Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

aberdeen Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
13.03.2016 20:16    #4331     Sufler - Porady do gry - Sparingi i taktyka
1. Grałem już trzema klubami i za każdym razem mam ten sam problem ze sparingami, obojętnie czy przed sezonem czy w trakcie. Otóż na 10 spotkań udaje mi się wygrać 2-3 mecze, niezależnie od klasy rywala. Często ekstraklasowym zespołem dostaje baty od trzecio czy czwartoligowca. Moi piłkarze mają problem ze stworzeniem jakiejkolwiek akcji, dają sobie odbierać piłkę jak dzieci. Co ciekawe później gdy zaczyna się sezon wygrywam mecze ligowe czy pucharowe bez problemu z potencjalnie silniejszymi rywalami. Więc gdzie robię problem?

2. Czy w FM-16 jest możliwość ustawienia w ekranie taktycznym 4 napastników w linii?

3. Czy jest można zmienić jakoś wygląd ekranu taktycznego? Bo te wielkie kwadraty przedstawiające ustawienie zawodników to jakaś porażka. Panowie z SI cofnęli się w tej kwestii o 15 lat.

Dziękuje za odpowiedzi.

karma85 Partyzant

Myślałem, że nic mnie nie zdziwi już w tej grze, a jednak... Ćwierćwinał LE w pierwszym meczu u siebie przegrana 1:6 z Leverkusen, rewanż wygrywamy 7:2 i awans bramkami na wyjeździe... super że się udało awansować ale czy to jest normalne ???! Półfinał z Man City w dwumeczu remis 4:4 ale przegrana bramkami na wyjeździe i wszystkie gole dla City strzelił nie kto inny niż Aguero i tutaj najlepsze w dwumeczu oddał ogółem 5 strzałów ;] i 4 gole ;))
A teraz ciekawostka :P Aguero w 48 meczach w tym sezonie strzelił 59 goli. Nieźle :D
I jeszcze statystyka z Ligue 1. Na koniec sezonu 3 miejsca w klasyfikacji Króla Strzelców zawodnicy w wieku 20, 18 i 22 lata ;) nie ma tam ani Ibry ani Cavaniego. I zawodnicy z 2 beniaminków w tym. Więc jeżeli nadal nikt się nie zgodzi ze mną, że można wystawić zamiast dobrego snajpera juniora to nie wiem co musiałoby się stać.
I jeszcze ze statystyk. Skuteczność mojej drużyny wynosi 11% w golach co do strzałów celnych. Najwięcej obronionych strzałów mają bramkarze drużyn z ostatnich miejsc tabeli. Najmniej obronionych strzałów bramkarze klubów z czołówki co świadczy o tym, że mają gorszą skuteczność i automatycznie są słabi po prostu :)
I najwięcej przechwytów, odbiorów piłki kluczowych odbiorów i wygranych piłek również obrońcy klubów z szarego końca ;)
Myślę, że takie statystyki nie są możliwe w realnym świecie, więc realizm tej gry jest bliski zera.
Jeszcze bym zapomniał że z karnymi również potwierdzam problem. I strzały z dystansu strzelają zawodnicy, którzy mają ten atrybut w okolicach 5. Moi zawodnicy mają bardzo dobre atrybuty strzałów z dystansu i w całym sezonie takich goli padło 2. Nie, nie jest to wina taktyki.
Na koniec tego dłuugiego wywodu skrytykuję jeszcze rzuty rożne. W całym sezonie moja drużyna strzeliła 2 gole z rzutów rożnych i nie straciła żadnego. To jest gorzej niż niemożliwe. Natomiast napastnicy którzy mają umiejętność gry głową u mnie na ostatnim miejscu w lidze strzelają pełno goli głową :)
Zastanawia mnie jeszcze to, że jak przeciwnik ma piłkę, bardzo ciężko im ją odebrać, podczas gdy moja pomoc bardzo niecelnie podaje, wręcz komicznie to wygląda gdy zawodnik który ma podania na 20 podaje tak niecelnie że aż zęby bolą. I najgorsze jest to jak szybko defensywa przeciwnika się ustawia po przejęciu piłki. Chociaż kontrataki nie wyglądają najgorzej, jednak cała defensywa w sekundę jest uporządkowana i gotowa do zablokowania strzału podczas gdy napastnik drużyny przeciwnej potrafi minąć całą moją obronę która nie jest w stanie go dogonić i wychodzi sam na sam z bramkarzem.
Do tego zawsze praktycznie zawsze pierwszy celny strzał przeciwnika to gol. Nie wiem po co mi bramkarz który ma taką skuteczność obron.
Dziękuję. Dla wszystkich którzy twierdzą, że nie umiem zrobić taktyki: Półfinał LE i 2 miejsce w lidze tuż za PSG to chyba nie jest zły wynik. A ja nie narzekam dlatego, że mi nie idzie, tylko dlatego, że uważam tą część managera za najgorszą w historii i w następnym roku dziesięć razy się zastanowię zanim wydam pieniądze na tą grę.

Donci Partyzant

Boze gram w ta seria od poczatku, FM 97/98 /99/00, 01/02 / FM 2010/12 i teraz w 16 , zawsze biore jakis slaby klub teraz gram Dolkanem Zabki, awansowalem po 3 sezonach ekstra klasy mam chyba najlepsza obrone i pomoc w lidze procz skrzylowych i moja druzyna gra piach moj najlepszy strzelec to skrzydlowy, dlaczego do kulwy nedzu oni nie strzelaja !!!!, napastnik po akcji sam na sam prawie nigdy nie strzela , boze ta gra to tragedia, przegrywa, z jakimis patalachami co nawet na rezerwe bym ich nie chcial

Brudas Socrealista

Grupa: Administrator
12.03.2016 15:55    #4334     Serwis - Społeczność - Polska Scena FM
[quote="IamTheSwarn"]Cóż, ja się na żadne ograniczenia nie godziłem, co kilkukrotnie powtórzyłem. Jeszcze odniosę się do wypowiedzi na MFM, Czy Aga mówi do ściany? Nie wiem, jak tak to może mieć problemy, ja jak kiedyś się napiłem w liceum mocno to gadałem z drzewem, proszę mnie nie angażować w pańskie problemy rodzinne. Czy myślę, że mogę was ignorować? Myślę, że tak. Gdybym miał reagować na 1/4 przejawów głupoty, nie starczyłoby mi czasu na jedzenie i spanie. I nie myślę, że mogę wprowadzać swoje zasady, po co mi to? Mimo wszystko staram się przestrzegąć regulaminy, a jakieś durne akty łaski? Toż to kpina. Powtarzam, zmieńcie nazwe na mistrzostwa wyznawców mahdiego, to nawet nie uświadczysz tam skrawka mojego komentarza. Ale w mistrzostwach polski zamierzam wystartować. Proszę o sprawiedliwą jurysdykcje dokonaną przez osobę nr 1. na stronie, oraz pominięcie sympatii czy antypatii. Rozumiem, że jak czasem trafi się ktoś wykształcony, na tej stronie, posiadajacy własne zdanie, to jest problem, ale mogę obiecać, że żadnych marnych blogów nie będę komentował ;) interesuje mnie tylko RM[/quote]

Zachowujecie się jak jakieś rozpieszczone dzieciaki. Na ogół wieszam koty na Adze i Mahdim, ale przy Waszych banach mają rację. Od samego początku wiedzieliście na jakich zasadach wracacie. Nikt się Was kurwa nie pytał czy się zgadzacie. Pojawiając się tam ponownie zaakceptowaliście warunki (spierdolone, bo spierdolone, ale czy po takich ludziach oczekuje się że wymyślą coś mądrego?), bo inaczej byście się tam kurwa nie pojawili. Mogliście mieć godność i nie wracać (szacunek Bols), mogliście mieć cel jak romantico (szacun romantico) i mogliście być pojebani a później płakać jak dzieci co także Wam się kurwa udało. Moje gratulacje

IamTheSwarn Partyzant

12.03.2016 13:33    #4335     Serwis - Społeczność - Polska Scena FM
Cóż, ja się na żadne ograniczenia nie godziłem, co kilkukrotnie powtórzyłem. Jeszcze odniosę się do wypowiedzi na MFM, Czy Aga mówi do ściany? Nie wiem, jak tak to może mieć problemy, ja jak kiedyś się napiłem w liceum mocno to gadałem z drzewem, proszę mnie nie angażować w pańskie problemy rodzinne. Czy myślę, że mogę was ignorować? Myślę, że tak. Gdybym miał reagować na 1/4 przejawów głupoty, nie starczyłoby mi czasu na jedzenie i spanie. I nie myślę, że mogę wprowadzać swoje zasady, po co mi to? Mimo wszystko staram się przestrzegąć regulaminy, a jakieś durne akty łaski? Toż to kpina. Powtarzam, zmieńcie nazwe na mistrzostwa wyznawców mahdiego, to nawet nie uświadczysz tam skrawka mojego komentarza. Ale w mistrzostwach polski zamierzam wystartować. Proszę o sprawiedliwą jurysdykcje dokonaną przez osobę nr 1. na stronie, oraz pominięcie sympatii czy antypatii. Rozumiem, że jak czasem trafi się ktoś wykształcony, na tej stronie, posiadajacy własne zdanie, to jest problem, ale mogę obiecać, że żadnych marnych blogów nie będę komentował ;) interesuje mnie tylko RM

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
12.03.2016 11:25    #4336     Serwis - Społeczność - Polska Scena FM
Jako że na portalu Mój Football Manager nie zamierzam mieć konta dopóki istnieje ograniczenie pola do komentowania (nie mam w planach brania udziału w Rozgrywce Mistrzów), chciałbym wyjaśnić sprawę komentarza użytkownika EddyManiolo tutaj. Cytuję:
"Na "Rewolucyjnej Stronie" jesteś chyba kimś ważnym i ważną kwestią jest to że zarówno tutaj raczej negujesz MFM, tak i tam sobie pozwalasz na to samo. Brawo za konsekwencję. Jednak dlaczego tam nie negujesz kolegów za wątpliwej jakości komentarze pod adresem tej strony? Odwiedziłem, widziałem.
Poza tym odkąd tu jesteś to starasz się bardzo zatrzeć granicę między dobrą zabawą, a służbowym podejście."
Romantico nie jest członkiem redakcji i to nie jest żadne służbowe podejście, ponieważ nikt z redakcji FM Revolution nie zlecił romantico komentowania na konkurencyjnym portalu. Proszę jednocześnie o zaprzestanie, tu jeden z ulubionych fragmentów, podawania do publicznego wierzenia kłamstw, zmyśleń i półprawd.

Chciałbym zwrócić się do przedstawicielstwa redakcji/grona wydawniczego portalu Mój Football Manager o umożliwienie przedstawicielowi redakcji portalu FM Revolution na swobodne komentowanie wszelkich tego typu komentarzy tak jak tę możliwość posiada u nas redaktor naczelny MFM, Nascimento1998.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Maciejusz Partyzant

12.03.2016 10:07    #4337     Serwis - Społeczność - Polska Scena FM
[quote="romantico"]Maciejusz, to jedz ze mna na finaly.[/quote]

Romek czyś Ty z ch**jem się na głowy pozamieniał?! Jest milion powodów, dla których w tych "mistrzostwach cziterów" nie wezmę udziału:
1. Choć pomysł jest fajny to wykonanie jest baaaaardzo kiepskie.
2. Atmosfera na portalu przypomina "kółko wzajemnego robienia sobie :O" w stosunku do osób manifestujących. Wstawisz 3000 zdjęć i 3-4 zdania i już robią z Ciebie Sapkowskiego.
3. Ja niestety dla wielu osób jestem człowiekiem bardzo szczerym i często nie przebierającym w słowach (może dlatego mam bardzo mało znajomych? xD), więc moje odmienne zdanie spowodowałoby rekordowo szybkie usunięcie mnie ze struktur strony.
4. Zanim jeszcze ta strona powstała już zostałem nagrodzony banem (pozdrawiam fantastyczną piątkę trolli!).
5. Nie mam zamiaru nabijać tam UNIKALNYCH wejść i być UNIKALNYM użytkownikiem, i mieć tam swoje UNIKALNE manifesty, czy UNIKALNE lajki z Afryki, dla mojego UNIKALNEGO nicku!
...
999. Poza tym boję się SONDU :(
...
100000. W FM-a gram czysto rekreacyjnie teraz. Mam za dużo prywatnych celów życiowych, by zajmować się takim "zawodowym" graniem.
...
666666. Jeśli już gram w FM-a to gram tam, gdzie mi się podoba. A, że w ostatnich dwóch edycjach serce mi skradła Oceania...
...
999999. Pozdrawiam moich przyjaciól - Brudasa, Nesete, Bolsona, Robala.

No i najważniejsze. Chciałem podziękować rodzicom... Aaaa to nie to wystąpienie...

pooh77 Partyzant

E tam, ja nie mam takiego wrażenia, że junior - dobry senior - to taki sam efekt jest. Spróbuj może wyłączyć u napadziora częste strzały, zwolnij tempo rozgrywania akcji ( być może, jeśli się spieszy, to marnuje setki - atrybuty opanowania i wykańczania), naucz ich jakichś zagrań typu mijanie bramkarza albo precyzyjne strzały.

karma85 Partyzant

Dlaczego ten patch musiał mi zniszczyć całą taktykę, nad którą tyle się męczyłem ? i tak po awansie do ćwierćfinału LE grając Olympique Marsylia po ówczesnym wyeliminowaniu Wolfsburga 4:1 w dwumeczu co uważam za świetny wynik jako że 5 kluczowych zawodników leczy poważne kontuzje i nie ma w budżecie pieniędzy bo wydatki są tak ogromne że nawet pełne trybuny i nagrody nic nie dają.... no to teraz pierwszy mecz u siebie z Leverkusen przegrany 1:6 mimo przewagi i dwukrotnie większej liczbie 100% sytuacji. Bo oczywiście bramkarz broni wszystko. Zasięg ma taki że nawet piłki lecące poza bramkę kilometr by pewnie złapał ;) natomiast już mój bramkarz nie ma nic do powiedzenia po strzałach przeciwnika. Zauważyłem że nie opłaca się mieć klasowego napastnika, bo junior gra na tym samym poziomie tzn. marnuje tyle samo sytuacji.

Rozkoszny Partyzant

Kurwa ja dalej nie wiem po co gram w ta grę, nieważne czy prowadzę 3:0 czy 2:0 i tak zawsze kurwa muszę przegrać lub w najlepszym przypadku zremisować. Goście z kurwa dryblingiem 8-9 mijają moich jak tyczki albo wpadają jakieś kuriozalne bramy, gdzie moi mają problem z trafieniem w bramkę potem... Może outsiderzy z lepszych lig mają domyślnie wpierdol ustawiony w tym chuja wartym silniku meczowym? Przepierdalam z jakimiś ogórasami co mają 2 strzały na mecz, a Schalke i innym jebnę 3 gole, a i tak przegram

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.