16"]@Romantico - To już sprawa Piotra Sebastiana, jak to wszystko rozegra. Ja nie mogę nic zrobić, jestem tylko skromnym redaktorem. Mogę jedynie zdradzić, że otrzymałem propozycję od Mahdiego, abym dołączył do redakcji i przedstawiał co jakiś czas jedną z 5 największych lig europejskich w sekcji "Zza bramki". Ale to nie ma nic wspólnego z RM, więc nie wiem, po co to napisałem...

Co do samej RM - dostaliście akt łaski, możecie coś w celu ocieplenia swoich wizerunków zrobić np. przystąpić do RM jako pełnoprawni uczestnicy. Wiem, że wyśmiewacie 3 miesięczną karencję, polubienia postów przez jakieś fake konta, czy samego Ojca Założyciela, ale zrozumcie - złośliwe doczepianie się o luki w systemie antycheatingowym poprzez wysnuwanie argumentów z FMRTE jest po prostu dziecinne. @Pucek - naprawdę, Twoje teksty i działalność na scenie FM są dla mnie osobistym autorytetem, ale po co od razu nawoływać do "linczu" RM? Może lepiej po prostu udowodnisz, że jesteś najlepszym menadżerem w Polsce i przystąpisz do całego wydarzenia? Oczywiście bez cheatów...

Nie trzymam absolutnie żadnej ze stron tego konfliktu, każdy popełnił w swoim postępowaniu błędy, ale, mimo, że jednak REV dla mnie osobiście przez pryzmat pewnych osób jest trochę nieprzyjazne, to nie oznacza, że macie trochę racji w sposobie, jaki Koordynator Was potraktował (chodzi mi w szczególności o Kirę, Brazzo, i resztę z Was, którzy dawali słabe pod rzeczywiście dość miernym blogu Nikity). Tyle. Zaznaczam, że nie jest to stanowisko CFM, ponieważ za takowe odpowiada Piotr.[/quote]

Posługuj się proszę faktami - nie oceniłem go w kategorii ani mocne, ani słabe. O ile wiem, mimo usunięcia konta, mój post nadal tam widnieje. Możesz zatem sprawdzić. Jeśli nie - podrzucę screen. Co do samej łaski - sama w sobie jest obraźliwa. Poza tym, ja nie poczuwam się do winy, by ktoś okazywał mi akt łaski.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.