Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Foxyr Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Pocieszę was, że to nie kwestia jakości piłkarzy. Czekając na moje ukochane ogórkowe ligi od Classena (ktoś wie kiedy?) zacząłem karierkę Barcą, a że ma być absolutną rozgrzewką to jeszcze se podbiłem budżet transferowy w edytorze. Gram takim śmiesznym ustawieniem jakie stosowałem w Odrze w FM17 i spisywało się świetnie, 1-2-3-2-1-2 (dwaj ŚO, wahadła, defensywny pomocnik, dwóch ŚP, ofensywny pomocnik, dwóch napastników). Na napadzie mam Lewego i Suareza, na dziesiątce Messi, z ławki wpuszczam Alexisa Sancheza w nadziei, że odmieni losy meczu. Superpuchar obfitował w bramki, 3-1 u siebie z Realem, 2-2 w rewanżu, nie ma co narzekać. Zaczynamy ligę, gramy z Sociedad, wygrywamy po bramce w 88 minucie 1:0, przeciwnicy oddali jeden strzał i to niecelny, my mieliśmy kilkanaście, ale nieliczne celne, a nie strzelaliśmy ciągle z dystansu (wręcz taktyka zakłada wjazdy w pole karne rywali przy pomocy akcji kombinacyjnych, ew. dryblingów Messiego i Suareza i to się udaje, ale bramek z tego nie ma). Druga kolejka i bezbramkowy remis z Las Palmas, znowu dominujemy, ale większość strzałów niecelna, te celne wyjął bramkarz. Na razie nie narzekam, może mam syndrom Realu - wygraj superpuchar i zlekceważ ligowych rywali. Może to wina tego, że szatnia nie jest jakoś mega zmotywowana po rozmowach, może jeszcze nie ogarniam tych odpraw taktycznych, niemniej czytając wasze posty jestem nieco zaniepokojony. Stworzył ktoś już w "osiemnastce" jakąś bramkostrzelną drużynę?

Taderix Partyzant

[quote="Ceyvol"][quote="Taderix"]pisząc, że to wina : a) sterowników b) anty-wirów c) directa d) dodatków graf. itd itd [/quote]
Bo to prawda, 90% problemów z uruchomieniem rozwiązuję ludziom w ten sposób. Sam mam zadbany, aktualny system i nigdy nie miałem żadnych przewlekłych problemów z odpaleniem FM-a.

[quote="Taderix"]trzeba czekać na patcha bo gra jest niegrywalna.[/quote]
Skłaniałbym się ku prostszemu terminowi "nie działa" ;)[/quote]
racja to są podstawy prawidłowego działania aplikacji, ja też wcześniej nie miałem problemów, no ale w końcu trafiło i na mnie :(
ba, dostałem się nawet do grona użytkowników z wersją beta patcha. Testowałem go wczoraj , ale niestety gra dalej crashuje,
Głownie chodzi tu o grafikę meczową i błąd z alokacją pamięci dla systemów 32-bit.
Grać można na ustawieniach bardzo niskich w grafice meczowej , ale i tak w końcu wyskoczy crash.dmp lub błąd aplikacji.

Czyli działa, a jednak nie działa ;)

Ceyvol Premier Rewolucji

Grupa: Administrator
[quote="Taderix"]pisząc, że to wina : a) sterowników b) anty-wirów c) directa d) dodatków graf. itd itd [/quote]
Bo to prawda, 90% problemów z uruchomieniem rozwiązuję ludziom w ten sposób. Sam mam zadbany, aktualny system i nigdy nie miałem żadnych przewlekłych problemów z odpaleniem FM-a.

[quote="Taderix"]trzeba czekać na patcha bo gra jest niegrywalna.[/quote]
Skłaniałbym się ku prostszemu terminowi "nie działa" ;)
twitter.com/Ceyvol

Taderix Partyzant

W tym roku SI przeszło samo siebie , gra nie działa ( crashuje )na większości komputerach z win 32.
sam zobacz na forum SI
Co dziwne beta do patcha 03 chodziła bez problemów, a potem było tylko gorzej.
SI chowa głowę w piasek i zbywają wszystkich, którzy mają problem pisząc, że to wina : a) sterowników b) anty-wirów c) directa d) dodatków graf. itd itd
niektórym proponują nawet zmianę systemu na 64-bit. Głupek
żenada
trzeba czekać na patcha bo gra jest niegrywalna.

kubadoww Partyzant

16.11.2017 08:57    #1395     Sufler - Porady do gry - Zmiany w FMie
Witam,

W związku z tym, że miałem długą przerwę od zakupów FMa mam parę pytań... Ostatnio grałem w FM2013, teraz będę kupował FM2018 (na razie pobrałem sobie demo, żeby sprawdzić czy warto) i chciałbym się dowiedzieć czy coś się zmieniło...:

Trenerzy juniorów - Czy nadal ich zatrudnianie nie ma większego sensu? Wystarczy sztab główny? (Oczywiście zakładam, że mam możliwości finansowe utrzymać tylu trenerów by obstawić porządnie wszystkie rodzaje treningów). TO przede wszystkim mnie zastanawia.

Oprócz tego chciałem się zapytać czy coś jeszcze w silniku się pozmieniało? Np. czy gwiazdki trenerów są dalej wyliczane tak jak w FM2013? Pewnie w trakcie gry w DEMO jeszcze mi wpadnie parę pytań pozwolę sobie je wtedy tutaj zamieścić.

ogrmariusz Partyzant

SIema panowie tez mam podobny problem tylko ze u mnie jedna rzecz sie rozni za 1 razem jak odpalilem zagralem normalnie pol sezonu niestety kiedy otworzylem gre od nowa i zaczalem pykac innym zespolem w/w problem się pojawił , wszystko sprowadza sie do jednego czy ktos moze wie jak to naprawiac ? a i jeszcze jedna sprawa poczatek gry tez wyglada solidnie dni przelatuja normarlnie

Masyw Partyzant

15.11.2017 21:31    #1397     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2018 - wrażenia
Godna kolekcja Spoko trudno mi ocenić bo we wszystkie serie nie grałem ale dla mnie najlepsza to 2008

CalettiHM Partyzant

15.11.2017 20:07    #1398     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2018 - błędy
Kolejna wersja i ciągle ten sam błąd. Gram w lidze hiszpańskiej i w okolicach końca grudnia mój asystent zdaje mi raport że zawodnicy zostają wysyłani na przerwę śródsezonową do np. 28 grudnia. Jednak tego samego dnia dostaję powiadomienie, że zawodnicy już wrócili z tej przerwy. Niby nic znaczącego ale jednak razi w oczy.

kondi192 Minister Kultury

Grupa: Moderator
15.11.2017 19:04    #1399     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2018 - wrażenia
@Mleko
Može jakieś bonusy za wygranie ligi itd. ?

shaqoore Partyzant

15.11.2017 18:18    #1400     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2018 - wrażenia
[quote='Ceyvol'][quote="shaqoore"]Fajnym smaczkiem jest animacja po zdobyciu jakiegoś pucharu, kiedy cała drużyna stoi na murawie i lecą serpentyny - brakowało mi czegoś takiego dla podkreślenia tej chwili kiedy coś wygrywamy. Ale dziwne z kolei, że przy wygraniu ligi już tego nie ma. Dlaczego? [/quote]
Może to przez fakt, że ligę niekoniecznie wygrywa się w ostatnim meczu?[/quote]

Myślałem też o tym, ale zawsze po ostatnim meczu wiadomo kto ją wygrał zwłaszcza, że ostatnie kolejki grają wszyscy w tej samej porze. Więc celebracja może być po ostatnim meczu nawet jak wygraliśmy kilka kolejek wcześniej. Jeśli to był problem przy implementacji to taki chyba na siłę. Zrozumiałbym brak czasu ale wtedy czekam na to w patchu :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution