Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

student137 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
@Foxyr pewnie to wiesz, ale atrybuty fizyczne są ważniejsze od technicznych :) Nie raz lepszy jest ten, który ma lepsze fizyczne i ma tempo.

Nie traktuję tej gry aż tak powążnie, ale czasami potrafię się wkurzyć jak czasami odpierdala niezłą manianę. Akurat niektóre gry mają ukryte mechanizmy pomagające graczowi lub przeszkadzające.

Co do wykonawców rzutów karnych. To nie jest tak, że patrzę głównie na atrybuty. Skoro zawodnik ma bardzo wysokie atrybuty, mają zajebistą formę, dodatkowo w tym meczu im zajebiście idzie, pełne zadowolenie z klubu i płacy, są skucesy krajowe, europejskie jak i iniwidualne międzynarodowe. Czyli wszystko co trzeba. Jedyne co moze przeszkodzić to bramkarz rywala, ale nie że aż 3GK pod rząd są zajebistymi bramkarzami.

Wbrew pozorom nie miałbym pretensji gdyby zjebał decydującego karnego, ale kurwa jak sporo zmarnowanych jest przy 3-0, 4-1. Za duży luz? sorry.

@Dande akurat teraz na karne mam wywalone, strzela, ten który idzie na króla strzelców.

dande Partyzant

@Zwolay - spójrz na Puchar Anglii - tam takie rzeczy się non stop dzieją, że drużyny z topu odpadają z zespołami z niższych lig. Ba, nawet w naszym, rodzimym pucharze tak jest. Również stosuję "pamiętania co tamci wam zrobili". Hmmm, może za często rotujesz drobne ustawienia w taktyce właśnie? Ja każdy mecz, niezależnie od przeciwnika zaczynam od standardowej taktyki i swoich ustawień. Ewentualne roszady stosuję w trakcie meczu zależnie od jego przebiegu. Nie zakładam przed meczem - opierdzielimy ich, wszyscy na hura na atak. Każdy mecz - niezależnie czy gram z Wdą Świecie czy Realem Madryt - zaczynam tak samo. No i też zależy - czy gram pierwszą 11stką czy rezerwami - bo co innego wtedy też wymagam (np. zakładam, że nieogranym drugim garniturem może pójść gorzej).

No i kwestia rozgrywek - np. w lidze potrafiłem z danym zespołem wygrać 6-0 (co prawda grając II połowę w przewadze). 3 tygodnie później grałem z nimi w finale PP - 1-2, tak się zmotywowali, że nie miałem wiele do powiedzenia.

@student - dajesz swoim piłkarzom max 9 min na zdobycie bramki? :P
Ciekawa taktyka. Powiem szczerze, że rzadko korzystam z podpowiedzi z ławki, ale przetestuję ;)

Co do karnych - spójrz na Messiego - jakkolwiek jeden z najlepszych piłkarzy w historii - tak mistrzem karnych nazwać go nie można ;)

I ja nie zauważyłem, a zdarzało się nie strzelać karnych przy 0-0.

student137 Partyzant

@Raskal - gra się zbugowała :)

@Dande - po pierwszych 9min gry bez gola (tzn w 9min meczu) zawsze daję ASERTYWNIE-ZACHĘĆ. Przy zgranym zespole i już nakoksowanym w 70% kończy się to dla mnie golem do 15min.

Co do karnych to ta gra to jeden wielki bug. Mogę mieć zawodnika z atrybutami po 16-18:
-karne
-wykanczanie
-opanowanie
-koncentracja
-inne kluczowe

A i tak spierdoli 3 karne z rzędu.

EDIT: Nie wiem czy też to zauważyliście, ale jak twój zespół spierdoli karnego przy stanie 0-0 to co by się nie działo to w zdecydowanych % ni chuja nie wygrasz spotkania.

Raskal Partyzant

[quote="student137"][quote="TakiKuba"Wypieprzyłem Quagliarelle z wykonawców bo zmarnował 2karne z rzędu to właśnie wykonywał i zmarnował kolejny karny, tylko dlatego że strzelił dwa gole i walczył o hattricka? [/quote]

Tego nie zmienisz jak zawodnik ma już 2gole i dostajesz karnego to zawsze będzie celował w hattricka. Nic nie zrobisz.[/quote]

Otóż nie do końca. Zawsze miałem tak, że jak ktoś ma dwa gole i jest karny to z automatu on podchodzi, a tu nagle zmiana. Gram Southampton - Charlie Austin zdobył dwie bramki i nagle rzut karny. Byłem pewny, że naturalną kolejnością rzeczy on podejdzie do jego wykonania, a tu zonk. Do karnego podchodzi Gabbiadini... Dodam tylko, że nie mam ustawionych egzekutorów, tylko strzelają z automatu Ci, którzy mają najwyższy współczynnik rzutów karnych. Taka sytuacja wydarzyła się pierwszy raz odkąd gram.

Zwolay Partyzant

Nie wiem...ja nigdy nie motywuję na zasadzie "macie wygrać albo zajebię".Racze spokojnie zachęcam ale często jak mnie ktoś pokona to asertywnie żądam zemsty ("pamiętacie co xxx zrobili z nami w ostatnim meczu?";) i to działa-wskaźniki morale idą w górę a większość o ile nie wszyscy są zmotywowani.Tak czy inaczej gram z ogórami,wszyscy zmotywowani,taktyka taka umiarkowana-nie na chama wszyscy do przodu i dostaję wpierdol.Tak było w pucharach-górowałem o głowę nad przeciwnikiem gorszym o 2 klasy (!) rozgrywkowe i przegrałem.

dande Partyzant

Hm, kwestia motywacji? Też mnie to zastanawia, potrafić zremisować 0-0 z City, by po jakimś czasie przegrać z Piastem 3-4. Może też to kwestia przemotywowania (ten mecz miał decydować o mistrzostwie, a kazałem bez pucharu nie wracać)?

Zwolay Partyzant

Ja np zauważyłem taką prawidłowość że potrafię natrzaskać silniejszemu rywalowi 6:1 (gram Bristol Rovers-totalnym outsiderem) a potrafię polec z cieniasem np 3:1.Szczerze mówiąc jak na zapowiedzi meczu jest napisane że jestem murowanym faworytem to zaczynam się takiego meczu bać.

dande Partyzant

Panowie! Naprawdę jestem zaskoczony tym, że jeszcze się nie przyzwyczailiście do takich FMowskich sytuacji.
Co do kontuzji - to się może wydarzyć - np. Milik w Napoli, zaraz na początku, po świetnym starcie dostał kontuzji. To się dzieje w życiu, więc nie ma co demonizować FMa.
Co do karnych - jak wspomniał kolega - gracz zawsze będzie dążył do hattricka, nawet jeśli karne ma na poziomie 1.

I jeśli chodzi o wyniki - panowie, popatrzcie na wyniki w rzeczywistości - Argentyna - Wenezuela 1-1. Pamiętam kilka lat temu Chelsea - Barca jak Chelsea w dziesięciu się broniło cały mecz i miało strzał bodajże Ramiresa i przeszli dalej. To się dzieje, także w FMa można mieć "gorszy dzień".
Co czuję gdy gram z kompletnym outsiderem, beniaminkiem, Radomiakiem i do połowy przegrywam 0-3? Radomiak miał 3 strzały/kontry ja 3 razy więcej? Ostatecznie kończy się na 1-4, przy 5 strzałach Radomiaka, z 20 moich? No nic, jest złość, ale trzeba się poprawić. Lepiej jeden mecz przegrać trzema bramkami niż trzy mecze jedną bramką.

TakiKuba Partyzant

Japierdole po chuj jest ta opcja żeby ustawiać wykonawców karnych skoro i tak kurwa gra wybiera sobie sama? Wypieprzyłem Quagliarelle z wykonawców bo zmarnował 2karne z rzędu to właśnie wykonywał i zmarnował kolejny karny, tylko dlatego że strzelił dwa gole i walczył o hattricka? Jak mam go kurwa usunąć na stałe? Jak ta gra jest spierdolona...

Poza tym pierwsza kolejka drugiego sezonu, gram z beniaminkiem, najsłabszym w lidze Benevento i nie mając ustawionej agresywnej gry dostałem 6zółtych kartek w pierwszej połowie...

Tommy6 Partyzant

10.09.2017 17:32    #1770     Football Manager - Ogólna dyskusja - Japan League
Hej! Wróciłem do gry FM 2015, ściągnąłem sobie dodatkową ligę japońską oraz plik Japan DB players and staff .....Gdy zacząłem grać okazało się, że niektórzy piłkarze są zdublowani np. Josh Kennedy (w Grampus i Melbourne City). Zrobiłem edycję tego pliku i usunąłem piłkarzy powtarzających się zostawiając oryginalnych, ale niestety mimo, że to zrobiłem ci piłkarze są dalej zdublowani. Może zrobiłem coś nie tak, proszę o pomoc

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution