Wyniki wyszukiwania dla: Reputacja

Strona

klim1981 Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
16.01.2008 16:13    #1411     Sufler - Porady do gry - UEFA
@9pucek - źle się zrozumieliśmy, nie potrzebuje zachęty do dalszej gry, nie jest też dla mnie większym problemem sprzedaż zawodników( w końcu gdy objąłem Katowice 2 sezony temu był tam tylko 1 zawodnik "aktywny" tzn. nie szarak) a mój "dram tema" zbudowałem z dziadków którzy się we mnie "zakochali" gdy prowadziłem ich w innych klubach :D

a moje pytanie było czysto retoryczne, gdyż moja reputacja pozwala mi na objęcie jednego z czołowych klubów (gdybym tylko chciał), ale to już mnie przestało bawić, myślę że w obecnym managerze osiągnąłem już wszystko na czym mi zależało(3 MP z Widzewm + 1 PP + 1 PL, WCM z Espanoyl-em, Finał Euro 2012 z Polską i pół finał kolejnych MŚ też z Polską, PNE z WKS i kilka mniejszych ale bardzo satysfakcjonujących wyników z innymi drużynami - więc przed emeryturą i definitywnym odstawieniem FM-a na półkę - postanowiłem przywrócić blask dawnej firmie za jaką uważam Katowicki GKS ...
więc będę walczył aż GKS nie zagra choćby jednego meczu w LM :)

Wudex Partyzant

09.01.2008 22:36    #1412     Sufler - Porady do gry - Jakaś pożyczka ?
akurat o nową posadę to na twoim miejscu bym się nie martwił, ponieważ nawet z reputacją regionalną powinno Cię przyjąć większość klubów 2-ligowych (polskich oczywiście :P)

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
09.01.2008 20:04    #1413     Sufler - Porady do gry - Wybór doświadczenia
Tak. Jego decyzje wpływają lepiej na zespół. Im większa reputacja gra się łatwiej. full attack ma rację.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Franklin Partyzant

09.01.2008 13:15    #1414     Sufler - Porady do gry - Jakaś pożyczka ?
Co do wyników to i tak są dobre jak na taki zespół. Zarząd jest zachwycony realizowaniem długoletnich planów w którym dzielnie będziemy walczyli przed spadkiem. Pisałem, że w poprzednich sezonach zajmowałem odpowiednio 14 i 13 miejsce na koniec rozgrywek. Mimo tylu lat doświadczenia brak mi umiejętności bym został rewelacją rozgrywek. Zdarzają się pojedyncze wyniki, ale nie pobijam rekordu meczów bez porażki, by myśleć nawet o barażach do pierwszej ligi. Finanse wyglądają lepiej, ale mimo wszystko nie powiem piłkarzom by zagrali dla kibiców(u siebie), bo mi po prostu wstyd, jak tam niewiele więcej osób niż na boisku. Trudniej będzie mi o nową posadę bo reputacja spadła mi do regionalnej.

talvikko Partyzant

Dziękuję za podpowiedź. W takim razie pozostaje FMM. Już go zainstalowałem.
Co do bazy danych, to stworzyłem nową oczywiście.
Zależność od całego budżetu na 100% odpada, bo dla eksperymentu dodałem sobie całą masę kasy na konto, stając się jednym kliknęciem najbogatszym klubem w lidze, ale przełożenia na płace nie miało to żadnego.
Co do reputacji, to może rzeczywiście nie mam za wysokiej, ale kluby o podobnej reputacji także mają znacznie wyższe budżety, zresztą, jak obserwowałem, bywa, ze kluby z wyższą reputacją mają mniej kasy na płace. Tak że to związku nie ma z niczym na początku rozgrywki chyba.
Podobne pytanie zadałem równocześnie na na formum FM08 w sigames.com.
Wychodzi na to, że editor rzeczywiście w tej sprawie nie zadziała.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
05.01.2008 19:58    #1416     Sufler - Porady do gry - Atrybuty a rzeczywistosc
Jest jeszcze coś takiego jak ukryte cechy (CA i PA), reputacja (może też ma wpływ? - kto wie), oraz ukryte atrybuty.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Tzar Przodownik pracy

To zależy od klubu, np. w takiej Chelsea nawet najlepsi scouci powiedzą ci, że Banega nie jest wart zakupu. Tak samo wielu innych talentach z niewysoką reputacją.

Bartez Przodownik pracy

30.12.2007 15:33    #1418     Sufler - Porady do gry - Pomoc w awansie
W FM od zawsze z nieaktywnych lig do aktywnych awansują zespoły z najwyższą reputacją. Tak samo jeśli przykładowo jeśli zespołowi z np. 3 lub 4 ligi hiszpańskiej ustawisz reputację na powiedzmy 10000, to w przyszłości będzie grać w europejskich pucharach mimo że nie wybierzesz ligi hiszpańskiej jako grywalnej lub jako "rozgrywki w tle".

Yelonek Partyzant

30.12.2007 14:51    #1419     Sufler - Porady do gry - Talenty do Polski
Mam zamiar dzisiaj zacząć grę jakąś słabą drużyną z II ligi polskiej z zamiarem doprowadzenia jej w przyszłości do wygranej w Lidze Mistrzów. Zastanawiam się nad wyborem krajów z wszystkimi piłkarzami i tu liczę na waszą pomoc ;]
Powiedzcie mi gdzie są przyzwoici piłkarze z dosyć niską reputacją, którzy gdy już awansuje do ekstraklasy pomogą mi w walce o MP czy już w dalszej przyszłości o P. UEFA lub nawet LM .
Wiem, że gra generuje utalentowanych grajków o każdej narodowości, ale może są kraje gdzie można na takich trafić częściej ?

Chyba, że lepiej ustawić np. ekstraklasę peruwiańską i tam poobserwować oceny itp. osiągane przez piłkarzy?

Mam w 2 GB ram-u, więc raczej trochę mogę tego ustawić, a więc poradźcie co :]

oo jeszcze coś..

Czy jest jakiś dodatek, który zmieni kolory wyświetlania atrybutów ?
Coś podobnego do FM 07, że jak są niskie to np. zielony kolor, a lepsze czerwony bo denerwuje mnie ten niebieski kolor ...

Visioner Przodownik pracy

29.12.2007 19:06    #1420     Sufler - Porady do gry - Klub Patronacki
reputacja ma znaczenie w rozmowach z zarzadem, jesli uznaja ze sa zbyt znana firma by miec klub patronacki (tak mam z wisła) to sie nie zgodza

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution