Wyniki wyszukiwania dla: Reputacja

Strona

nera1989 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Witam... Gram dość długo w menagery najpierw był CM3 potem CM4 itd... aż do FM2008 ale taka sytuacja jak teraz nigdy mi się nie zdarzyła. O tuż, dotychczasowy prezes ŁKS Roman Stępień miał 3 oferty przejęcia klubu, od członka zarządu ( Daniel Goszczyński ) od jakiegoś konsorcjum finansowego i później od innego konsorcjum które chciało wpompować w klub 50 mln zł... W momencie gdy dotychczasowy prezes dostał tą trzecią oferte nałożył embargo na transfery i nie chciał przyjąć żadnej prośby (rozbudowa stadionu, klub filarny itp)... Teraz sytuacja się wyjaśniła klub przejęło to trzecie konsorcjum i zgodnie z zapowiedziami dało klubowi 50 mln zł... ale jak embargo było tak jest, jak nie moge złożyć prosby tak nie mogę... BA pomimo ze klub ma wartość ponad 200 mln zł a stan konta to 140 mln zł to jestem bankrutem, reputacja klubu wzrosła na globalną a prezes zastanawia się nad moim zwolnieniem pomimo zdobycia mistrza Polski i Pucharu Ligi... i Tu kończe mój przydługi post pytaniem, czy mam jakiś wpływ na tą całą sytuacje?? I dla czego jestem bankrutem pomimo ze mam pełno kasy??

Rafal9116 Partyzant

22.07.2008 02:50    #1312     Sufler - Porady do gry - Reputacja klubu
Zamykając temat znalazłem odpowiedź na dręczące mnie pytanie

Dlaczego do mojego klubu nie przychodzą obcokrajowcy
Żeby do twojego klubu przyszli dobrze grający obcokrajowcy twój klub musi spełnić kilka czynników:

# Reputacja klubu (club reputation)- twój klub musi być znany, gdyż stranieri nie chcą pałętać się poniższych ligach, ani po słabych klubach. Klub także musi osiągaćsukcesy na arenie krajowej i międzynarodowej. Reputacje klubu możeszsprawdzić w edytorze bądź w FMM. Reputacja jest wyrażona liczbą od 1 do10000 (1 najsłabszy, 10000 najlepszy).

# Reputacja kraju (country reputation) - kraj, wktórym grać ma nasz obcokrajowiec, musi być znany, a jego reprezentacjadobra. Reputacje kraju możesz sprawdzić w edytorze bądź w FMM.Reputacja jest wyrażona liczbą od 1 do 10000 (1 najsłabszy, 10000najlepszy).

# Reputacja ligi (league reputation) - liga wktórej grasz musi być znana, ceniona i z której łatwo można sięwypromować. Reputacje ligi możesz sprawdzić w edytorze bądź w FMM.Reputacja jest wyrażona liczbą od 1 do 20 (1 najsłabsze, 20 najlepsze).

# Poziom rozwinięcia kraju (country development)- kraj w którym ma grać obcokrajowiec, ma spełnić jego oczekiwania i masię mu dobrze w nim żyć. Poziom rozwinięcia jest określany trzemasłowami: Trzeci Świat, Rozwijający się oraz Rozwinięty. W pierwszymżyje się najgorzej i stranieri z chęcią tam nie będą przychodzili, a doostatniego będą walić drzwiami i oknami. Poziom rozwinięcia krajumożesz sprawdzić w edytorze bądź w FMM. Poziom jest wyrażony liczbą od1 do 20 (1 najsłabsze, 20 najlepsze).

# Poziom ekonomiczny kraju (economic factor) -kraj w którym ma grać obcokrajowiec, ma spełnić jego oczekiwania i masię mu dobrze w nim żyć. Poziom ekonomiczny kraju możesz sprawdzić wedytorze bądź w FMM. Poziom jest wyrażony liczbą od 1 do 20 (1najsłabsze, 20 najlepsze).

Wnioskując im kraj jest bardziej znany, ma dobrą ligę, im bardziejrozwinięty, tym obcokrajowcy chętniej grają dla klubów tego kraju.

omega Młody aktywista

20.07.2008 08:36    #1313     Sufler - Porady do gry - Reputacja klubu
[quote=felkowsky]w cm4 :] gralem legia i po chyba 8 sezonach wygralem puchar uefa, przedtem regularnie dochodzilem do polfinalow uefy po tym jak bylem eliminowany z fazy grupowej LM, i wtedy do wygraniu uefy reputacja chyba gwaltownie skoczyla do gory i sciagnalem do legii waltera pandianiego!!!, dzieki niemu w nastepnym sezonie LM byla moja! pandiani krolem strzelcow ligi polskiej i LM, to byl widok :] do tego lascha chelidze w obronie, fenomenalny gruzin ktorego sprzedalem potem do ajaxu za 80mln zl, karol piatek na lewej stronie i damien luna, argentynczyk ktory mial po 11-12 dryblingow na mecz, zbyt latwy byl cm4, teraz wygrac cos w europie z polskim klubem graniczy z cudem
czyli realistycznie jest ! :][/quote]
brawo!
po pierwsze to jest FM 2008 a nie cm4;]
poza tym dzial przechwalki jest gdzies indziej
kolejne to cm4 byl banalny juz w 1-2 sezonie mozna bylo polskim klubem wygrac LM
wiec tak naprawde nie wiem czym sie podniecasz

felkowsky Partyzant

20.07.2008 01:38    #1314     Sufler - Porady do gry - Reputacja klubu
w cm4 :] gralem legia i po chyba 8 sezonach wygralem puchar uefa, przedtem regularnie dochodzilem do polfinalow uefy po tym jak bylem eliminowany z fazy grupowej LM, i wtedy do wygraniu uefy reputacja chyba gwaltownie skoczyla do gory i sciagnalem do legii waltera pandianiego!!!, dzieki niemu w nastepnym sezonie LM byla moja! pandiani krolem strzelcow ligi polskiej i LM, to byl widok :] do tego lascha chelidze w obronie, fenomenalny gruzin ktorego sprzedalem potem do ajaxu za 80mln zl, karol piatek na lewej stronie i damien luna, argentynczyk ktory mial po 11-12 dryblingow na mecz, zbyt latwy byl cm4, teraz wygrac cos w europie z polskim klubem graniczy z cudem
czyli realistycznie jest ! :]

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

19.07.2008 15:41    #1315     Sufler - Porady do gry - Reputacja klubu
Alez oczywiscie że mozna sciągnac . U siebie miałem min Szweda i Francuza oczywiscie ich reputacja było neizbyt wysoka, ale fakt faktem grali u mnie więc, to co mówi kazik jest kłamstwem.

wisłakraków Partyzant

19.07.2008 09:52    #1316     Sufler - Porady do gry - FMM
Destro zmieniłem wszystko na jeden i dalej nic niedziała to chyba niejest ta reputacja

simonek_tm Partyzant

18.07.2008 21:50    #1317     Sufler - Porady do gry - Reputacja klubu
w FMM mozesz zwiększyć reputacja zarówno swojemu klubowi jak i całej lidze ;P
jedno i drugie powinno pomóc

Destro Młody aktywista

18.07.2008 21:06    #1318     Sufler - Porady do gry - Reputacja klubu
Sama reputacja klubu tez wystarczy, zeby miec w skladzie kilku ciekawych zawodnikow.
Kiedys zwiekszylem reputacje jakiemus polskiemu klubowi do 10000 i zainteresowani przejsciem byli tacy pilkarze jak Van der Vaart, Modric czy Kompany :)

wisłakraków Partyzant

18.07.2008 19:12    #1319     Sufler - Porady do gry - FMM
destro a gdzie ta reputacja...?

arnilodz Partyzant

18.07.2008 18:45    #1320     Sufler - Porady do gry - Reputacja klubu
W słabszych ligach reputacja klubą bardzo powoli rośnie : a do tego najlepsi grajkowie nudzą się, jeśli co rok wygrywają wszystko w lidze i dlatego odchodzą.

Ja kupuję młodych grajków i stopniowo ich wprowadzam za tych co odejdą starając się by nie stracić na tym sportowo. Można też podpisywać długoterminowe kontrakty.

A by sprowadzić lepszych grajków z innych lig trzeba się o nich dobrze wypowiadać i chwalić, oraz śledzić ich kariery zgłaszając się, jak np. będą niezadowoleni z sytułacji w swoim klubie...

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.