Wyniki wyszukiwania dla: Urlop

Strona

acidzooq Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
15.02.2006 13:31    #1561     Sufler - Porady do gry - Coś jakby błąd w FM 2006
Nie wiem czy dobrze zrozumiałeś mój opis problemu - gra była w zasadzie zawieszona i gdyby nie pomysł z urlopem nastąpiłby Game Over. Uważam, że twórcy gry (to pierwszy taki odnotowany przeze mnie przypadek) wykazali się tu brakiem wyobraźni. Piszesz Brudasie "Naprawde nawet nie ma takiej możliwości żeby zrezygnować z udziału w P UEFA( jak by to zrobili to było by to bardzo nieprawdziwe)", ale przecież po to właśnie wprowadono te wymogi co do liczby graczy by były one przestrzegane - nie wiem jakie są prawdziwe przepisy UEFA - precedensu z tego co wiem nie było, ale podejrzewam, że następuje WALKOWER.
Sytuacja jest jak najbardziej możliwa w rzeczywistości - to co piszesz o graczach głębokich rezerw/juniorach jest ok. ale na początku rozgrywek - tj. latem - zimą klub może dokonać tylko do 5 korekt w składzie w porównaniu do wiosny.

Proponuję już nie bronić twórców i przyznać, że tym razem (mimo całej doskonałej roboty dotychczas) wykazali się BRAKIEM WYOBRAŹNI - i jestem pewien, że w FM 2007 zostanie to inaczej rozwiązane.

Co do grywalności to teraz czuję się cheaterem i gra dużo u mnie straciła - znając ten wytrych mogę kontynuować w następnych sezonach Swój proceder i zrezygnować z Polaków grając w polskim klubie, ewentualnie Anglików w angielskim etc.

pozdr.
ZooQ

acidzooq Partyzant

11.02.2006 22:58    #1562     Sufler - Porady do gry - Coś jakby błąd w FM 2006
Właśnie grając w FM'06 znalazłem się w dziwnej sytuacji:
Podczas rundy jesiennej przejąłem klub Wisla Kraków, udało mi się przejść grupową fazę PUEFA i awansowałem do wiosennych rozgrywek pucharowych. W międzyczasie dokonałem konkretnego przesiewu w składzie - tak się złożyło, że pozbyłem się większości polaków ze składu.
1 lutego nadszedł moment rejestracji kadry na wiosnę dla UEFA, niestety okazało się, że nie miałem w klubie wymaganych 8 piłkarzy wyszkolonych w Polsce - co robić dalej? Nie mogłem w żaden sposób zatwierdzić składu (i co za tym idzie kontynuować gry), wycofałbym w tej sytuacji klub z pucharów, ale tego gra nie pozwala zrobić.
...ten specyficzny "lockout" udało mi się obejść - poprosiłem o 2 dniowy natychmiastowy urlop, a działacze w klubie "jakoś to załatwili", i gra toczy się dalej...

Jak dla mnie to klasyczny BUG :(

Phylum Partyzant

03.02.2006 13:41    #1563     Sufler - Porady do gry - Kiepski pomysł
Ramu mam 3 kosteczki po 256 - więc chyba powinno wystarczyć. Procek athlon 2400. - Krótko mówiąc sprzęt spełnia minimalne oraz zalecane parametry.
Co do przeskoczenia meczu to spoko jak pisałem urlopik załatwił sprawe ale przecież nie o to chodzi.

Phylum Partyzant

02.02.2006 10:50    #1564     Sufler - Porady do gry - Kiepski pomysł
Witam
Kolejny problemik z FM 2006
Gram klubem ligi angielskiej i załapałem się ostatnio na trenera reprezentacji ZNA - no i tu pojawił się problem. Otóż mecz ligowy i reprezentacji wypadał w tym samym terminie - no i niestety komp zawisł i ani rusz - jedyne co mozna zrobić to urlopik a przecież nie o to chodzi by w każdym takim wypadku brać urlop..

gosc Partyzant

Wprawdzie temat dotyczacy okresu przygotowawczego juz sie swego czasu pojawil, ale dyskusja dotyczyla ogolnie rzecz biorac przerwy letniej. Mnie zas interesuje przerwa zimowa w polskiej lidze.
W FM 2006 urlop automatycznie zaczyna sie i konczy bez naszego udzialu, w polskiej lidze w lecie. Ale w tejze polskiej lidze w realnym swiecie normalnym jest dluga przerwa zimowa, dluzsza niz letnia, w ktorej druzyny takze przygotowuja sie do rundy wiosennej.
Problem w tym, ze nie mozna samemu ustawic urlopow dla graczy, a odpoczynek moze trwac gora tydzien, pozniej trzeba ponawiac prosbe o wyjazd pilkarzy na narty ;-). Skoro tak, to znaczy ze programisci raczej nie uwzglednili dwoch okresow przygotowawczych w polskiej lidze.
I tu sie pojawia moja prosba do osob, ktore moze juz testowaly ta przypadlosc, a moze wiedza cos od strony autorow. Chodzi o to, czy jest sens dawac odpoczac zawodnikom w zimie, czy nalezy zmieniac im trening na fizyczny, podobny jak latem? I jaki sens maja sparingi w tym okresie oprocz podreperowania stanu konta ;-)? Moze wystarczy zostawic trening jak w sezonie, a rozegrac ewentualnie kilka sparingow przed sama runda wiosenna?
Ja osobiscie trzymalem sie zasady z poprzednich edycji gry, czyli dawalem odpoczynek na przelomie grudnia i stycznia, ciezkie treningi od koncowki stycznia do tydzien przed pierwszym meczem rundy wiosennej, a do tego okolo 8 sparingow, glownie dla podreperowania stanu konta :-). Nie zaobserwowalem jakis szczegolnych objawow czy przeslanek za lub przeciw, ale moze jest inny, bardziej prawidlowy dla tej gry harmonogram zajec w przerwie zimowej w Polsce? Komentarze i podpowiedzi mile widziane :-).

Reaper były Minister Spraw Zagranicznych

Grupa: Ekspert
10.01.2006 09:27    #1566     Sufler - Porady do gry - NIE MOGE KONTYNUOWAĆ GRY ;/
Ten problem zdarzał mi się w FM 2005, nie wiem czy to sama się zdarza w FM 06. Pójście na urlop powinno pomóc.
Następnym razem postaraj się pisać bez caps locka. Kazdy temat widzimy i jak będziesz pisał wielkimi literami to to wcale nie sprawi, że szybciej ci pomożemy.
myspace.com/marneszanse

LUBER Partyzant

08.01.2006 21:26    #1567     Sufler - Porady do gry - NIE MOGE KONTYNUOWAĆ GRY ;/
A spróbuj wziąc URLOP(np: na TYDZIEŃ)

jakubkwa Człowiek Renesansu

Grupa: Ekspert
26.12.2005 16:04    #1568     Sufler - Porady do gry - dziwne transfery
Bardzo mozliwe, ze jest to bug. Podejrzewam ze malo ktory beta-tester wybiera sie na urlop, bo testujac gre najczesciej sprawdza sie wlasnie rozgrywke a nie tego typu opcje, wiec moglo to w prosty sposob przejsc przez sito testow.

Proletariat

25.12.2005 16:47    #1569     Sufler - Porady do gry - dziwne transfery
Gram w angielskiej lidze i w czasie mojego posezonowego urlopu w klubie dochodzi do dziwnych transferow. Mimo ze w opcjach zaznaczylem, aby sprzedawac tylko zawodnikow na liscie transferowej, po powrocie okazalo sie ze sprzedano moja podpore defensywy za niewielkie pieniadze. Dlaczego?

Proletariat

17.12.2005 18:25    #1570     Sufler - Porady do gry - Pomiędzy sezonami - urlop
Dokladnie, wersja fm 2006 zautomatyzowala te opcje i dobrze bo jest to bardziej zgodne z rzeczywistoscia (kazdy gracz ma prawo wyjechac na urlop po zakonczeniu sezonu bez zgody trenera/managera). Powinienes w wiadomosciach otrzymac wiadomosc ze zaczal sie czas urlopow i kiedy wroca do pracy twoi podopieczni...

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution