Wyniki wyszukiwania dla: atrybuty

Strona

Proletariat

16.05.2006 09:00    #3131     Sufler - Porady do gry - Trening St.Fragmenty
Pytanie brzmi nastepujaco ..
Jakie atrybuty trenerskie odpowiadaja treningowi st.fragmentow gry?

za odpowiedz dziekuje :)

gosc1 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Widze, ze to jakas epidemia z tymi nickami :-). A skoro juz ktos poruszyl kwestie cieniasow zaliczajacych zyciowki w meczach z naszymi druzynami to chce powiedziec, ze to jest jakis bug, a w kazdym razie niedopracowanie. Bo jak moze praktycznie w kazdym meczu w druzynie przeciwnej napsuc krwi jakis gosc, ktory w rzeczywistosci ani fizycznie, ani technicznie, ani psychicznie nie bylby w stanie postawic sie zadnemu zawodnikami z takiej mojej druzyny??? Rozumiem, ze raz na jakis czas taka sytuacja moze miec miejsce, ale w 90% przypadkow, kiedy sprawdzalem atrybuty, opisy i dokonania zawodnika, ktory dajmy na to strzelil mi wlasnie 3 bramki, to okazuje sie, ze przez iks sezonow nie strzelil zadnego gola, szybkosc, drybling i wykanczanie akcji ma na poziomie 5, o pozostalych atrybutach nie wspomne. I nie mialbym nic przeciwko , gdyby nie to, ze moi wyselekcjonowani i swietnie wyszkoleni zawodnicy w takich meczach nie moga (lub silnik gry im nie pozwala) strzelic z metra do pustej bramki.

To tyle w kwestii zalu :-).

A w kwestii walkow to dzien, w ktorym najdzie mnie ochota ponownego wgrania save'a po porazce bedzie moim ostatnim dniem stycznosci z FMem :-). Jedno mnie zastanawia, komu chce sie siedziec iles tam minut przed kazdym meczem i czekac, az save sie zapisze, a pozniej czekac drugie tyle, zeby to odtworzyc??? Zakladam, ze ludzie zapisuja gre tylko przed meczem, a nie co wirtualny dzien, zeby wyeliminowac niemile przypadki losowe w rodzaju kontuzji, czy zlego losowania w pucharach :-).

jakubkwa Człowiek Renesansu

Grupa: Ekspert
02.05.2006 12:38    #3133     Sufler - Porady do gry - Edytor danych
Co do edytora - nie powinno byc problemu.

Jesli idzie o trening - prawdopodobnie lekki to za malo, zeby atrybuty nie spadaly. Lepiej trenowac zespol tak samo, jak bys trenowal zespol bez ingerencji w atrybuty zawodnikow.
A w ogole to odradzam tego typu rzeczy jak ustawiania wszystkim wszystkiego na 20 - zadnej satysfakcji z gry.

gosc Partyzant

02.05.2006 07:24    #3134     Sufler - Porady do gry - Sztab szkoleniowy
Ilosc trenerow i fizjoterapeutow zalezy od ilosci zawodnikow w skladzie. Dobitnie to widac w intensywnosci treningu w dziale trenerzy. Kiedy np. do treningu silowego przypisany jest 1 trener, to lekkie obciazenie tego trenera bedzie do momentu, kiedy zbyt wielu pilkarzy nie bedzie do niego przypisanych. W moim przypadku do jednego rodzaju treningu przypisanych bywa nawet 80 pilkarzy, co powoduje, ze aby osiagnac lekkie obciazenia musze czasem przypisywac nawet 3 trenerow do jednego rodzaju.

Ponoc ilosc fizjoterapeutow w stosunku do ilosci zawodnikow wplywa na ilosc kontuzji. Czyli im wiecej fizjo tym lepiej (oczywiscie jakosc tez jest istotna). Nie ma jednak nigdzie zadnych wskaznikow w grze, ktore by jasno dawaly temu wyraz, wiec nie recze za to :-).

Asystent powinien miec wysokie zdolnosci interpersonalne, bo kieruje czesto druzyna rezerw. Powinien takze swietnie rozpoznawac obecna forme zawodnika, jego chwilowe mozliwosci, rowniez ze wzgledu na prowadzenie rezerw, ale rowniez dlatego, ze to on nam doradza, kto nadaje sie do I i II jedenastki. Powinien rowniez dobrze przewidywac przyszle mozliwosci zawodnika, bo sugeruje nam, kto jest w danej formacji przyszla gwiazda lub czy w ogole ktos taki w druzynie sie znajduje.

A obserwatorzy oczywiscie powinni miec jaknajwyzszy atrybut rozpoznawania obecnego i potencjalnego poziomu umiejetnosci zawodnika. Innymi cechami zwykle w tym przypadku sobie glowy nie zaprzatam.

Oczywiscie kazdemu przydaja sie takie cechy jak adaptacja, determinacja, motywowanie.

A w razie watpliwosci co do cech, jakie powinien miec dobry kandydat na dane stanowisko proponuje zrobic cos, co gdzies kiedys wyczytalem na jakims forum. A mianowicie przesledzic, jak wygladaja atrybuty najlepszych fachowcow w danej dziedzinie, jakie atrybuty i na jakim poziomie sa kluczowe, powtarzaja sie u kazdego i na tej podstawie mozna latwo sobie ulozyc charakterystyke poszczegolnych profesji :-).

Yoonec Młody aktywista

01.05.2006 13:18    #3135     Sufler - Porady do gry - Skouci
Dziex a po co wy ukrywacie atrybuty? Ja gram z nie zaznaczoną opcją o ukrywanie. A co do scoutów to w Legii wysełem i mi polecili jakiś ogórków co nie umieli meczu wygrac. jeden sie nadawał - Kanela

Proletariat

16.04.2006 16:25    #3136     Sufler - Porady do gry - Nasze atrybuty
Jak poprawić swoje atrybuty menadzerskie?? Chodzi mi głównie o ambicje bo nie wiem dlaczego ale spadło mi do 1 i nie chce wogóle się podnieść

BzyK Partyzant

27.03.2006 15:33    #3137     Sufler - Porady do gry - Brak danych osobowych
Jakubkwa u Ciebie to dziala? Robie, tak jak napisales, ale atrybuty wciaz sa.Ps. Mam skina Turnstyle.

ebi-21 kenobi - sproboj tak zagrac, a sie przekonasz ze to o wiele trudniejsze zadanie.

BzyK Partyzant

27.03.2006 05:27    #3138     Sufler - Porady do gry - Brak danych osobowych
Wtedy ukrywa wszystkich zawodnikow? Ja myslalem, ze w tej opcji chodzi o tych zawodnikow ktorych nie znamy i ich atrybuty sa czesciowo ukryte.

mikos Partyzant

27.03.2006 05:08    #3139     Sufler - Porady do gry - Brak danych osobowych
Gdy zaczynasz nową gre, to przy wybieraniu ligi zaznacz ukrywaj atrybuty zawodników, innego sposobu chyba nie ma.

Proletariat

11.03.2006 22:37    #3140     Sufler - Porady do gry - Edytor a atrybuty
No wiec mam taki problem - aby wspomoc nieco polonie wa-wa wpadlem na pomysl by stworzyc siebie :D. Z edytora korzystalem przede wszystkim do uaktualniania skladow ale tak na prawde to sie nie bawilem.
Wiem ze niektorzy powiedza ze jestem fmowym chiterem ale z czystej ciekawosci (w cm gram dosc dlugo :D) jak to jest zrobic boga futbolu wiec wpakowalem 20 latkowi statsy kiele 18-20 w wiekszosci wazniejszych pozycji :D
po czym odpalilem grem i okazalo sie ze mam jeno determinacje blyskotliwosc na 20. a reszta po 8 gora 9 :(
Z czystej ciekawosci pytam czemu tak sie dzieje

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution