Wyniki wyszukiwania dla: Reputacja

Strona

jakubkwa Człowiek Renesansu

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
Witajcie Towarzysze!

Rada Rewolucji zwraca się do Was z prośbą o pomoc w realizacji jednego z projektów, jakie będą w przyszłości wdrażane. Znów potrzebujemy Waszego wsparcia i zaangażowania, które tak często nam prezentujecie wypracowując kolejne normy.

Tym razem chodzi nam o odpowiedź na jedno proste pytanie: "Na co zwracasz uwagę wybierając w grze klub do prowadzenia?" - oczywiście poza sympatią. Poziom ligi? Reputacja? Średnia wieku? Budżet? Pojemność stadionu? A może jeszcze coś innego?

Wasze odpowiedzi zostaną wykorzystane przy realizacji projektu, którego celem będzie rozwiązanie raz na zawsze często pojawiającego się problemu z wyborem klubu.

Viva la Revolution!

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

07.05.2008 19:00    #1362     Sufler - Porady do gry - Doświadczenie managera
[quote=Destro]Ja zawsze zaczynam od amatora. Jak to mowia: "Od zera do bohatera" :P[/quote]
Mówisz - od zera do bohatera, jednak kim zaczynasz grę? Co ci da reputacja 'amator' jeśli automatycznie zaczynasz grę w Realu (wnioskując po avatarze), Interze czy innym Chelsea? Jeśli chcesz przebyć drogę 'from zero to hero' to zacznij bezrobotny, lub w niższych ligach europejskich (w Anglii czy Hiszpanii), zobaczysz ile wtedy znaczy miano 'bohatera' :P

Ogólnie gra w niższych ligach jest bardzo atrakcyjna i o ile reputacja nie rośnie tak szybko jak w europejskich potęgach, to daje wiele frajdy. Mimo wszystko jeśli chce się grać futbolowym mocarstwem to lepiej jest dać Zawodowca czy Reprezentanta kraju, wtedy gra ma sens, trzyma się kupy. Nie żeby komukolwiek to przeszkadzało, ale dziwnym wydaje się fakt iż wielokrotny zwycięzca LM zatrudnia nagle trenera-amatora i to na przykład po bardzo udanym sezonie...

Frost Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
07.05.2008 17:14    #1363     Sufler - Porady do gry - Doświadczenie managera
Ale też jesli chcesz przejsc do innego, większego klubu to reputacja ci pomoze:D

omega Młody aktywista

07.05.2008 14:28    #1364     Sufler - Porady do gry - Niepełny stadion
reputacja, wyniki oraz atrakcyjnosc przeciwnika

M8_PL Sumienie Narodu

07.05.2008 12:02    #1365     Sufler - Porady do gry - Doświadczenie managera
Domniemywać można, że zawodowiec czy reprezentant kraju to doświadczenie dzieki ktoremu znają cię w swiecie jako sportowca, nie jestes anonimowy i jakas gwiazdka przejdzie do klubu bo bedzie chciala z tobą pracowac. oczywiscie to nie tak, ze do wisly przyjdzie raul ;) ale wieksze doswiadczenie to wieksza reputacja, moze miec to wplyw na wszystko wlacznie z wynikami rozmow motywacyjnych :)
"Każdy musi w coś wierzyć. Ja wierzę, że strzelę sobie kolejne piwko."

pozdi91 Partyzant

06.05.2008 14:34    #1366     Sufler - Porady do gry - Klub półzawodowy
Witam, prowadzę klub w angielskiej BSN czyli najniższa możliwa liga. Objąłem Hucknall Town, czyli klub z reputacją: nieznany oraz jest to klub półzawodowy. Mam w związku z tym kilka pytań:

1. Klub półzawodowy - i co teraz, co się z tym wiąże, czy muszę o czymś specjalnym wiedzieć, lub tez o czym pamiętać?? I od czego zależy by klub sie przekształcił w pełni zawodowy?

2. Jak wygląda trening, tzn opcja treningu półzawodowego. Będą wolniej nabywać nowe umiejętności i podobnie będzie z dzoszkalaniem się? Zaznaczam, że zatrudniłem też nowych trenerów, także poziom wyszkolenia jak na ligę jest naprawdę wysoki.

3. Czy jest jakaś szansa zdobycia na tym poziomie dodatkowych funduszy (zadłużenie sie powiększa), albo co zrobić by zachęcić większe rzesze kibiców na przyjście na stadion?? (poza dobrymi wynikami)?

4. I na koniec jeszcze pytanie, kiedy klub się zacznie rozsławiać?? Chodzi mi o zmianę jego reputacji.

Przepraszam z góry, za rozległość tematu, ale myślę, że ew. odpowiedzi będą pomocne dla innych osób, pragnących wziąć pod swe skrzydła taki a nie inny zespół
Z góry dziękuje i pozdrawiam ;)

Figo1991 Młody aktywista

06.05.2008 11:26    #1367     Sufler - Porady do gry - Poblem
[quote=Mirun23]§ Ustawienia i inne opcje
Pliki konfiguracyjne - opcje# Boost Teams
Ta komenda pozwala nam zmienić stan finansowy, reputację oraz pojemność stadionu (w tej kolejności) w danym klubie. Przykład:"BOOST_TEAM" "Pelikan" 30000000 6000 25000Dodanie takiej linii w pliku EDT sprawi, że Pelikan Łowicz będzie miał na koncie 30 mln funtów, jego reputacja wzrośnie do 6000 (maksymalna to 10000), a stadion pomieści 25 tys. widzów. Analogicznie jak w przypadku Swap Teams można stosować nr ID zamiast nazwy klubu.

# Future Transfer
Taka linijka musi się znaleźć w pliku .edt (nazwa dowolna), aby dokonać jakiegoś transferu(-ów) bez ingerowania w bazę danych."FUTURE_TRANSFER" "Cristiano" "" "Ronaldo" "Man Utd" "Pelikan" 01 01 2008 1000 200 5Objaśnienia:

- pierwszy cudzysłów to miejsce na imię zawodnika;- drugi to miejsce na pseudonim (zostawić pusty, jeśli pseudonimu brak);- trzeci to miejsce na nazwisko;- czwarty to nazwa obecnego klubu (tzw. short name - ta, która się wyświetla np. w tabeli ligowej);- piąty cudzysłów to miejsce na nazwę nowego klubu (j/w);- dalej są trzy liczby, jak nietrudno się domyślić, to data transferu w formacie dd/mm/rr;- kolejna liczba (np. 1000) to kwota transferu (w funtach);- następna to zarobki piłkarza (też w funtach) w nowym klubie (-1 dla losowych, ale rozsądnych z punktu widzenia klubu);- no i ostatnia oznacza długość kontraktu w latach.# Retain Player(s)
Stosując tą komendę możemy być pewni, że nawet na małej bazie danych w grze będzie nasz ulubieniec albo wszyscy jego koledzy z klubu. Przykład:"RETAIN_PLAYER" "434121""RETAIN_PLAYERS" "Nipikinamu"Pierwsza linia ma za zadanie dodać do nowej gry zawodnika o wdzięcznie brzmiącym imieniu - Ivoki Kaltak. Druga natomiast doda wszystkich piłkarzy z jego klubu, czyli Nipikinamu.

# Retain Nations Players
Dodaje wszystkich obywateli danego państwa:"RETAIN_NATION_PLAYERS" "Vanuatu"Oczywiście zamiast Vanuatu można wpisać dowolne państwo (pod warunkiem, że istnieje ono w bazie danych FM-a).[/quote]
Tu jest wszystko napisane, wystarczy zajrzeć do FAQ ;]

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

02.05.2008 16:58    #1368     Sufler - Porady do gry - Oskarsson EDT Maker

to jest wyrywek z FAQ

§ Ustawienia i inne opcje

Pliki konfiguracyjne - opcje# Boost Teams

Ta komenda pozwala nam zmienić stan finansowy, reputację oraz pojemność stadionu (w tej kolejności) w danym klubie. Przykład:"BOOST_TEAM" "Pelikan" 30000000 6000 25000Dodanie takiej linii w pliku EDT sprawi, że Pelikan Łowicz będzie miał na koncie 30 mln funtów, jego reputacja wzrośnie do 6000 (maksymalna to 10000), a stadion pomieści 25 tys. widzów. Analogicznie jak w przypadku Swap Teams można stosować nr ID zamiast nazwy klubu.

I mam takowe pytanie w którym folderze tworzy się te pliki etd. czy jest to C/moje dokumenty/sports interactive czy jakieś inne miejsce z góry dzieki za odp.?
PS:Napisałem tutaj mimo choc nie jest to najlepsze miejsce ale nie chcę zakładac nowego tematu

wojtalinho Żołnierz frontu ideologicznego

28.04.2008 13:08    #1369     Sufler - Porady do gry - Wartość Orange Ekstraklasy
Aby taki zawodnik przeszedł do polskiego klubu reputacja ligi i owego zespołu musi być lepsza niż na starce gry ;p chociaż taki Kluivert gdyby miał reputację lokalną to może by się skusił na grę w naszej lidze ....na starcie gry do OE przychodzą niektórzy zawodnicy z Francji, więc kto wie ...

sefko1 Przodownik pracy

22.04.2008 12:47    #1370     Sufler - Porady do gry - Pytanie
1) A to moza przyciagac sponsorów do klubu. Przeciez ten aspekt FM-a jest dośc ubogi. Podpisujesz umowa raz na kilka lat i tyle. Oczywiście im wyższa reputacja tym kontrakt wyższy, ale to nie są wielkie pieniądze w skali klubu.

2) Czemu nie. Do mnie przyszedł Ronaldinho gdy miał 35 lat.

3) Bo to jest gra, a nie real. Tu w FM2006 w Śląsku po 6 sezonach miałem budżet na poziomie 70 mln euro. Wystarczy czas i zdolności handlowe. Troche sukcesów w pucharach.
W FM2008 tez gram Sląskiem i obecnie po 2,5 sezonu mam stan kasy na poziomie 9 mln euro. Podejrzewam, ze za 10 lat przekroczy 100 mln.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution