1. Ja zawsze gram taką samą taktyką, dostosowuję ją tylko do rywala (nie ważne czy mocny czy słaby) w pewnych aspektach na podstawie raportu skauta. Na przykład mogę więcej grać skrzydłami i górnymi piłkami, albo środkiem i z szybką wymianą piłek. Mogę też odpowiednio cofnąć obronę lub ustawić rajdy bocznym obrońcą. Wszystko na podstawie raportu dostosować trzeba do każdego rywala indywidualnie, a w trakcie meczu kontrolować taktykę rywala i korygować swoją.
2. Tak się składa, że również aktualnie gram Man City. Przepisu nie ma - możesz dostawić dodatkowego OŚ lub DM by przetrwać oblężenie, a do ataku wstawić szybkiego napastnika. Wtedy podania na długie, a podania do odgrywającego na dobieg. Bianchi jednak do takiej gry nie pasuje - on świetnie gra głową i jest przydatny jak grasz skrzydłami. Możesz więc w takiej taktyce szukać szczęście. Ciężej jeśli w planach masz przejąć inicjatywę.
Jeśli jednak nie jesteś zbyt dobry w ustawieniach taktycznych proponuję... wziąść urlop. Citizens mają dobrego asystenta, ze Szwecji bodajże. Zaufaj mu, nie ustawiaj mu składu ani taktyki. Wiele razy wygrywał dla mnie ciężkie mecze, gdy ja już nie miałem cierpliwości do drużyny a czekał mnie mecz z liderem.
Najnowsze posty