Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

dande Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote="student137"]

Mam bardzo sztywne polecenia, rolr itd i co z tego.
Rzut wolny - ma być strzał. - kilka razy w sezonie grali na krótko. WTF
strzały z dystansu wyłaczone - napierdala z dystansu kilka razy w meczu. WTF

To tylko kilka przykladów. Czasami mam wrażenie, że zawodnicy w dupie mają moje polecenia.[/quote]

Zauważyłem, że wiele zależy od ustawienia zawodników na boisku - OPL i OPP jako skrzydłowi rzadko strzelają z dystansu. Na ŚP gdy ustawie zawodników jako PD lub WPP również rzadko uderzają. Jeśli jednak będą jako WR lub CR to niezależnie od moich zaleceń i zaleceń pozycji - strzelają dużo częściej. Bug? Ciężko ocenić, tylko spostrzeżenie.
Ale też np mam napastnika jako LPK - który także strzela często z dystansu, mimo, że ma zakazane. Ale on akurat w ulubionych zagraniach ma te zagranie (i akurat jego strzały są naprawdę wysokiej jakości, wiele razy ratowały). Jego poprzednik na LPK czy też zastępca już dużo rzadziej strzelają z dystansu. Także to też może być zależne od indywidualnych cech zawodnika.

Co do problemu z bramkarzem - nie znam odpowiedzi...

Gdzie mogę ustawić by z rzutu wolnego był zawsze strzał? Nie zauważyłem takiej możliwości.

student137 Partyzant

[quote="Zielson"][quote="student137"]

To tylko kilka przykladów. Czasami mam wrażenie, że zawodnicy w dupie mają moje polecenia.[/quote]

Ciekawi mnie tu relacja statystyki decyzje i wykonywania poleceń taktycznych.
Myślę, że ma to wpływ. Polecenia "proste" tj tempo gry czy gra skrzydłami/środkiem zespoły u mnie realizują dość konsekwentnie. Strzały, podania mogą zależeć moim zdaniem od właśnie zdolności podejmowania decyzji. [/quote]

Tylko ja nie gram jakąś Odrą Ople, tylko Valencią, obecnie jedną z lepszych w Hiszpanii z piłkarzami o wysokich kluczowych atrybutach. Mam dobrych technicznie i kreatywnych zawodników, ale gram bardzo sztywnie. Zero kombinowania, same założenia taktyczne.

Zielson Partyzant

[quote="student137"]

Ciekawi mnie tu relacja statystyki decyzje i wykonywania poleceń taktycznych.
Myślę, że ma to wpływ. Polecenia "proste" tj tempo gry czy gra skrzydłami/środkiem zespoły u mnie realizują dość konsekwentnie. Strzały, podania mogą zależeć moim zdaniem od właśnie zdolności podejmowania decyzji.

student137 Partyzant

[quote="Zielson"]Zawodnicy mają bardzo dobrze opanowaną taktykę, do jednego z jej głównych założeń należy rozgrywanie piłki krótkimi podaniami. Na rozgrywanie piłki krótko składa się miedzy innymi to, że bramkarz ma ustawione polecenia wyrzutu piłki ręką i podawania do bocznych obrońców. Ma, kurwa, absolutny zakaz wypierdalania tej piłki za połowę, niezależnie od tego czy mam rację, uważam to za zagranie kretyńskie, nieopłacalne i na ogromnym ryzyku. Średnio co dwa-trzy mecze bramkarz POSYŁA TĄ KURWA BUŁĘ NA ŚRODEK BOISKA, piłkę odbiera przeciwnik i po 3 sekundowej akcji strzela gola. Gdyby to była jeszcze 89 minuta meczu i przegrywanie ze słabszą drużyną jedną bramką. Nie, jest to bezpieczne 2-1 z faworytem w końcowej fazie sezonu, a wspomnianą bramkę na wyrównanie dostajemy do szatni. Liczę na wprowadzenie kar cielesnych za nierealizowanie założeń taktycznych przez zawodników w FM18.[/quote]

To tylko kilka przykladów. Czasami mam wrażenie, że zawodnicy w dupie mają moje polecenia.

Zielson Partyzant

Zawodnicy mają bardzo dobrze opanowaną taktykę, do jednego z jej głównych założeń należy rozgrywanie piłki krótkimi podaniami. Na rozgrywanie piłki krótko składa się miedzy innymi to, że bramkarz ma ustawione polecenia wyrzutu piłki ręką i podawania do bocznych obrońców. Ma, kurwa, absolutny zakaz wypierdalania tej piłki za połowę, niezależnie od tego czy mam rację, uważam to za zagranie kretyńskie, nieopłacalne i na ogromnym ryzyku. Średnio co dwa-trzy mecze bramkarz POSYŁA TĄ KURWA BUŁĘ NA ŚRODEK BOISKA, piłkę odbiera przeciwnik i po 3 sekundowej akcji strzela gola. Gdyby to była jeszcze 89 minuta meczu i przegrywanie ze słabszą drużyną jedną bramką. Nie, jest to bezpieczne 2-1 z faworytem w końcowej fazie sezonu, a wspomnianą bramkę na wyrównanie dostajemy do szatni. Liczę na wprowadzenie kar cielesnych za nierealizowanie założeń taktycznych przez zawodników w FM18.

student137 Partyzant

[quote="dande"]I znam te eskrema. Ale to FM, jestem przyzwyczajony (choć także się wkurzam i mam ochotę wyrzucić laptop przez okno), nawet jeśli gram ze słabiutkim Radomiakiem i mimo, że cisnę cały mecz i przegrywam po 4 kontrach 1-4 :)

Nie powiedziałeś czym grasz i na jakim etapie gry jesteś.[/quote]

Gram z kolegami ligę hiszpańską online. Mamy 2025 rok. Ja gram Valencią.

dande Partyzant

I znam te eskrema. Ale to FM, jestem przyzwyczajony (choć także się wkurzam i mam ochotę wyrzucić laptop przez okno), nawet jeśli gram ze słabiutkim Radomiakiem i mimo, że cisnę cały mecz i przegrywam po 4 kontrach 1-4 :)

Nie powiedziałeś czym grasz i na jakim etapie gry jesteś.

R.Baggio Partyzant

06.09.2017 11:30    #1788     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM17 - FFP.
[quote="Raskal"]To nieźle gracie jak już w pierwszym sezonie wygrałeś Piastem Ligę Europy, a brat dotarł do półfinału Cracovią. Chapeau bas![/quote]

Przecież to oczywiste, ze pogrzebali w plikach tak aby ich zespoły były w pucharach, a przy okazji dopisali sobie kilkadziesiąt milionów euro do klubowej kasy i teraz ma chłopak problem, bo kasę wydał a przychodów w klubie 'ni ma' do zrównoważenia wydatków.

Autorze - sprzedanie/zwolnienie piłkarzy czy też (co już w ogóle jest idiotyzmem) ludzi ze sztabu nic nie da.
Nie wiem ile 'pod kreską jesteś'. Może tak dużo, że nawet jakby (jakimś cudem) prezes zainwestował w klub maksymalną możliwą kwotę, to nadal byś nie spełniał wymogów FFP.

Masz nauczkę na przyszłość. Nie zagrasz w pucharach. Sprzedasz większość zawodników za 'psie pieniądze' (czyli grubo poniżej kwoty, którą na nich wyłożyłeś), których nakupowałeś (i płacisz im pewnie horrendalne pensje). To może w przyszłym roku jakimś cudem wyjdziesz 'na prostą' (o ile jeszcze będziesz grał wyjazdowe, dochodowe mecze towarzyskie).

student137 Partyzant

[quote="dande"]Student i TakiKuba

Hmmm, pierwszy raz gracie w FM? :D

[/quote]

Oczywiście. że nie, ale akurat na takie ekstrema strasznie się wkurzam.
W nowym sezonie miałem tak w meczu z Arsenalem w grupie. Porażka po 2 strzałach Arsenalu i to mnie nawet nie ruszyło niż tamte ekstrema. Chociaż teraz mam styczeń i mnie trochę dobilo bo to jedyna strata punktów od 6msc. Od lipca do stycznia same wygrane i jedna pechowa porażka z Arsenalem. Real, Barca, Atletico, Sevilla po 5-0, 6-0 dostawały :) więc trochę mi to zrekompensowało, oraz 17 wygranych z rzędu, dzieki czemu pobiłem rekord realu 15 wygranych z rzędu.

Raskal Partyzant

06.09.2017 11:04    #1790     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM17 - FFP.
To nieźle gracie jak już w pierwszym sezonie wygrałeś Piastem Ligę Europy, a brat dotarł do półfinału Cracovią. Chapeau bas!

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.