Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
10.05.2016 18:33    #4011     Serwis - Społeczność - Polska Scena FM
Facet ma uczulenie na cebulę, bo kiedyś napisałem, że te jego towarzyskie mistrzostwa są rozgrywane przy autostradzie wokół pól cebuli i w ogóle cebula, cebula i jeszcze raz cebula. Oczywiście posługując się przy tym metaforą odnoszącą się do poziomu organizacji. Zaciekawiło mnie za to dzisiaj to, że nawet karta graficzna odmawia udziału w rozgrywce mistrzów. To fascynujące. Oczywiście, to też po części metafora.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Yrkomm16 Partyzant

Grupa: Użytkownik
[quote="ocolotto"]Który atrybut menedżera odpowiada za negocjacje kontraktowe ? Chodzi mi o wysokość kontraktów potencjalnym piłkarzom. Chodzi o to, że kiedy scout mi zdaje opinie na temat piłkarza i jest zakres płacy na przykład od 14-22 tys zl to moje negocjacje zawsze sie zaczynaja od ponad 30 i nigdy sie nie koncza na tej dolnej granicy scouta tylko na tej górnej albo powyżej, czy chodzi o atrybut "adaptacja" ?[/quote]

Nie. Za negocjacje kontraktowe danego zawodnika odpowiada jego agent, i to on wyznacza startową wartość pensji i klauzul podczas pertraktacji. Jeśli jednak piłkarz nie posiada agenta, to jego oczekiwania są trochę niższe przeważnie skaut bierze pod uwagę oczekiwania zawodnika, nie agenta, więc dlatego taka zawyżona cena negocjacji. Zależy to też od rodzaju agenta(patrz: profil agenta - atrybuty i tutaj jest opis).

Yrkomm16 Partyzant

10.05.2016 09:28    #4013     Inne - Gry i komputery - Gry komputerowe
W hacki na emulatorach czasem także fajnie pograć. Większy poziom trudności, nierzadko lepsza fabuła i różnorodność potworków ;). Do tego dochodzą różnorakie challenge na podniesienie poziomu trudności np. Nuzlocke, randomizer czy Egglocke. Pokemony to kanon kultury i jedna z najlepszych serii gier cRPG, więc nie dziwne, że i starsi gracze po nią sięgają. Bardzo się cieszę, że nawet wśród eFeManiaków są fani poksów, bo jakby nie patrzeć w tej serii gier też liczy się taktyczne podejście do tematu, odpowiednie dobieranie stworków i movesetu, szczególnie w grze między innymi graczami ;). Pozostaje mieć nadzieję, że Sun/Moon, czy Pokemon GO popchnie tę markę jeszcze bardziej do przodu, a Pokemony znowu będą popularne, i to nie przez wzgląd na emitowaną u Solorza bajkę (bardziej anime) z marnym dubbingiem, ale bardziej dzięki świetnej grze, która zachęci większą liczbę osób do nabycia 3ds' a, bo takich wciąż w Polsce brakuje (u mnie w Nowiaku ledwie dwie osoby prócz mnie posiadają tę konsolkę).

ocolotto Partyzant

Który atrybut menedżera odpowiada za negocjacje kontraktowe ? Chodzi mi o wysokość kontraktów potencjalnym piłkarzom. Chodzi o to, że kiedy scout mi zdaje opinie na temat piłkarza i jest zakres płacy na przykład od 14-22 tys zl to moje negocjacje zawsze sie zaczynaja od ponad 30 i nigdy sie nie koncza na tej dolnej granicy scouta tylko na tej górnej albo powyżej, czy chodzi o atrybut "adaptacja" ?

Ceyvol Premier Rewolucji

Grupa: Administrator
09.05.2016 20:07    #4015     Inne - Gry i komputery - Gry komputerowe
Bo to są, obiektywnie patrząc, bardzo grywalne cRPG-i (przez niektórych mylnie kojarzone z beznadziejną bajką, która leciała bodajże na Polsacie), podobnie jak inne kultowe gry typu Mario, Contry, FF7, Zeldy - nie wiem, nie znam się, wymyślam z dupy - w którą jak ktoś grał w dzieciństwie, to zazwyczaj obczaja, co się dzieje z serią.

Ja już szczerze mówiąc nie kojarzę z nich wiele (jak próbowaliśmy z Bolsem grać na Twitchu w pierwszą część, to była masakra, płynność rozgrywki zerowa), ale pamiętam, że przy BW i BW2 bawiłem się dobrze, bo fabuła była tam trochę bardziej "ambitna" (na ile może być dla przedziału 10-12 lat) i akcja wyszła lekko poza klasyczny schemat. XY zaś, z tego co się tam kiedyś zorientowałem, jest mega infantylne (mega, hehe), więc jakoś zupełnie mnie nie ciągnie, by w tę wersję kiedyś zagrać - co nie stanowiłoby większego problemu, zważywszy że jest to pewnie gierka na 2-3 dni.
twitter.com/Ceyvol

SuperZiemniak Naczelnik Służb Wywiadowczych

09.05.2016 19:38    #4016     Inne - Gry i komputery - Gry komputerowe
Właśnie nie grałem w BW i BW2. Ostatni Diamond wspominam jako super grę. X/Y też mnie jakoś wciąga, chociaż na przejście jej (dzięki innemu Exp. Share) potrzeba z trzy razy mniej czasu. BW jest już nie do dostania (w oryginale), a BW2 jest u mnie następne w kolejce. Jakoś nie jestem w stanie olać pokemonów, mimo mej "dorosłości".

Ceyvol Premier Rewolucji

Grupa: Administrator
09.05.2016 18:16    #4017     Inne - Gry i komputery - Gry komputerowe
[quote="SuperZiemniak"]Ostatnio dorwałem się do X (tak to zakończyłem na Diamondach) i teraz się nimi trochę bawię. Coraz łatwiejsze się robią niestety, a i potworki takie trochę mniej znajome.[/quote]
Widziałem to na jakichś youtube'ach - brzydka grafika, banalny poziom, zero klimatu. Seria się skończyła na BW2.
twitter.com/Ceyvol

Yrkomm16 Partyzant

09.05.2016 17:04    #4018     Inne - Gry i komputery - Gry komputerowe
@SuperZiemniak Też byłem wrogo nastawiony do nowych generacji poków, ale ostatecznie się do nich przekonałem ;). Poziom trudności w pokemonach chyba tylko w początkowych grach z tej serii był wysoki (chodzi mi o Red/Blue na GBC). Dotychczasowe oficjalne gry przeszedłem bez problemów. Co do Pokemon GO - także czekam z niecierpliwością na bieganie po dworze w poszukiwaniu stworków do złapania, ale wydaje mi się, że premiera europejska będzie miała miejsce bardzo późno. Azja, później Ameryka, a dopiero potem Europa - taką kolejność premier kontynentalnych przewiduję.

PS: Dla fanów Pokemonów polecam grę Pokemon Trading Card Game Online, która z resztą nieco koreluje z założeniem FM' a, bo stawia na taktyczne tworzenie decków. Można się fajnie pobawić, bo taktyk jest mnóstwo, a otwieranie boosterków z kartami przypomina mi stare czasy, gdy seryjnie kupowałem karty Adrenalyn, lub paczuszki z naklejkami do albumu. Ehhh...

zachi Zgred Manifestant

09.05.2016 13:36    #4019     Inne - Gry i komputery - Gry komputerowe
Mimo całej mej sympatii dla CoJ uważam, że najlepszą grą w klimacie WW jest wciąż stareńkie Outlaws ze stajni Lucas Arts. RDR galopuje tuż obok. A co do exclusiva dla konsol - taka to już niestety polityka wydawców.
Jest tylko jeden Bug - to Football Manager.

Gabax123 Partyzant

Domowe:
Sponsor firma Errea
Herb https://uploa(...)anka.png
Sponsor tytularny : "Perła" http://www.beerp(...)logo.jpg
Wzor koszulki taki jak tu: https://www.faceb(...);theater

Wyjazdowe :
Sponsor firma Errea
Herb https://uploa(...)anka.png
Sponsor tytularny https://tvstu(...)kowe.png
Wzór koszulki taki jak wyżej tylko Czerwone

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution