Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

facemob Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote="machaj88"]Legia/Lech - zajmie Ci kilka sezonów zanim stwierdzisz, że już Ci się nie chce dążyć do perfekcji, a sporo więcej zanim zdobędziesz wszystko co da się zdobyć. I masz 2 możliwości prowadzenia klubu: 1. Opierać skład na młodych talentach i sprzedawać je za granicę za grube miliony, a potem sprowadzać niespełnione (w FM'ie) gwiazdy pokroju Teodorczyka ;) 2. Od razu kupować klasowych zawodników by walczyć o Europejskie puchary i próbować zaistnieć na świecie. Też rywalizacja pomiędzy oboma klubami daje sporo satysfakcji, np. gdy Bielica składa ofertę kupna jednego z Twoich wychowanków, a TY możesz "pojechać" mu w mediach, że jest ostatnią osobą, której byś go sprzedał :D Te bitwy na słowa przed każdym meczem (a może ich być nawet 5 w sezonie) Ta walka o krajowe talenty (właśnie kupiłem 17-latka, którego nie chciałem, tylko po to, by nie odszedł do Lecha) Jest fajnie, polecam ;)

Można też objąć jeden z pozostałych czołowych klubów Ekstraklasy i wynieść go na wyżyny: Śląsk, Wisła, Lechia, Cracovia

Albo trzecia opcja, do której sam się przymierzam. Dodatek PLU i powrót Widzewa do krajowej czołówki ;)[/quote]

U mnie doszło do dziwnej sytuacji, prowadzę Legię (można to obejrzeć na moim kanale ytb Marcin PoGrywa) i w drugim sezonie z Lecha zostało może 4 piłkarzy. Reszta to sami zagraniczni.. Fakt, że grę zacząłem przed ostatnim patchem. Ale ciężko aż patrzeć na to :(

teekoki Partyzant

09.05.2017 22:54    #2152     Football Manager - Ogólna dyskusja - pomoc
Witam.
Czy mógłby mi ktos wrzucic screena około 50 najlepszych piłakarzy polskich na start rozgrywki? chodzi o PA.
Gram w Fm 15 i chciałbym przeniesc z FM 17 do niego staty tych piłkarzy(pozmieniac)
Zainstalowałem demo,ale tam jest tylko liga angielska i jest chyba tylko 3 polakow do wglądu.
Z góry dziękuję.

Zielson Partyzant

Ostatnio wróciłem do FM2016 po dłuższej przerwie, rozpocząłem grę w lidze szkockiej, mija właśnie trzeci sezon. Przez te wszystkie lata gry w efema obserwowałem znikanie piłkarzy z bazy danych, ale jestem na 90% przekonany, że działo się to na skutek kończenia kariery lub braku ofert dla danego zawodnika. W zeszłym sezonie sciągnąłem do zespołu Princewilla Okachiego z Widzewa, jednak jest to moja pierwsza ever przygoda na wyspach brytyjskich i zapomniałem o pozwoleniu o pracę. Okachi pozwolenia nie dostał, kontrakt podpisał, więc wypożyczałem go do końca kontraktu do innych lig nie śledząc zbytnio jego losów. Na początku obecnie rozgrywanego sezonu Okachiego wypożyczyli New York Red Bulls i chłop po kilku miesiącach wyparował z bazy danych (historia kariery nie zapisała się) - kontrakt ważny pół roku, sezon życia i gra w MLS a człowiek przepada jak kamień w wodę! Miał on ustaloną w warunkach wypożyczenia cenę wykupu 0 ojro, więc domyślam się, że przeszedł za friko do NYRB w styczniu i tym sposobem zniknął z bazy. Podobne rzeczy dzieją się z różnymi zawodnikami z innych lig, głownie polskiej, którzy niejednokrotnie odchodzą do przyzwoitych lig i przyzwoitych klubów za przyzwoite pieniądze. Nigdy wcześniej nie spotkałem się z czymś podobnym w żadnym efemie, a nawet lubiłem śledzić losy byłych ekstraklasowiczów w egzotycznych ligach. Sadlok do FC Zurych za 975 tys. euro? Bum, znika z bazy, historia kariery nie zapisuje się. I tego typu przypadków co okienko transferowe coraz więcej.

Proszę bardzo, Mąka i jakiś czesiek dopiero co wykupiony z Bundesligi przechodzą do bardzo przyzwoitych klubów i znikają z bazy na amen. Jestem pewien, że nic takiego nie miało miejsca w żadnej z moich rozgrywek przez wszystkie lata i edycje gry.

Czy to normalne? Czy to jakiś bug? Dodam, że dotąd nie spotkałem się z ŻADNYM bugiem w posiadanej przeze mnie szesnastce.

FM2016, aktualna wersja, gra oryginalna.

EDIT

Dodam, że zjawisko to ma naprawdę szeroką skalę i niedługo braknie mi w bazie danych polaków grających poza aktywnymi ligami i światowym topem :/

dawdem Partyzant

07.05.2017 13:29    #2154     Football Manager - Ogólna dyskusja - Newgeni
Witam. Gram pierwszy sezon w FM17 i mam oto pytanie. Wszedzie zostali wygenerowani nowi pilkarze, mam 10 Maja, lecz u mnie w klubie ( AS MONACO ) nadal nie pojawili sie pilkarze. Nie jestem zaznajomiony z FM17 jeszcze na tyle, dlatego pytam. We wczesniejszych wersjach gry zawsze newgeni pojawiali sie w prowadzonym klubie tego samego czasu co we wszystkich innych w danym kraju. Jest cos czego nie wiem?

Gallacher Partyzant

Cały sezon miałem ustawiony na trening elastyczny na poziomie przeciętnym i zdobyłem mistrza Anglii zespołem City gdzie miałem przewagę nad 2 Chelsea gdzieś około 18 pkt.Mam wrażenie że trening defensywny,ofensywny czy nawet taktyczny nie mają wpływu na grę bo co się ustawiło przed meczem to efekt był odwrotny a więc wkurzyłem się i zostawiłem ten elastyczny i coś mi nie pasuję jeśli o graczy bo jak to możliwe że gracz o wytrzymałości "17" ma siły już około 79 po pierwszej połowie ? albo ja coś kopie w przygotowaniach albo trening po prostu to oszustwo ? Tydzień przygotowania kondycji na wysokim lub przeciętnym to raczej okres optymalny co sądzicie ?
MANCHESTER UNITED & SCOTLAND 4EVER ♥
http://www.youtu(...)3eVw_QhA - Mój Kanał Piłkarski na You Tube :) Zapraszam !!!

Zwolay Partyzant

Ale to nie jest argument! Bo idąc Twoim tokiem rozumowania można gry (żadnej)w ogóle nie patchować.Bo po co skoro lepiej się skupić na kolejnej edycji? Dla mnie to absurd a już do białej gorączki doprowadziła mnie odpowiedź faceta z SI na temat tej nieszczęsnej nieaktywnej opcji "Poprzednia oferta".Nie przewidujemy patcha i możecie nas cmoknąć.Nie znam się na programowaniu ale takie coś jak uaktywnienie tej opcji (która przecież była aktywna)chyba nie powinno być specjalnie trudne /kosztowne. Tym bardziej że ta opcja działa dalej ale...tylko w wersji angielskiej.Z 2 strony rozumiem że nie mogą wszystkich sił rzucić do naprawy gry tak żeby wreszcie w roku 2145 powiedzieć -halo-wreszcie naprawiliśmy wersję z 2017 roku!Ale nie można robić obory jak z Misia" "Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?"

dawo62 Partyzant

05.05.2017 17:39    #2157     Sufler - Edytor - Zawodnik bez kontraktu wciąż w klubie
Witam. Gram na dodatku niższych lig wersja 1.3 (ze składami III ligowych drużyn).

Otóż mojemu zawodnikowi skończył się kontrakt i nie postanowiłem go przedłużyć.
O dziwo wciąż widnieje w mojej drużynie, dodatkowo otrzymuje komunikaty np. że chce częściej grać.

Gietz Polski Szef Researchu

Grupa: Moderator
[quote="xTrampekx"]Jak kształtują się wam wartości zawodników? Gram Lechią Gdańsk wygrałem 2 razy ligę mistrzów renoma klubu jest w pierwszej 20 a renoma ligi jest na 8 miejscu. Ceny moich najlepszych zawodników są poniżej 7 milionów euro, a kiedy sprzedam jakiegoś zawodnika za 3 miliony to cena jego na w angielskiej lidze wskakuje do 15 milionów.[/quote]
Wartość zawodnika to umowna liczba, nie przywiązuj się do niej. Wartości wyświetlane zależą od tabeli Nation Amounts która jest do podglądu w edytorze, wiążącej kwoty transferowe z przedziałem reputacji zawodnika i jest różna dla różnych państw (bo za piłkarza w lidze angielskiej płaci się inne pieniądze niż za takiego samego w lidze polskiej). Taka skokowa zmiana "wartości" jest czymś zrozumiałym jeżeli doliczysz do tego fakt że w nowym klubie zawodnik ma prawdopodobnie dłuższą umowę niż w starym. Do głowy przychodzi mi przykład Karola Linettego który odszedł do Sampdorii za jakies 3 mln euro, momentalnie jego wartość się podniosła, nikt nie byłby w stanie go w tym momencie wyjąć z Sampdorii za 3 czy 4 mln euro, prawda?

Kwestią do dyskusji jest to jak szybko rośnie reputacja zawodników w takich mocnych zespołach jak Twój w tej grze - masz możliwośc podejrzenia wartości umiejętności i reputacji zawodników po tych zwycięstwach w LM?

Gietz Polski Szef Researchu

Grupa: Moderator
[quote="Pucek"]Atrybuty Pola Lloncha zostały znacznie przebudowane w porównaniu z tymi, który miał na 17.2?[/quote]
Poprawki na podstawie tego w jaki sposób gra w Polsce mogą się pojawić dopiero latem, zimą musielibyśmy go ocenić na podstawie sparingów i pojedynczych gier zagranych w lidze do wydania patcha, to byłoby nieuczciwe - do zimowej bazy poszedł tak jak widzieli go Hiszpanie.

vicomino Partyzant

Czerwona kartka dla przeciwnika to dla mnie koniec marzeń o dobrym wyniku. To jakaś kpina w tej wersji, że drużyny grające w osłabieniu dostają jakiegoś amoku. Cofają się i zaczynają razić mega kontrami. Normalnie w piłce nożnej jest tak, że drużyna w osłabieniu cofa się, a ta z przewagą zaczyna grać szeroko, ofensywnie, skrzydłami i ma większe szanse na zwycięstwo. Tutaj jest odwrotnie. Wali się głową w mur a przeciwnik posyła lagi do przodu i strzel kolejne gole, w ogóle się przy tym nie męcząc. NIEPOROZUMIENIE

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.