Wyniki wyszukiwania dla: Reputacja

Strona

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
10.02.2010 21:07    #1031     Sufler - Porady do gry - Polska
[quote=Chod]Liczy się reputacja ligi, a ta nie wzrasta więc nie ma takiej szansy:)[/quote]
Nie wzrasta ligi, za to zmniejsza się samych piłkarzy:)

Rafaldinho97 Partyzant

10.02.2010 21:04    #1032     Sufler - Porady do gry - Polska
tak liczy się reputacja ale po trzydziestce jest mała szansa że nie będą już piłkarzami swiatowej półki jak teraz i troche stracą na umięjętnośćach i wtedy mogąprzejść
Hala Real!!!
Hala Madryt!!!

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

10.02.2010 21:02    #1033     Sufler - Porady do gry - Polska
Liczy się reputacja ligi, a ta nie wzrasta więc nie ma takiej szansy:)
#TeamTyniec

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

07.02.2010 23:49    #1034     Sufler - Porady do gry - Sprzedaż Koszulek
Żurawski, Krzynówek? Może jakaś legenda Legii? Przeanalizuj zawodników na transferowej, kryteria - wiek, nie może być za młody, bo reputacja musi iść w parze, młody wiek to wyklucza, jeśli chodzi o Ekstraklasę. Spróbuj może Smolarka? Zawodnik musi być naprawdę znany, albo ogólnie albo mieć spore osiągnięcia w FM-ie. Może A. Yakubu?
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

07.02.2010 22:43    #1035     Sufler - Porady do gry - Sprzedaż Koszulek
Wzrosła, wzrosła. Wystarczy, że transfer jest głośny i potencjalnie dany zawodnik będzie gwiazdą nie tylko zespołu, ale także całej ligi. Do Legii możesz sprowadzić np. Sagana, chodzi o to, żeby zawodnik miał wysoką reputację, a dodatkowo, aby nie był buńczuczny - tego kibice nienawidzą.
Rzadko zdarza się także, że "talent" sprowadzony do klubu powoduje wzrost, na co także wpływ na reputacja.
W składzie zachowuj równowagę ze wskazaniem na młodzież. ;)
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
06.02.2010 18:19    #1036     Sufler - Porady do gry - reputacja ligi
Tak reputacja nie zmienia się w czasie gry. Wielokrotnie zgłaszane do SI i ja osobiście mam duża nadzieję, że w 2011 się to zmieni, ale niestety na 2010 nie dali rady tego zrobić.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Taher Młody aktywista

06.02.2010 18:15    #1037     Sufler - Porady do gry - Awans z ligi niegrywalnej
Ja jestem pewien tego co piszę w 100%
Już od 2008 przy pierwszej grze "polepszyłem" mój rodzinny klub..Mnie też to ciekawiło jak to się dzieje i sprawdziłem inne zespoły niegrywalne które mogą awansowac.Zmienić status, podciagnac reputacje ,a w polskiej lidze jest jeszcze jeden problem.W 2010 jedne kluby mają poprzednia lige "polish second division" a inne "polish lover division".Trzeba zobaczyc beniaminek i zrobic tak samo w klubie ktory chcemy by awansował.Jest jeszce coś nieprzewidywalnego ale im wyzsza reputacja tym wieksze szanse.Nie nalezy przesadzac bo jeszcze wyjda jakies anomalie w grze.W 1 lidze to gdzies 1750-2000 i na 99 procent klub sie pojawi

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

06.02.2010 18:01    #1038     Sufler - Porady do gry - reputacja ligi
Temat ten przewinął się pobocznie w kilku innych, ale chciałbym go wyłuszczyć i wystawić na "światło dzienne".

Otóż - czy reputacja ligi rzeczywiście nie zmienia się w trakcie gry? Nawet, jak usiądę z kilkoma kumplami i zrobimy z Wisły, Lecha, Legii, Polonii i jeszcze kilku klubów zespoły na miarę, powiedzmy, półfinałów Ligi Mistrzów, a reprezentacja zdobędzie medal MŚ albo Euro, to dalej liga polska będzie tą samą ligą polska o nędznej reputacji?

aż mi się nie chce wierzyć, że SI mogłoby zrobić taką kloakę, ale... nie takie rzeczy jużeśmy widzieli :)

będę wdzięczny za pomoc!
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Randt Partyzant

Sanki88-jak juz wspomnialem, podejzewalem ,ze ma to jakis zwiazek z reputacja ligi...z jednej strony to normalne ale z drugiej, przez 5 lat nie sprzedac chociaz jednego klasowego zawodnika z wiecej niz 5 mln euro?? (wyjatkiem, jak juz mowilem byl Bruno Alves, drugi sezon-18 mln) Ale po za tym nic. Wspomniales aby zawyzac ceny...tego tez juz probowalem, przykladowo Pereira, wyceniany na 5 mln, klauzula odejscia 20 mln, cena ustalona przez klub 15 mln, ustalona w drugim sezonie, od tamtej pory proby skladania za niego ofert ograniczaly sie jedynie do zapytan. Napisales tez o naprawde mocnych klubach...to tez moge potwierdzic, Real Madryt (Garay), Manchester UTD. i Arsenal (Pereira) Jventus, Inter, Milan, Roma (Hulk, M.Caceres, Fucile) Raul Meireles (Valencia, Barcelona) i rzecz jasna zainteresowanie tych klubow moimi pilkarzami bylo regulane...a wlasnie, nie wspomnialem o Raulu Meirelesie wczesniej, a wspomnialem teraz...jak moglem o nim zapomniec...niesamowite umiejetnosci, asysty, gole, kapitan zespolu, regularny zdobywca najlepszego Pilkarza Portugalii...nigdy nie zostal wyceniony na wiecej niz 4,5 mln. wplynela za niego nawet oferta, bodajze z Sevilli, 2 mln, i kolejne 2 z kawalkiem w ratach(!?).

Godman-Stan konta mojej obecnej rozgrywce to, jak dobrze pamietam, 45 mln euro, zaczynajac gre bylo to chyba 12 mln, a wiec na plus, zreszta konto nigdy nigdy nie spadlo ponizej 10 mln w ciagu sezonu.

Zawsze sprowadzalem zawodnikow po okazyjnych cenach, liczac iz pozostalych bede mogl sprzedac za wieksze pieniadze, robiac na tym niezly interes, jak prawdziwe Poro zreszta...sa zawodnicy ktorych sprzedalbym tylko za duze pieniadze i z bolem serca, ale o to wlasnie chodzilo, grac, ksztaltowac pilkarzy, akceptowac oferty nie do odrzucenia, powiekszac stan konta, sprowadzac nowych pilkarzy i w kazdym kolejnym sezonie na nowo szukac liderow zespolu...a tu niespodzianka...sklad na kluczowych pozycjach praktycznie sie nie zmienil, Beto w bramce, Fucile, Pereira na bokach obrony, Garay i Rolando w obronie, Bolatti, Meireles, Valeri w srodku, Candeias, Rozdriguez na skrzydlach, Hulk w ataku...kazdy z tych zawodnikow ,procz kupionego Garaya i powracajacego z wypozyczenia Candeiasa, zastac mozna przy kazdej nowo rozpoczetej rozgrywce. Ja tak ciagnelem przez 5 lat, teraz czekam na update-a i i przeszukuje neta szukajac przyczyny, albo potwierdzania czy tak ma byc, czy tez nie.

Robi2009 Młody aktywista

01.02.2010 04:32    #1040     Sufler - Porady do gry - Zdolni juniorzy
Jak powiedział Arek, poziom newgenów zależy od reputacji. Kiedyś to testowałem. Nawet mając szkółkę 20/20, ale w klubie z 5 ligi z reputacją rzędu 500-1000 nie dorobimy się drugiego Messi'ego. Pozostaje albo cierpliwie czekać na poprawę reputacji, albo zwiększyć ją edytorem dzień przed wysypem newgenów (uwaga - ma to skutek uboczny w postaci wybujałych oczekiwań zarządu!)
There's nothing to fear except the fear itself

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution