[quote="Dumlooo"]Raja Casablanca ratuje moj budzet. Aczkolwiek przydalabysie jeszcze jedna taka druzyna z takim profitem za gre z nia na wyjezdzie. Jakies sugestie?[/quote]
Sprawdź pozostałe Afrykańskie państwa z nad morza śródziemnego:
Maroko: Raja Cassablanca
Algeria: MC Algier
Tunezja: Club African, ES Tunis
Libia: brak
Egipt: Zamalek
Osobiście tnę maksymalnie Raję ewentualnie MC Algier bądź Club African.
Zauważyłem też dodatkowo, że można sobie wybrać (w okresie przygotowawczym bądź w trakcie przerwy na mecze reprezentacji) tournee po Afryce Północnej i wybrać cztery mecze (rozgrywane co drugi dzień - więc 4 mecze rozgrywasz w 7 dni) z jednym i tym samym zespołem (np. 4 mecze z Rają) - wtedy niestety część wpływów ucieka do tego klubu jako honorarium (około 10%) jednak masz o 1 mecz więcej niż gdybyś brał towarzyskie wyjazdowe (gdzie konieczne są dwa dni przerwy między meczami -- więc w 7 dni możesz rozegrać 3 mecze), więc i tak jesteś na plusie

.
Mi obecnie podskoczyła reputacja klubu, dzięki czemu (radykalnie) zwiększyły się kwoty za sparingi wyjazdowe (i mecze w tournee) jednak co ciekawe - nie u wszystkich tych klubów (dotyczy jedynie Rajy, MC Algier i Club African - gdzie wzrosło o 90%-100% w odniesieniu do roku poprzedzającego), natomiast u pozostałych tych wymienionych kwoty pozostały na poprzedniej wartości.
Swego czasu zadałem pytanie tutaj na forum czy ktoś zna jakieś inne 'skarbonki' poza Rają, niestety zero odzewu było :/
[quote="deco87"]Ale przecież Casablance trzeba dać honorarium za mecz ? Dokładnie 1.300.000 euro..[/quote]
Jeżeli jakieś honorarium masz im płacić to tylko jeżeli Ty grasz u siebie. Jeżeli wybierasz opcję 'honorarium' w meczy wyjazdowym to jest to kwota którą otrzymuje klub, który przyjeżdża na dany mecz (czyli Twój klub). Dlatego też (nie dotyczy meczy z klubami o niskiej reputacji) wysokość honorarium meczu wyjazdowego = przychód.
Najnowsze posty