Wyniki wyszukiwania dla: Reputacja

Strona

szfedo Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
07.01.2010 20:46    #1051     Sufler - Porady do gry - Trening strzelecki.
[quote=Snpr9]Chyba łatwiejsze zadanie. Ale nie zrozum mnie źle, Twoich umiejętności nie pomniejszam :)[/quote]

Jedynym ułatwieniem jest wyższa reputacja ligi, reszta raczej to samo ;]

Kolazontha Zrzędliwy Tetryk

31.12.2009 12:46    #1052     Sufler - Porady do gry - prowadzenie reprezentacji
Twoja reputacja....i własne widzimisie "wirtualnego" ZPN.
You know, we are sitting here, you and I, like a couple of regular fellas. You do what you do, and I do what I gotta do

parachutes Młody aktywista

28.12.2009 23:23    #1053     Sufler - Porady do gry - kontrakt managera
Nawet nie wiedziałem, że jest coś takiego jak suma zarobionych pieniędzy w statystykach menadżera. W Total Club Managerze było można te pieniądze z kontraktu wydać na dom, samochód, jacht, samolot itd :P było to całkiem sympatyczne.

Ciekawe czy reputacja ma jakiś związek z zarabianymi pieniędzmi w przypadku menadżera.
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

romuś Partyzant

28.12.2009 23:10    #1054     Sufler - Porady do gry - kontrakt managera
od zarabianych pieniedyzy cos kojarze ze zmienia sie reputacja
ps jakby ktos byl w stanie mi pomoc z moim problemem memory leask to zapraszam do takowego tematu..

LinQ Partyzant

22.12.2009 20:57    #1055     Sufler - Porady do gry - Problem z rozbudową stadionu.
dają zgodę tylko musisz być w wyższej lidze albo reputacja klubu musi być wyższa.
No powiedz jeszcze jaką pojemność ma teraz stadion
to to nie ma potrzeby by rozbudowywać stadion na tę chwilę a gmina się zgodzi jak klub będzie grał w wyższej lidze czyli całkowicie przejdzie na status profesionalny

Vayneil Partyzant

22.12.2009 17:11    #1056     Sufler - Porady do gry - reprezentacja
Albo przy bardzo slabych reprezentacjach wystarczy w sumie praktycznie krajowa reputacja xD

Dzyro777 Partyzant

12.12.2009 15:44    #1057     Sufler - Porady do gry - Nowi juniorzy...
mar1992? to napewno sprawdzone? ze scout z duza reputacja daje dobrych newgenow?

szfedo Przodownik pracy

Dokładnie, w kadrze pracować nie chce nikt. Szukałem asystenta w Rosji i wszyscy odrzucali, nawet ci z reputacja regionalną... Najlepszą opcją jest zamieścić ogłoszenie w biurze pracy. Wtedy się zgłasza spora grupka chętnych - fakt nic specjalnego, ale lepszy rydz niż nic :P

szfedo Przodownik pracy

08.12.2009 21:35    #1059     Sufler - Porady do gry - Brak motywacji zawodnika
Znaczenie + determinacja, no i warto żeby był lubiany wtedy kapitan idealny. A ja mam ten sam problem co kolega pedro_1987... Też nie mają motywacji, a szczególnie Dzago i nowy nabytek Marquinhos z Internacionalu... A reputacja krajowa więc myliłem się co do tego :P ale póki co nieźle grają to niech nie mają motywacji :D

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
Nie wiem gdzie tu problem. Czym bardziej znany scout/trener/asystent (czytaj: im większą ma reputację) tym bardziej zwiększają się jego wymagania co do ewentualnego pracodawcy. Na pewno w kodzie gry twórcy stworzyli jakąś zależność pomiędzy reputacją i doświadczeniem członków sztabu szkoleniowego a ich chęcią bądź nie chęcią do przyjmowania ofert zatrudnienia od klubów o zbyt niskiej (według nich) reputacji. Taka sytuacja ma miejsce w grze jak i w rzeczywistości. To tak, jakby ktoś miał pretensję "Dlaczego sir Alex Ferguson nie chce prowadzić Wisły Kraków przecież Pan Ciupiał obiecał mu godziwe wynagrodzenie"...i tym podobne. W grę może też wchodzić lojalność (czytaj: oprzywiązanie do pewnych barw klubowych ale to się tyczy zwykle już zatrudnionych managerów/asystentów).
W przypadku bezrobotnych "członków sztabu szkoleniowego" (scouci,trenerzy,asystenci) sytuacja wygląda tak, że niektórzy czasem "czekają" na oferty z większych klubów (wedle ich uznania bądź też ich "rankingu ulubionych klubów";) i nieraz zdarza się że np jakiś bezrobotny asystent odrzuci ofertę np. mistrza jakiegoś kraju (np. Wolfsburga) a zdecyduje się na ofertę "klubowego średniaka" z mocniejszej ligi (który będzie posiadał większą reputację niż ten dla przykładu Wolfsburg.) nawet za niższe wynagrodzenie.
Wydaje mi się to w miarę rozsądne. Bo gdybyś Ty pracował wcześniej w powiedzmy jakiejś firmie an kierowniczym stanowisku i zarabiał np 5tyś zł i po zwolnieniu oczekując na bezrobociu raczej byś nie przyjął oferty jako przysłowiowy kasjer w biedronce...nawet gdyby oferowali ci podobne wynagrodzenie... (wiem że przykład mało realny ale chodzi mi tu o pewien szablon zachowań i ogólną niechęć do "bycia zdegradowanym" lub też do "bycia zmuszonym do pracy w gorszych warunkach niż poprzednio";). Reasumując wystarczy przyjrzeć się któremukolwiek asystentowi z "czołowych" drużyn europejskich. Oni zwykle po zwolnieniu (bez znaczenia czy sami się zwolnili czy zostali zwolnieni) to "pną się w górę" czyli zwykle rozpoczynają karierę managera...i nie godzą się z "degradacją" zostając jedynie trenerami. Patrz Carlos Queiroz który wcześniej był asystentem (w latach 2004–2008) samego sir Alexa Fergusona. Pozostawił on posadę asystenta w tak znamienitym klubie jak Manchester United i ...został w roku 2008 selekcjonerem reprezentacji Portugalii...czyli kraju z którego pochodzi (co prawda urodził się w Mozambiku-dawnej kolonii portugalskiej która odzyskała niepodległość ale ma paszport portugalski)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.