Wyniki wyszukiwania dla: Reputacja

Strona

Szemek Ekspert

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Sprawdziłem w edytorze i nasza liga ma reputację 11 - to więcej czy mniej niż w FM 09? Ktoś wie czy reputacja ligi jest stała czy może się zwiększyć? Tego chciałem się dowiedzieć od początku, ale zagubiło się to w natłoku postów.

@M8_PL znowu pouczasz ;) dziwi mnie, że Meriem, van der Meyde, Mitea czy A. Yakubu chcą grać w Polsce i to jako piłkarze szerokiego składu - poza Yakubu, ale on tez nie jest zawodnikiem kluczowym. Niestety to o czym napisał kurupt...

[quote=kurupt]Wiadomo, dla zawodnika najważniejsze jest to, by grać, a jak się nie ma klubu, to już tym bardziej. Zaniżają więc swoje wymagania finansowe i godzą się grać w odrobinę słabszych klubach, by w przyszłości znów powrócić do wysokiej formy i wypromować się do lepszych zespołów.[/quote]

...ma się nijak do rzeczywistości, wystarczy sprawdzić co robi teraz Ebi Smolarek, a w grze jest gwiazdą i najlepszym strzelcem Legii.

Wracając do meritum, jak jest z tą reputacją?
"To tylko Internet k*rwa."

Szemek Ekspert

Sprawdziłem na szybko i okazuje się, że to kwestia kontraktu. Ja mogę zaoferować tylko 450 tys. € za sezon. Więc Sobis do mnie nie przejdzie (Bale to pomyłka asystenta, wcześniej się takie nie zdarzały - a może znowu chodzi o kasę). Będę musiał się zadowolić Sadickiem Adamsem z Atletico. W poprzednich wersjach ciężko było sprowadzić młodzież z silnych lig do naszego pięknego kraju.

[quote=lukasz19121984]W jakim problemie szanowny szemku mamy Ci pomóc? Bo tego typu rozważania to możesz prowadzić na forum : http://forumcm.net/.[/quote]

Miałem dać cytuj, a dodałem Ci punkcik :) heh, nie dziękuj. W czym macie mi pomóc? Chciałbym wiedzieć jak to jest z naszą reputacją. Czy jest większą czy mniejsza niż ostatnio, czy zwiększa/zmniejsza się z czasem i czy dotyczy to tylko klubu czy ligi również? Nie chciałbym żeby FM szedł w kierunku FIFA Managera, gdzie można sprowadzić każdego piłkarza do każdej ligi.

Edit.

[quote=Vayneil]ten francuz oO nawet go nie znam xD A Ebi moze chce ratowac kariere ^^[/quote]

Ten Francuz ostatnie 9 lat spędził w najwyżej klasie rozgrywkowej we Francji, grał w silnych klubach i nie jest w podeszłym wieku.

Theo Lucius, Andy van der Meyde, Nicolae Mitea, Santiago Ezquerro, Abubakari Yakubu. Może i z wolnego transferu, ale tylko Theo i Santiago mają powyżej trzydziestki. Więc mamy wyższą reputację czy piłkarze niskie wymagania?
"To tylko Internet k*rwa."

maniutinho Młody aktywista

04.11.2009 16:33    #1073     Sufler - Porady do gry - Zakup nowego FM przed gwiazdką
[quote=M8_PL]problemem, IMO, nie jest reputacja, a status kraju, jaki ma Polska. W grze jesteśmy krajem rozwijającym się i w dalszym ciągu zachodni piłkarze do nas drzwiami i oknami nie uderzają. Zresztą, czy ktoś z nas przeniósłby się chętnie na Białoruś? [/quote]

Pewnie że nie :) Ale szkoda że jest to "kraj rozwijający się". Według mnie każdy kraj powinien mieć tak samo i jak dany kraj odnosi sukcesy to i lepsi piłkarze chcą grać dla naszego klubu. Tak jak było z Ukrainą, gorsza liga i piłkarze od naszej ligi, a teraz co? Liga Ukraińska i Polska są na zupełnie innym poziomie. Szachtar wygrał PUEFA, Dynamo Kijów był w półfinale PUEFA. Teraz oba te kluby znowu grają w fazie grupowej LM, a Polskie kluby gdzie są?????

M8_PL Sumienie Narodu

Grupa: Ekspert
04.11.2009 16:18    #1074     Sufler - Porady do gry - Zakup nowego FM przed gwiazdką
problemem, IMO, nie jest reputacja, a status kraju, jaki ma Polska. W grze jesteśmy krajem rozwijającym się i w dalszym ciągu zachodni piłkarze do nas drzwiami i oknami nie uderzają. Zresztą, czy ktoś z nas przeniósłby się chętnie na Białoruś?
"Każdy musi w coś wierzyć. Ja wierzę, że strzelę sobie kolejne piwko."

krolik12345 Partyzant

04.11.2009 14:44    #1075     Sufler - Porady do gry - Zakup nowego FM przed gwiazdką
a powiedzcie mi tylko, czy wiecie, co zrobili z reputacja ligi? wie ktoś może ? Chodzi mi oczywiście o to, czy w takim Lechu będę mógł kupowac największych zawodników, czy dalej będę zmuszony do masowej wyprzedaży?? bo w fm 09 ta reputacja ligi strasznie wnerwiała ...

Vayneil Partyzant

wiem ,ze w moim klubie (ostatnia liga szwedzka- juz nie dlugo awans sie szykuje )
reputacja wynosi az 534 to i tak jestem wstanie sprowadzic do siebie calkiem sympatycznych zawodnikow. Lecz niestety nie takich ktorzy sa rozpoznawani na ulicy ^^

I to co pokazales jak dla mnie jakeis niewiarygodne nie jest....
To ze na liscie sa jak ktos pisal nie znaczy ,ze przejda a ten francuz oO nawet go nie znam xD A Ebi moze chce ratowac kariere ^^

zmijen Partyzant

25.10.2009 11:25    #1077     Sufler - Porady do gry - Reputacja klubu i status zawodowy
[quote=snail7]Gram też East Stirlingshire (III liga szkocka) i po awansie do I ligi tuż przed sezonem (może 2/3 tygodnie) zarząd poinformował, że rozpoczyna się oto nowa era dla klubu, gdyż przechodzi z pół-profesjonalnego na w pełni profesjonalny. Z tym, że kontrakty z automatu się nie zmieniły i mogłem, nie musiałem im ich zmieniać na pro.
[/quote]

fajnie rozumiem ale nie o to mi chodzi hehe sam mialem juz raz tak jak Ty(z tym ze kontrakty automatycznie sie zmienily na profesjonalne gdy zespol dostal status zawodowego)
Problem jest w tym czemu teraz tak sie nie stalo?i czy w ogole to nastapi i kiedy jesli tak...bo jesli to nie bedzie mialo miejsca to moja walka w lidze jest nierowna...bo przez reputacje nie moge kupowac lepszy zawodnikow(tzn z reputacja krajowa)tylko takich z reputacja lokalna czy nieznana...aktualnie mam 15kolejek za soba i 3pkt.straty do lidera odziwo!!! i udalo sie nawet wygrac jeden z trzech pucharow w rozgrywkach szkockich(Challenge Cup)poraz pierwszy w historii klubu do tego stan konta to ponad 1mln funtow wiec jak widac idze dobrze pienadze sa na zawodnikow( ale w wyszukiwarce sa same łochy ktorych nie oplaca sie kupowac) a reputacja i status ciagle bezzmian;-/...to troszke irytujace;-/

pozdrawiam!!!

zmijen Partyzant

24.10.2009 22:10    #1078     Sufler - Porady do gry - Reputacja klubu i status zawodowy

oki udalo sie na normalnych pensjach u zawodnikow a u trenerow trzeba bylo dac maxa

scaut i fizjoterapeuta nie chcieli sie zgodzic na zadne warunki...

to z jednym jest spokoj ale dla czego status druzyny sie nie zmienil na profesjonalny?

dziwi mnie to poprostu bo przy poprzedniej mojej rozgrywce i reputacja i status sie zmienily na duzy plus...

zmijen Partyzant

24.10.2009 21:10    #1079     Sufler - Porady do gry - Reputacja klubu i status zawodowy
Witam!

Gram w lige szkocka. Zaczolem od ostatniej(3.liga) zespolwem Dumbarton.
Wlasnie awansowalem sezon po sezonie do 1.ligi(czyt.2liga szkocka)i pojawil mi sie maly problem;-/...

Wszystkie druzyny juz w tej lidze sa na poziomie zawodowym i reputacje maja krajowa a ja nadal mam regionalna i jestem półzawodowcem(czyli tak jak w lidze 3 i 2) co rowna sie z tym ze nie moge nawiazac z nimi rownej walki;-/tzn. po 2 kolejkach mam 6pkt.ale wiadomo o co chodzi. Moi zawodnicy trenuja na pół-gwizdka a i prze moja reputacje nie moge kupic tak naprawde zawodnika, ktory by mogl dorownywac rywala.

Problem polega na tym ze kiedys juz gralem innym klubem ze szkocji z nizszej ligi. Awnasowalem i moj status zaraz sie zmienil na zawodowy i grajka zmienily sie kontrakty z półzawodowych na zawodowe. Wiec nie rozumiem w czym jest teraz problem i od czego to jest zalezne tak naprawde...

ktos wie?

pozdrawiam!

ps.chodzi mi o przypadek z FM08'

Margo Młody aktywista

11.10.2009 11:52    #1080     Sufler - Porady do gry - Reputacja w FM 2010
http://www.cmrev(...)rta.html

Mam jedno pytanie odnośnie tego tekstu: czy w FMie 2010 system reputacji będzie zmieniony i urealistyczniony?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.