Wyniki wyszukiwania dla: atrybuty

Strona

jakubkwa Człowiek Renesansu

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
07.03.2006 00:52    #3141     Sufler - Porady do gry - Jak zmienić kolor atrybutów?
kolor atrybuty o niskiej wartosci (od 1 do ilus tam :>;) jest okreslony jako 255 255 255 w palecie RGB :> Nawet w paincie mozesz sprawdzic RGB danego koloru :>

jakubkwa Człowiek Renesansu

04.03.2006 13:02    #3142     Sufler - Porady do gry - Zmienne wartości atrybutów...
Normalne. Osoby odpowiedzialne za przygotowanie bazy danych czesto nie sa w stanie okreslic atrybutow scisle. Mozna w edytorze ustawic losowe CA i PA (od -10 do 0 z tego co pamietam), mozna rowniez losowe atrybuty, generowane przy kazdym starcie gry (w edytorze 0 oznacza wartosc losowa). Dlatego atrybuty graczy sie roznia.

Grzechoo Hajer Przodowy

04.03.2006 12:02    #3143     Sufler - Porady do gry - Zmienne wartości atrybutów...
Reaper - ja równiez sie z takim czymś spotkałem! Mimo, że gram cały zas na takiej samej bazie danych (bez patchy, update'ów itp itd) a atrybuty piłkarzy zmieniają sie! Głownie tych słabszych, bądź juniorów.

Proletariat

04.03.2006 10:57    #3144     Sufler - Porady do gry - Zmienne wartości atrybutów...
dlaczego dzieje sie tak ze dany zawodnik ma wspaniałe atrybuty w jednej grze a gdy grałem kimś innym miał te same atrybuty już dużo słabsze

Proletariat

16.02.2006 22:51    #3145     Sufler - Porady do gry - odstąpie trening do fm06
szczypta porad dla zagubionych
Po rozpakowaniu należy w Oknie treninigi FMa zaimportowac poszczególne treningi każdy jest przeznaczony dla oddzielnej grupy wiekowej ( ewent. rodzajów kontraktu) GK dla bramkarzy GK juniorski tylko dla juniorów podobnie All dla zawodników z profesjonalnym kontraktem zazwyczaj macie ich w pierwszym składzie.
Po zaimportowaniu i przydzieleniu zawodników nie wolno przesuwać suwakami na poszczególnych typach trenningu bo wtedy Trenning z lekkiego zmieni sie w intensywny i wiadomo nici Jeżeli tak sie stanie trzeba program skasować i zaimportować od nowa trenningi te mam od tygodnia do konca nie jestem pewny ich niezawodności ale gram Juventusem i po 3 miesiacach w grze wszyskim zawodnikom rosną atrybuty z wyjątkiem bramkarzy i ich tzw,: stałych fragmentów gry bo one sa ust na poziomie zero w trenningu a tego nie można zmeinić bo zrobi się jak pisałem wyżej.....

bodi Partyzant

Grupa: Użytkownik
07.02.2006 19:05    #3146     Sufler - Porady do gry - CA i PA
Ja chciałem się dowiedzieć czy w grze można zobaczyć te atrybuty. Jeśli nie to w jaki sposób???

mobista1922 Partyzant

07.02.2006 13:14    #3147     Sufler - Porady do gry - atrybuty
witam gram juz chelsia,i mam takiego pilkarza jak rasiak,ma slabe atrybusty strzały czy kondycja czy obrona po 11 co mam zrobic aby mu wzrsły atrybuty ?

Gepardhinho Partyzant

Najpierw zaczne od zatrudniania: najlepiej wejsc w menedzer-wyszukiwanie - filtr trenerzy, tryb 'atrybuty trenerskie' a nastepnie sortowac liste po kolei - wg umiejestnosci bramkarskich, atak obrona taktyka... juniorzy.
Za kazdym razem (po sortowaniu) brac (oferowac kontrakt) mozliwie najlepszemu trenerowi (bo jak nie mozna zatrudnic jednego z super statami zatrudnia sie 10ciu z ktorych kazdy ma po jednym atrybucie super (a reszta czesto do d...)
Jak juz masz 10-15 trenerow wchodzisz do panelu jw napisal zabecck, przydzielasz automatycznie A NASTEPNIE patrzysz na liscie trenerow komu komputer przydzielil wiecej niz 1 działke do treningu.
Czesto jest tak ze komp niektorym daje po 2 dziedziny do trenowania.
Wybierasz takiego delikwenta co ma 2 dziedziny i odklikujesz mu jedna lub druga - patrzysz czy na dole ogolna ilosc gwiazdek treningu rosnie (przy niespadaniu liczby gwiazdek innych dziedzin treningu).
Przyklad upraszczajacy
masz 3 trenerow
Trener A - atak
Trener B - obrona
Trener C - atak i obrona

gwiazdki
atak 3
obrona 3.
Zmieniajac trenerowi C ustawienia - zeby tylko szkolil atak lub obrone (trzeba popatrzec) mozna spowodowac iz liczba gwiazdek sie zmieni
atak 2
obrona 4 co nas nie cieszy bo wzrosla ilosc gwiazdek obrony ale spadla ilosc gwiazdek ataku ale czesto moze byc i tak (po zmianie)
atak 3
obrona 4.
Wynika to z tego ze umiejetnosci danego trenera sa "rodzielane" i jak ma trenowac atak i obrone to jego "gwiazdki" sa dzielone.

Co do fizjoterapeutow - nie wiem gdzie sie ich przydziela.
Natomiast nalezy ich miec przynajmniej jednego na kazdych pieciu pilkarzy

Nemrod Partyzant

18.01.2006 22:30    #3149     Sufler - Porady do gry - DUUUŻY BŁĄD??!!!
Wiec tak Panowie mówię o Edytorze, który standardowo instaluje się z FM2006 (zainstalujesz grę to obok ikony fm.exe masz ikone editor w folderze w którym jest zainstalowany Manager).Nie mówie o żadnym edytorze ściągniętym ze strony itp. To ja moze poprowadze Was za rączkę do tych ZER. Menu Start>Programy>Sports Interactive>Football Manager 2006>Editor.W tym momencie odpala się edytor z górnego paska zadań wybieramy Plik>Wczytaj Bazę Danych (komputer zapyta nas czy zrobić kopię bazy danych("db";) zaznaczamy tak-na wszelki wypadek jakbyśmy za bardzo namieszali.Wczytaliśmy Bazę Danych (plik "db";) z menu po lewej stronie wybieramy KLUBY(w okienku wpisujemy np.Tottenham, i wciskamy ENTER>klikamy myszką na zanleziony klub w tym przypadku Tottenham>następnie z menu po lewej (tam gdzie wybralismy wcześniej KLUBY) wybieramy ATRYBUTY. W tym momencie pokażą na się atrybuty Tottenhamu(jest ich 14 takich samych dla wszystkich klubów np.Ofensywa, Głębia,Nieszablonowość,Dowolność Gry, Krycie i inne) same 0 (zera)!To dziwne bo jak sobie zajrzymy w te same atrybuty innych klubów są tam wartości atrybutów w przedizale od 1 do 20. Jest więcej klubów ze wszystkimi atrybutami zerowymi np.Fiorentina , Udinese,Ascoli,Groclin. Spróbójcie zagrać sezon takim klubem który ma same zera w atrybutach miałem takie "szczęście" zagrać Fiorentiną i Tottenhamem-poprostu żeby nie wiem co to idzie ci "jak krew z nosa".Byłbym wdzięczny gdyby ktoś poza mną zbadał sprawę na własnej bazie danych i odpowiedizał mi czy to nie błąd?? Moim zdaniem na 99% świadczy to o słabości tego Manager>choć to moja ulubiona GRA!Będe wdzięczny za konstruktywne odpowiedzi!

Nemrod Partyzant

18.01.2006 16:48    #3150     Sufler - Porady do gry - DUUUŻY BŁĄD??!!!
Ten nurtujacy mnie błąd(mam nadzieje ze to bład, który zostanie kiedyś usunięty) zauważyłemw edytorze FM2006. Mianowicie zacząlem grać sezon Fiorentino (klubik raczej dobry niż słaby-no niestety mimo dobrych transferów utrzymywałem się w strefie spadkowej). Kolejnym klubem był Tottenham (klub dobry+udane zakupy-miałem nadzieje na mniejsce 5-10. NIc z tego w połowie sezonu miejsce 19). Pomyślałem, że coś jest nie tak i wszedłem do edytpra. CO SIĘ OKAZUJE ŻE W ZAKLADCE KLUBY>ATRYBUTY zarówno Tottenham jak i Fiorentina i wiele wiele innych klubów mają SAME 0 (ZERA).CZY KTOŚ WIE CO SIĘ DZIEJE???WTO JEST TEMU WINNY?SPRAWDŹCIE U SIEBIE W EDYTORZE!!! Dodam tylko że mam oryginała FM2006 z łatką 6.0.2.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution