Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

romantico Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Prosta rada - graj City :-)

fornal85 Partyzant

Witam.

Jak w temacie czy ktos zaglebial sie w kwestie odrozniania przez gre frekwencji tj. waznych meczow od zwyklych szarych ligowych potyczek.

Gram Wardarem macedonska lige zdobylem mistrza i gram kwalifikacje do LM.

2R Partizan mecz swieto dla Macedonczykow a u mnie 3,700 osob na stadionie...a sprawdzalem to na Wardar na takie mecze tj. LM , LE chodzi w realu po 17-20 tys.

Dlaczego FM nie ma czegos takiego ze w przypadku takich druzyn nie wyroznia takich meczow pod katem frekwencji ???

Gallacher Partyzant

@romantico
Mam nadzieje że nie masz mnie na myśli bo to nie byłoby trafne.Ja w tej wersji zdobyłem bardzo wiele,ale jak człowiek jest głodny sukcesów i rozgrywa 2 finały w ciągu 3 sezonów i wszystkie przegrywa minimalnie, lub w okolicznościach gdzie prowadzisz i klub wbija Ci w 80 minucie na 3-3 to idzie się wkurwić.W drugim finale prowadzisz a potem twój zespół do końca gra padlinę i przegrywasz.Zawsze mnie irytowało gadanie ludzi że "nie potrafią przegrywać" itp. ja potrafię przegrywać,ale w tej grze pewne rzeczy są wstanie człowieka wkurwić.
MANCHESTER UNITED & SCOTLAND 4EVER ♥
http://www.youtu(...)3eVw_QhA - Mój Kanał Piłkarski na You Tube :) Zapraszam !!!

Gallacher Partyzant

Ostatnio United miałem pod koniec sezony 2 finały,PA oraz CL.Oba finały przejebane.Przegrana w PA przeciwko City przetrawiłem bo mam ten puchar już chyba z 7 razy zdobyty różnymi klubami,ale CL gdzie przegrałem w ciągu 3 sezonów 2 razy to już kurwa nie potrafię pojąć.Przegrałem finał z Totkami po karnych gdzie byłem blisko a teraz przegrany finał z Realem minimalnie gdzie prowadziłem :| ta gra jest szmaciarska.Mam już 2 triumfy w CL zdobyty z City i Totkami i chciałem z United,ale ta jebana gra ojebała mnie w 2 finałach.Teraz ciężko pewnie będzie dojść 3 raz do finału,a jak znowu się uda i przejebie to wyjebie ten kurewski szit z laptopa.jedyne pocieszenie to takie,że Mój United powoli stopniowo zaczyna odradzać się w lidze angielskiej bo zdobyłem wicemistrza,bo City każdego lało jak chciało i tytuł im przypadł.Ta gra ma takie momenty(a jest ich wiele) że aż chce się tym twórcom napluć w twarz.Kontuzje to jakieś niedopracowane gówno bo pod końcówkę sezonu tracę 3 kluczowych graczy i to jeszcze wszyscy napastnicy i mój zespół gra słabo i przegrywam i remisuję co powoduję że walka o mistrza jest już zamknięta.Na szczęście długo się nad tą grą nie będę pastwił i jak dojdę do wieku 100 a zostało mi jeszcze gdzieś 18 lat,to save zachowam a tą grę usuwam i kończę z tą wersję definitywnie.Cyrki jak chooj w tej grze są.
http://www.youtu(...)3eVw_QhA - Mój Kanał Piłkarski na You Tube :) Zapraszam !!!

Matilon Partyzant

29.06.2017 14:36    #2025     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Hejo. Szukałem pomocy na grupie na FB dotyczącej FMa, ale niestety odzew był znikomy, może tutaj ktoś poradzi.

Jak zmusić wahadłowych do pressingu? Wyniki są dobre, nawet bardzo dobre, trójka z przodu robi grą kombinacyjną piękną robotę, ale chciałbym żeby Ci wahadłowi jednak naciskali, przynajmniej w jednej linii z defensywnymi pomocnikami. Pressing świetnie działał z PL i PP jako defensywnymi skrzydłowymi ze wsparciem(w sytuacjach kryzysowych zmieniałem im nastawienie na obronę). W pressingu to wyglądało świetnie, dużo bramek wpadało po odbiorze piłki już na 30 metrze u przeciwnika, ale na obronę DS mieli kolokwialnie mówiąc wyjebane ;).

I teraz pytanie - grając DS moi wahadłowi mieli pracowitość i współpracę dość nisko (10-13). Czy jakbym ściągnął graczy z tymi atrybutami wyższymi to bardzo zwiększyłoby to ich chęć do wracania do obrony? Dając im krycie indywidualne na skrzydłowych przeciwnika to strasznie głupieją.

W obecnym wariancie 3-4-3 daje WR polecenie krycia skrzydłowych przeciwnika funkcjonuje to świetnie - z wyjściowej 3-4-3 do 3-2-5 w ataku i 5-4-1 w obronie.

Ale dobra, bo odchodzę od meridium co jest u mnie zawsze małym grzeszkiem - da się zmusić WBO do pressingu dużego?

https://zapod(...)jpg.html

Gallacher Partyzant

ja jestem pewny że gram w FM'a le 15 i od samego początku swoje wątki piszę odnośnie tej wersji.:)

romantico Partyzant

A jesteście w ogóle pewni, że gracie w FM17? :-P

Gallacher Partyzant

@Foxyr
Nie sądzę.Pod system 4-3-3 dobieram graczy takich samych jak w poprzednich klubach.Efekty widać w moim klubie bo ze średniego Man Utd który ostatni finał CL miał w 2022 doszedłem do finału w roku 2077 i doszedłem do półfinału.Nie mogę powiedzieć że coś jest nie tak bo jest ok jeśli chodzi o mój zespół bo potrafię ograć takie zespoły w lidze jak Totki,ale z City bywa źle,mimo że udawało się wygrywać.Mamy 19 kolejkę a City dopiero 1 porażkę zaliczyło a ja ich mam już 3 czy 2 bodajże.Ja tą grę obrabiam od Października zeszłego roku,a więc o budowaniu to ja się znam,tylko mam wrażenie ze wygranie zespołem klasy średniej widocznie potrwa chyba z 6 sezonów jak to miało w przypadku Tottenhamu.Zacząłem sezon lepiej niż dobrze,potem remisy i porażka,a City chula sobie jak walec.Wszyscy gracze na danej pozycji mają atrybuty klasy światowej,fakt,City ma kosmicznych graczy,ale czy to powód by co sezon być zwycięzcą ? to wygląda tak,jakby 3 graczy biegło na odcinek 200 metrów o prędkości 50 km/h(hipotetycznie zakładam oczywiście) z czego dwóch pierwszych powoli zwalniało a ten 3 biegł nadal 50 i się praktycznie nie zmęczył.prowadziłem City i zdobyłem z nimi 2 tytuły oraz CL a także z Totkami i sam ponosiłem porażki na rzecz Tottenhamu który wygrywał na przemian Ligę.Wiecie dlaczego Totki teraz są klubem który po City jest w tej grze liczy się jako kandydat ? bo ja stworzyłem sukces w tym klubie co spowodowało że klub zaczął liczyć się w lidze.daję sobie łeb urżnąć że jak uda mi się z MU zdobyć ligę angielską i odejdę to ten klub zacznie wygrywać po kilka razy pod rząd bo ten mechanizm w tej grze tak wygląda.Taktyka biegła,trenerzy na 4,5 gwiazdki z czego tylko jeden z 4 i jeden bramkarz z 3,5 bo cięzko znaleźć kogoś lepszego odnośnie treningu bramkarskiego.Osiągnąłem w tej grze bardzo dużo a mimo to w sumie nadal się wkurwiam bo jednak mało mi i nadal chce wygrywać i sobie nabić sporo godzin na steame,chce pobić rekord z FM 2012 gdzie miałem około 1272 godzin,obecnie dociągam do 1000 a więc jeszcze troszkę muszę pograć by pobić,ale nie dużo.Gram sobie bo lubię,ale czasem idzie się wkurwić na ta grę i nie rozumiem tego mechanizmu gdzie zespół jest w stanie po 15 sezonów pod rząd wygrywać,zresztą wstawiłem w tym temacie wiele linków do screenów odnośnie jak City każdego co roku leje.Na dłuższą metę jest to wkurwiające.PSG też się nie liczyło w Lique dopóki z nimi nie wygrałem ligi francuskiej bo wcześniej dominowały takie ekipy jak Stade Reims czy Ajaccio(czy jak to się tam piszę) a więc uważam że taktyka jest dobra bo wiele z nią wygrałem,czego nie potrafiłem z systemem 4-4-2.

R.Baggio Partyzant

[quote="Gallacher"]@R.Baggio

Moją taktyką wygrywałem sporo trofeów.Taktykę 4-3-3 wprowadziłem do Barcelony,Tottenhamu,Man City,PSG i zdobyłem z każdym klubem co najmniej po 2 tytuły a także Ligę Mistrzów Totkami i City.Ta taktyka sprawdza się świetnie zresztą co roku to samo.Poczytaj niższe moje posty to się dowiesz bo widzę nie bardzo jesteś w temacie.Już nie jednokrotnie wcześniej pisałem na forum że gra notorycznie robi z mistrza jeden zespół.Zespołem Tottenham mistrza zdobyłem dopiero po 6 sezonach,City zdobyłem po 3 sezonach.[/quote]

Pisałeś o faworyzowaniu totka i city. Z ciekawości sprawdziłem i okazało się, że jednak u mnie to ManU dzieli i rządzi w lidze. Więc jednak nie ma tutaj faworyzowania tych dwóch zespołów.
Możliwe, że gra faworyzuje (przy danej grze) jakieś określone (częściowo losowo wybrane) drużyny które nagminnie wygrywają swoją ligę.

Sprawdziłem i oczywiście w niektórych ligach faktycznie jeden klub wygrywa regularnie (bądź jest w czołówce) rok w rok, jednak większość z nich jest po prostu o klasę lepsze od reszty klubów swojej ligi.
Wyjątkiem jest angielska liga i dominacja ManU.

We Hiszpanii mamy tercet wymieniający się miejscami na podium. We Włoszech mamy dominację Juve. W Niemczech Bayernu. We Francji mamy PSG. W Portugalii FC Porto nad Benfiką. W Holandii mieszają się co roku. W Brazylii mieszanka. Ukraina to dominacja Szachtaru. W Rosji Zenit i CSKA. Argentyna to River Plate (ale nie bez wpadek). Grecja to Olympiakos (ale od 3 lat już nie wygrali ligi). W Belgii Andrelecht przegrał z Bruggią trzy ostatnie sezony. W Turcji mieszanka. W Chorwacji Dynamo (żadne zaskoczenie), a w Szwajcarii Basel (też żadne zaskoczenie).

Tak więc, nie do końca przyznaję, że gra faworyzuje jakiś klub i daje mu zwycięstwo samo z siebie, bo tak jak napisałem początkowo - poza Anglią (i niech będzie że też Francją) reszta rezultatów jest jak najbardziej do przyjęcia przy obserwacji jak to wygląda obecnie.

Gallacher Partyzant

@R.Baggio

Moją taktyką wygrywałem sporo trofeów.Taktykę 4-3-3 wprowadziłem do Barcelony,Tottenhamu,Man City,PSG i zdobyłem z każdym klubem co najmniej po 2 tytuły a także Ligę Mistrzów Totkami i City.Ta taktyka sprawdza się świetnie zresztą co roku to samo.Poczytaj niższe moje posty to się dowiesz bo widzę nie bardzo jesteś w temacie.Już nie jednokrotnie wcześniej pisałem na forum że gra notorycznie robi z mistrza jeden zespół.Zespołem Tottenham mistrza zdobyłem dopiero po 6 sezonach,City zdobyłem po 3 sezonach.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.