[quote="PavS"]Widzieliście gdzieś poważny turniej, w którym mąż jest jednym z uczestników, a jego żona osobą odpowiedzialną za wszystko łącznie z odwołaniem osoby czuwającej nad przestrzeganiem regulaminu? Normalna farsa

Dajmy na to taka czysto hipotetyczną historyjkę:
"Chrisula znajduje dowód, że Mahdi kombinuje przy sejwach. Pisze mu PW, że wyrzuca go z turnieju i wtedy mamy taki o to dialog.
- Kochanie jest sprawa - rzecze zafrasowany Łukasz do żony, która właśnie czyta gazetę
- Co się stało misiaczku? - odrzekła odrywając oczy od lektury
- Wiesz, musimy zmienić szefa RMTeamu - rzuca gniewnie patrząc na korespondencje wyświetlaną na ekranie monitora
- Ale co się stało, mamy dopiero początek turnieju - odpowiedziała spokojnie kobieta, jednocześnie podchodząc do komputera
- No zobacz sama, grozi że wyrzuci mnie z turnieju, wyobraź sobie MNIE, Ojca Załozyciela, fundatora i organizatora, skandal - mężczyzna uderza pięścią w biurko
- Rzeczywiście kombinowałeś? - pyta Aga po zapoznaniu się z PW - Toż to jako gospodarz ma miejsce w finalne gwarantowane
- Tylko trochę, muszę zająć miejsce premiowane awansem, aby zamknąć usta krytykom, że tylko dlatego biorę udział w finale bo jestem gospodarzem - spokojnie już wyjaśnia
- Teraz rozumiem, odejdź od kompa już zmieniamy szefa, może Nasci się nada? - mówi żona zasiadając wygodnie na krześle
- Nasci będzie idealny - Mahdi uśmiecha się od ucha do ucha."
Oczywiście taka sytuacja nigdy miejsca mieć nie musi, jestem nawet przekonany, że Mahdi oszukiwał nie będzie, ale pole do nadużyć jest ogromne, a konflikt interesów widoczny gołym okiem. Jak ktoś decyduje się na organizację poważnego turnieju to powinien zadbać, aby wszystko było transparentne i klarowne, a przede wszystkim nie brać w nim udziału, bo jak pisałem wyżej zakrawa to o kpinę. Oczywiście może sobie nazwać to cudo "Turniejem Mahdiego" i robić co mu się żyw nie podoba w myśla zasady "mój cyrk i moje małpy", ale to w końcu mają być Mistrzostwa Polski i warto by zadbać, aby były traktowane poważnie.
Projekt ma szansę powodzenia, ale przez działanie jakie opisałem powyżej ranga turnieju leci na łeb na szyję i już na stracie jest masa kontrowersji.[/quote]
O ja nawet nie xDDDDDDD Wygrałeś. Idę to napisać Mahdiemu w ogólnej dyskusji, bo naprawdę masz rację!
Najnowsze posty