Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Ceyvol Premier Rewolucji

Grupa: Administrator
Poziom ostrzeżeń: 0
15.11.2017 18:02    #1401     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2018 - wrażenia
[quote="Masyw"]Seriooooooooooo mogę wysłać fotkę moich FM myślałem, że jak na Originie klucz wykorzystam to nie mogę grać na innym sprzęcie[/quote]
No to wysyłaj, bo nie wierzę, że można być aż tak nierozgarniętym.
twitter.com/Ceyvol

Masyw Partyzant

Grupa: Użytkownik
15.11.2017 18:00    #1402     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2018 - wrażenia
Seriooooooooooo mogę wysłać fotkę moich FM myślałem, że jak na Originie klucz wykorzystam to nie mogę grać na innym sprzęcie

Ceyvol Premier Rewolucji

15.11.2017 17:57    #1403     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2018 - wrażenia
Klucz aktywujesz na swoim koncie Steam. Steam możesz zainstalować na dowolnym sprzęcie w dowolnym momencie i logować się kiedy chcesz. Każdą grę na swoim koncie Steam możesz mieć zainstalowaną jednocześnie na 5 różnych komputerach (tylko nie możesz jednocześnie na nich grać).

Ale przecież to wszystko wiesz, bo kupujesz FM-a co roku Lol2

A niech mi ktoś jeszcze kiedy powie, że nie jestem cierpliwy.
twitter.com/Ceyvol

Masyw Partyzant

15.11.2017 17:50    #1404     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2018 - wrażenia
Ale jak kupię teraz to na nowym sprzęcie nie będę mógł grać bo klucz wykorzystam a stary idzie do brata bo jest informatykiem i on właśnie składać będzie i nie raz czy jakaś część przetestować czy chodzi to będzie miał bo chce

Ceyvol Premier Rewolucji

15.11.2017 17:45    #1405     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2018 - wrażenia
Czyli jednak zmiana sprzętu nie ma nic do rzeczy, więc skoro FM ci pójdzie i chcesz teraz grać, to go kup Lol2
twitter.com/Ceyvol

Masyw Partyzant

15.11.2017 17:16    #1406     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2018 - wrażenia
Co roku kupuję FM i tak będzie i w tym roku tylko mój komp słabo chodzi i za miesiąc będę miał nowy dlatego nie opłaca mi się kupować przed zmianą sprzętu a chciałbym stąd moje pytanie ma ktoś działającego cracka bo chciałbym się już cieszyć się grą Plissssssssss wyślijcie mi na priv

Ceyvol Premier Rewolucji

15.11.2017 15:56    #1407     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2018 - wrażenia
[quote="shaqoore"]Chciałem poczytać wrażenia z gry a tu kącik z poradami i straszny offtop :)[/quote]
Lenistwo ery fejsbukowej, ludzie rzucają pytaniami gdzie popadnie.

[quote="shaqoore"]Fajnym smaczkiem jest animacja po zdobyciu jakiegoś pucharu, kiedy cała drużyna stoi na murawie i lecą serpentyny - brakowało mi czegoś takiego dla podkreślenia tej chwili kiedy coś wygrywamy. Ale dziwne z kolei, że przy wygraniu ligi już tego nie ma. Dlaczego? [/quote]
Może to przez fakt, że ligę niekoniecznie wygrywa się w ostatnim meczu?
twitter.com/Ceyvol

shaqoore Partyzant

15.11.2017 15:54    #1408     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2018 - wrażenia
Chciałem poczytać wrażenia z gry a tu kącik z poradami i straszny offtop :)
Ja dla mnie tegoroczna edycja na plus. Widać wyraźny postęp w szybkości działania i zapisu gry. Opcji doszło całkiem sporo ale fajne jest przy rozpoczęciu gry, że można wybrać za co chcemy być odpowiedzialni i wyłączyć np. chodzenie na konferencje (których nienawidzę) czy zajmowanie się treningiem (jeśli to komuś nie pasuje).
Fajnym smaczkiem jest animacja po zdobyciu jakiegoś pucharu, kiedy cała drużyna stoi na murawie i lecą serpentyny - brakowało mi czegoś takiego dla podkreślenia tej chwili kiedy coś wygrywamy. Ale dziwne z kolei, że przy wygraniu ligi już tego nie ma. Dlaczego?
Świetnie wygląda też nowy tryb 2D. Od wielu lat gram tylko w tym trybie, w tegorocznej wersji można regulować odległością i wysokością kamery w 2D. Czytałem też, że został napisany zupełnie od nowa, czuć w nim dużą lekkość w tym roku.
Na minus: nie wiem czy tylko u mnie czy w ogóle często zdarza się, że wpadają bramki, które zostają nieuznane (nie zawsze wiadomo dlaczego - np. gol z połowy) lub wpadają a nie zmienia się wynik (wydaje mi się, że miałem kilka razy taką sytuację). Rozegrałem dopiero 1 sezon w LE więc po dłuższym stażu wypowiem się znów.

bezio777 Partyzant

Widzę, że kolega ma ten sam problem co ja z tym samym klubem :) Do rzeczy: gram w tą grę po raz pierwszy, wcześniej przez długi czas tłukłem kariery w fifie. Gram na tym uproszczonym modelu rozgrywki żeby choć trochę nauczyć się gry. Grając Legią stosuję jej standardowe od długiego czasu ustawienie 4-2-3-1 z uwagi na niezłych skrzydłowych i dwóch teorytycznie niezłych środkowych napastników. Niestety skuteczność leży totalnie, przy 10-15 strzałach na mecz nic nie chce wpaść, a przeciwnik, praktycznie zawsze ustawiony na kontry bez problemu jest w stanie wcisnąć jedną bramkę i mnie załatwić. Najśmieszniejsze jest to, że gram na kontroli, która teoretycznie jest dobra na tego typu słabszych rywali, a zupełnie nie działa. Drugą śmieszną rzeczą jest to, że po powtórzeniu takiego nieudanego meczu (wczytaniu gry) praktycznie zawsze go wygrywam :D Sam już nie wiem co mam z tym zrobić, zna ktoś jakąś dobrą taktykę która pozwoli w pełni wykorzystać potencjał tej drużyny? Wydawało mi się że przy tych skrzydłowych (i w sumie niezłym środku pola) trzeba będzie po prostu grać dużo podaniami, ale wychodzi na to że chyba nie za bardzo to działa.

rahil Partyzant

Siema, mam problem z ktorym nie potrafie sobie poradzic. moze ktos bedzie mogl mi pomoc.

gram Legia. od poczatku sezonu moja druzyna nie szalala ze skutecznoscia ale jakos udawalo sie wygrywac te 1:0 w wiekszosci meczow.

uzywam 3 taktyk:
4-0-2-3-1 ze schodzacymi napastnikami i wysunietym napastnikiem/klasyczna 10
5-3-2 z wachadlowymi, odgrywajacym i wysunietym napastnikiem
4-4-2 ze skrzydlowymi, odgrywajacym i wysunietym napastnikiem

mam trenera na 3,5 giazdki na strzaly (siebie) i drugiego na 3 gwiazdki. trening ustawilem asystentowi i poki co nie wnikam w to co tam robi i staram sie koncentrowac na innych kwestiach. rowniez odprawy przedmeczowe daje do zrobienia asystentowi. Przed wiekszoscia meczow ustawiam trening ofensywny.

od jakis 10 meczow (w tym 3 w lm) nie strzelam bramek. wyjatkiem byl mecz w ktorym przeciwnik od 75 minuty gral w 10 i udalo mi sie w koncowce strzelic 2 gole. poza tym meczem w 9 meczach nie strzelilem gola. dodam ze co mecz mam po okolo 18-20 strzalow z czego okolo 2-4 celnych. glownie gram taktyka 4-2-3-1 ze schodzacymi napastnikami, i bocznymi obroncami ustawionymi na atak, wolniejsze tempo gry, granie po ziemi, utrzymanie pilki, zagrania na obieg i podania w pole karne. niestety jakos nie widze tych zagran na obieg do obroncow i podan w pole karne a raczej widze schodzenie ze skrzydla i trybuny, albo trybuny od srodkowych pomocnikow. niewazne kto gra w ataku. czy jest to sadiku, niezgoda, kucharczy, hamalainen czy nawet giuseppe rossi (to on strzelil te dwa jedyne gole). w miedzy czasie staralem sie zmieniac ustawienie, mentalnosc, wszystko i nadal wszystko wygladalo tak samo. w trakcie meczow staram sie chlopakow zachecac, uspokajac i mowic aby sie skupili lub skupili na taktyce. niewazne co robie wszystko wyglada tak samo. okolo 20 strzalow w meczu z czego 3 celne i 0 goli.

ma ktos jakis pomysl co moge robic zle? bede bardzo wdzieczny za wszelkie pomysly.

pozdro!

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution