Sytuacja na portalu Mój Football Manager jest oczywiście nie do przyjęcia, nie dlatego że romantico dostał bana, ale za to że tamtejsza śmietanka towarzyska na czele z Tesserem uaktywniającym się wyłącznie, gdy trzeba kogoś zaatakować zupełnie nie patrzy na swoje wpisy krytycznie. Dostrzegając wady wyłącznie u innych dyskutujących wprowadzają się w błędne koło antagonizacji, z którego nie wyjdą. Każdy kto pisze nawet jedno zdanie w obronie zbanowanych na 300 wpisów merytorycznych jest natychmiast atakowany i kategoryzowany przez użytkowników podejrzanych o bycie multikontami i czasami rejestrujących się wyłącznie w celu stanowienia punktu odporu dla obleganej twierdzy MFM. W związku z tym zawsze pojawią się konta potwierdzające jedną rację i drugą. Problem polega na tym, że strona konfliktu pisząca na portalu cmrev.com jest znana ze swojej działalności, gdzieś tam się przewijali, zaś po drugiej stronie barykady zjawiają się ludzie, o których przez 6 lat czynnej służby na scenie nie słyszałem (vide: Diakon89 mający zdjęcie z jakiejś greckiej strony, niby zdjęcie kolegi). Takich kont będzie się pojawiać więcej w razie potrzeby, podczas gdy personel "brygady FM Rev" będzie dziesiątkowany przez arbitralne bany i cenzurę komentarza. Tej wojenki się nie wygra, bo prędzej czy później nawet najbardziej uważny komentujący zamieści jeden wpis przekraczający normy przyjęte przez administratorów i będzie przegrany.
Warto negocjować z Piotrem Sebastianem i Kassim, przez ich autorytet wywierać wpływ na szefa RM Teamu i wydawców portalu. Oni patrząc ponad podziałami dostrzegają słuszność w modyfikacjach regulaminu Rozgrywki Mistrzów, turnieju który na FM Revolution nadal miałby miejsce (piszę to z pełnym przekonaniem) gdyby nie Mój Football Manager. Mój, nie nasz, podkreślam celowo. Więc może jednak warto zająć się naszym Football Managerem, który powinien nas łączyć, a nie dzielić. To już niemal rok odkąd to wszystko się zaczęło i o ile przez jakiś czas było fajnie i dzięki tym emocjonującym przeszedłem przez kolejny rok na studiach jak przez burzę, teraz naprawdę sensu w tym nie widzę. Chciałbym tylko żeby przestano nazywać użytkowników portalu FM Revolution 'brygadą z rev', sugerowano 'oszołomstwo' i wsadzano nas wszystkich do jednego worka.
Pozdro 600 przyjaciele, odpalam CM4.
Najnowsze posty