Wyniki wyszukiwania dla: atrybuty

Strona

Proletariat

15.06.2006 07:18    #3121     Sufler - Porady do gry - Atrybuty trenerskie - jakie?
Witam. ;) Mam małe pytanie - jakie atrybuty trenerskie odpowiadają sa poniższe?

Siła
Aerobik
Um. bramkarskie
Taktyka
Panowanie nad piłką
Obrona
Atak
Strzały
Stałe fragmenty gry

Niektóre wiem, jakie - bo sama nazwa wskazuje. Ale niektórych nie mogę dobrać...

Proletariat

Fajnie, jakby do każdego państwa były przypisane regiony, a do nich-duże firmy,koncerny,itd. (nawet fikcyjne). Po osiągnięciu dużego sukcesu takie firmy dawałyby konkretną kasę na sponsoring,a nie jak do tej pory, że nawet zdobywając PUEFA jakimiś ogórkami nie ma szans na kasę na chociaż jednego wartościowego zawodnika.
W lidze angielskiej powinna być opcja, że kiedy zawodnik nie ma szans na dostanie work permit, to kupujemy go mimo wszystko i wypozyczamy do klubu z innej europejskiej ligi.
Atrybuty zawodników częściej powinny mieć wpływ na rozwój sytuacji na boisku, powinno to być uwzględniane w komentarzu (ew. powinna być opcja przepytania po meczu jakiegoś lokalnego Jacka Gmocha,co szwankowało w grze drużyny). Zmierzam do tego, że jeśli np. tracę dużo bramek po strzałach głową, to powinienem w końcu móc ustalić, czy po prostu słaba skoczność, krycie, ustawianie się, itd., jets tego dowodem.
Animacje powinny zostac wzbogacone o dryblingi z obiegiem, zastawianie piłki wylatującej na aut..
Brakuje mi strasznie opcji pozyczki kasy od sponsora,lub z banku na rozbudowe stadionu, kupno jakiegos wymiatacza,itd.
Fajna byłaby opcja ustawiania kilku schematów rozgrywania-jeśli nie specyficznych akcji meczowych (np. dośrodkowań z przepuszcznaiem piłki, markownaiem strzału,itd.), to chociaż stałych fragmentów gry.
W przypadku młodych zawodników z naszej u-21 fajne byłoby, gdyby nie od razu byli opisywani normlanymi wartościami atrybutów, tylko wynikami testów..założmy, że chcemy wiedzieć jak młody pomocnik strzela rzuty wolne-robimy mu test, wyznaczamy bramkarza,ustawiamy mur,odległość od bramki i kolo strzela np. 20 razy,a a podstawie takiego testu asystent menadżera podaje nam w jakich granicach może być ten atrybut (np. zawiasy 11-16) i dopiero kolejnymi testami i treningami ustalalibyśmy, jak chłopak jest utalentowany.

gosc1 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
12.06.2006 03:35    #3123     Sufler - Porady do gry - SIŁa u npastnika
Co wy chcecie od Rasiaka??? Zobaczcie jak strzela na mistrzostwach ;-).
P.S. Zycze wspomnianemu, zeby mnie zaskoczyl w srode :-).

A wracajac do tematu, dawniej (CM 93) wystarczylo miec na uwadze average rating i juz mozna bylo wyluskac co lepszych zawodnikow. Teraz sytuacja sie skomplikowala, ale czasem zastanawiam sie, czy nie nazbyt mocno. Bo rozumiem, ze zawodnik z jednym wysokim kluczowym atrybutem dla swojej pozycji nie osiaga pokladanych nadziei, ale kiedy zawodnik ze wszystkimi wysokimi kluczowymi atrybutami gra piach, to juz troche dziwne. Bo z mojej "realnej" obserwacji wynika, ze jesli ktos juz ma predyspozycje do gry na jakiejs pozycji i wyraznie wyroznia sie danymi istotnymi cechami, to czego by nie robil, zawsze zablysnie. A w FMie mozna wyselekcjonowac grupe atrybutowych supermenow, a tylko nieliczni dorownuja znacznie bardziej przecietnym przeciwnikom.
Oczywiscie nudne byloby, gdyby mozna bylo z latwoscia wynalezc supergwiazdy, ale robiac ludzi w konia nadajac zawodnikowi atrybut 20 szybkosci, ktory w rzeczywistosci porusza sie tempem zolwia to lekka przesada ;-).
Widzialbym pewne rozwiazanie tej sytuacji. Mysle, ze atrybuty powinny byc bardziej czytelne, czyli jesli zawodnik ma 20 wykanczania akcji, to nie ma prawa nie strzelac sam na sam itp. Zeby zroznicowac mozliwosci wykorzystania atrybutow powinna zostac znacznie rozbudowana czesc dotyczaca charakteru zawodnika, ewentualnie jego formy, samopoczucia. Dzieki temu ja osobiscie nie przyrownywalbym dziwnej niemocy mojego niespelnionego gwiazdora do tego, czy UFO jest prawdziwe, czy to tylko zludzenie. Moglbym to sam na swoj sposob ocenic, a jesli zle bym ocenil, to oznaczaloby, ze cienki ze mnie manager :-).

Proletariat

09.06.2006 04:36    #3124     Sufler - Porady do gry - PA a umiejętności
Czołem,
od mniej więcej CM 01/02 do FM 2006 zawsze mam ten sam problem...Asystent menadżera, skauci, trenerzy zawsze pochlebnie wypowiadają się o kolesiach, którzy, kiedy przejrzeć ich statystyki, są raczej lewarami, wciskają ich do składu, radzą kupować itp. Cały bajer polega oczywiście na tym, że dookoła jest pełno piłkarzy, którzy i bez tego wielkiego PA mają statsy lepsze, mimo to cały sztab ich ignoruje. Mam np. dwóch DC do wyboru-jeden ma 27 lat i statystyki z przedziału 15-18, drugi ma 22 i wszsytko z przedziału 8-13, tamtego starszego wyprzedza jedynie w jakichś wyrzutach z autu, itd. Mimo to, asystent ciągle tego młodziaka wciska do składu. Pytanie konkursowe brzmi: czy nie ejst przypadkiem tak, że program tworzy jakby przyszłościową wizję wartości,do jakich "dojadą" atrybuty zawodnika przy jego PA i podczas spotkań losuje, czy koleś ma swoje aktualne atrybuty, czy te wysokie, do których ma szansę się dotrenować ? Nie widzę innego wytłumaczenia, ale chciałbym sie upewnić. Druga rzecz: dokupiłem do drużyny trzeciego DC-stary dziadek, ale nawet szybki, kluczowe statystyki w przedziale 17-20-jednym słowem-niszczyciel. Przy transferze wszyscy stękali, że gość się nie nadaje, przy wybieraniu składu oczywiście wszyscy stawiają na tej pozycji tego najmłodszego melepetę. Dziwne, bo przecież-jeśli chodzi o to, że z wiekiem umiejętności spadają, to powinny spaść atrybuty po prostu, poza tym-jeśli młody kolo ma opcję byc dobry w przyszłości, ale póki co są od niego lepsi, to powinni grać chyba ci lepsi, prawda ? Jeśli ktokolwiek może mi pomóc zrozumieć właściwy sposób interpretacji statystyk i atrybutów, to byłbym wdzięczny.

bartex55 Przodownik pracy

07.06.2006 14:44    #3125     Sufler - Porady do gry - Staty
są to tzw. atrybuty połączone
a najwazniejsza jes pracowitosc bo bez niej pilkarz niz nie robi na boisku

bartex55 Przodownik pracy

atrybuty pilkarzy zmieniają sie na banq

Proletariat

to troszke urealistycznia gre :) ale nie zmienia sie nic, procz nazw wyswietlanych zawodnikow :( atrybuty i reputacja sa takie same

jakubkwa Człowiek Renesansu

Grupa: Ekspert
29.05.2006 15:38    #3128     Sufler - Porady do gry - Edytor i co dalej?
Ba, nie tylko CA, ale i same konkretne atrybuty sa czestokroc losowe.

Proletariat

29.05.2006 13:37    #3129     Sufler - Porady do gry - Edytor
taaak, wiem :D ale nie ma w zadnym tak zeby za jednym kliknieciem zrobic CA czy PA na maxa albo cos :P albo atrybuty podnieść :D najczęściej jak juz bawie sie edytorem to tylko podnosze pracowitosc :D zeby za prosto nie bylo :P a nie trzeba recznie wpisywac wartosci, a poza tym MC nie ma na 6.03 :P chyba ze znacie inne to poprosze o nazwy :) słyszałęm ze jest jeszcze jeden :D a moze wiecej? wie ktos ?:)

Scout Młody aktywista

20.05.2006 14:27    #3130     Sufler - Porady do gry - jaki jest najszybszy zawodnik?
ten ktory ma atrybuty fizyczne Zwinnosc i szybkosc po 20

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.