[quote="Lucas."]Aż z tego wszystkiego sam jestem ciekaw, jak to wygląda. Ktoś się na tym zna?

[/quote]
Nie ma możliwości sprawdzenia tego w żaden sposób.
Z poziomu pliku z zapisem gry jest to całkowicie niemożliwe. Używanie opcji "natychmiastowy wynik" nie generuje bowiem w pliku z zapisem gry żadnej dodatkowej linijki kodu.
Z poziomu gry także nie ma możliwości sprawdzenia tego. Można jedynie domyślać się. Grając na maksymalnym tempie, bez wyświetlania sytuacji z gry (tylko komentarz), bez powtórek i bez dokonywania zmian w trakcie meczu, można rozegrać spotkanie w czasie zbliżonym do 30 sekund. Wszystko zależy od mocy komputera oraz ilości kluczowych sytuacji w grze, które będą generowały dodatkowe linijki wyświetlanego podczas gry komentarza. Najdłużej trwa to ze 3 minuty.
W ten właśnie sposób przeprowadzam test wrażliwości wyników zebranych podczas swoich dorocznych badań silnika gry. Po zebraniu danych z tego samego meczu rozgrywanego wielokrotnie metodą S&L, wybrane trendy i odchylenia otrzymanych wyników sprawdzam grając wybranym ustawieniem pełny sezon co najmniej trzykrotnie. W ciągu godziny jestem w stanie rozegrać od 10 do 15 meczów przy średniej bazie i 20 uruchomionych ligach. Na jeden sezon schodzi mi średnio 4-5 godzin.
Ciekawostka: przy założeniu, że odchodzę od komputera tylko wtedy, gdy gra miele wyniki, kiedy mogę śmiało zaryzykować zaparzenie sobie herbaty? I ile takich herbat wypiję?
:-)
Najnowsze posty