Wyniki wyszukiwania dla: Reputacja

Strona

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote=kleyo7]A nie jest tak, że reputacja zmienia się cały czas? Nie wraz z konkretną datą tylko systematycznie po określonych sukcesach, wygranych itp.[/quote]

Ja pewności nie mam, ale też mi się tak wydaje, że po wygraniu kilku meczy LM Wisłą i przejścia do fazu puhcharowej LE reputacja (czyli chyba to, co w zaufaniu znajdziemy jako renoma) się zwiększyła.

To byłoby bardzo nielogiczne, jeżeli, powiedzmy, mistrz Polski dostaje się do LM, następnie awansuje do 1/8 finału i odpada (co i tak byłoby mega sukcesem), a reputacja z tego powodu zwiększa się kilka miesięcy później.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
A nie jest tak, że reputacja zmienia się cały czas? Nie wraz z konkretną datą tylko systematycznie po określonych sukcesach, wygranych itp.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
[quote=webson]Ostatnie dręczy mnie takie pytanie. Kiedy, czy może w jakim miesiącu zmieniana jest reputacja klubu?[/quote]
Wg. mnie (ale pewności nie mam) reputacja klubu zmienia się wraz z końcem sezonu w którym to jesteśmy informowani o reakcji zarządu na miejsce które zajęliśmy w lidze (np zadowolenie zarządu, radość kibiców itp.).
Gdy dostajemy informację że np. awansowaliśmy z League One do Championship to wtedy (logicznie myśląc) nasza reputacja powinna się zwiększyć. Pozostaje tylko pytanie czy reputacja naszego klubu zwiększa się także "w trakcie sezonu" jeśli np grając 2 czy 3 ligowym klubem wyeliminujemy w krajowym pucharze jakiegoś faworyta i np. dotrzemy do półfinału. Tu znowu logiczne wydaje się ze wtedy reputacja winna choćby nieznacznie wzrosnąć. Pytanie tylko czy zostało to w ten sposób zinterpretowane w kodzie gry.
Można to bardzo łatwo sprawdzić choć ociera się to o oszustwo. Piszę że się ociera ponieważ nie lubię edytorów i wzelakiej ingerencji w save a do tego wymagany byłby edytor czasu rzeczywistego. Należało by sobie zanotować gdzieś na kartce reputację naszego klubu na początku rozgrywki (sprawdzając to właśnie w edytorze czasu rzeczywistego) i co jakiś czas np co miesiąc sprawdzać tą reputacje i odnotowywać czy rośnie czy spada (adekwatnie do naszych osiągnięć) i sprawdzać też przed i po ważnych meczach (pucharowych lub decydujących np. o awansie/spadku do/z ligi). To wydaje mi się najbardziej precyzyjne bo sprawdzanie w grze w informacjach o klubie czy nasza reputacja zmieniła się z krajowej na globalną to...jest trochę mało miarodajne bo nie wiemy dokładnie po jakich osiągnięciach ta reputacja skoczyła.

[quote=parachutes]Czy ligi zmieniają reputację, a jeśli tak to kiedy się to dzieje? Chodzi mi o Polskę.[/quote]
Ligi nie zmieniają reputacji nawet jeśli drużyny w nich grające osiągają znaczne sukcesy. Jeśli chcesz to sprawdzić to zagraj Ligę Polską jakimkolwiek zespołem przez kilkanaście/kilkadziesiąt sezonów i spróbuj tym zespołem odnieść większe sukcesy na europejskiej arenie. Nawet jak 10 x z rzędu (co i tak jest niemożliwe) zdobędziesz Ligę Mistrzów i do tego dołożysz inne mniejsze lub większe sukcesy (Liga Europy, czy inny superpuchar tudzież Klubowe mistrzostwa świata) to i tak nie uda Ci się zatrudnić najlepszych i najdroższych graczy z czołowych drużyn europejskich. Nie przez wzgląd na finanse bo wtedy już będzie Cię na nich stać ale przez wzgląd na ich niechęć do przejścia do ligi...o niższej reputacji. Konia z rzędem temu któremu uda się ściągnąć do Wigry Suwałki czy innego Ruchu Radzionków graczy pokroju CR9 [ tzn innych graczy ale o zbliżonych CA i PA i atrybutach] Nawet po znacznych sukcesach owych drużyn się to raczej nie uda.
A szkoda. Bo reputacja ligi winna być "mobilna" i rosnąć w przypadku gdy jej drużyny zaistnieją w europie i adekwatnie powinna spadać w przypadku stagnacji i braku gry jej drużyn w europejskich pucharach.

webson Partyzant

Ostatnie dręczy mnie takie pytanie. Kiedy, czy może w jakim miesiącu zmieniana jest reputacja klubu?
Z moim obserwacji wyniki, że nie dzieje się to ciągle, ani raz na rok. Wydaje mi się, że raz zmienia się w okienku zimowym a raz w wakacje, a raczej już na początku nowego sezonu...oczywiście pewności nie mam. Przydałoby mi się to podczas kupowania grajków, bo tak zaraz po skoku reputacji mógłbym sobie szukać kogoś nowego :)

05.03.2010 17:45    #1025     Sufler - Porady do gry - Błąd FMRTE patch 10.3 ?
jeżeli to nie jest to samo, co reputacja, to zapewne chodzi o to jakie znaczenie w danym kraju ma sport nazywany piłką nożną, ale dziwne, żeby anglia miała 5.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

bashey_pl Partyzant

04.03.2010 18:12    #1026     Sufler - Porady do gry - Błąd FMRTE patch 10.3 ?
Chodzi mi o znaczenie w zakładce danego państwa. A reputacja pokazywana jest w zakładce danej ligi w edytorze fmrte. Znaczenie danych lig patch pozmienial a reputacje pozostawił bez zmian.

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

04.03.2010 12:34    #1027     Sufler - Porady do gry - Błąd FMRTE patch 10.3 ?
Znaczenie to nie inaczej reputacja?Czy chodzi Ci ze w grze się nie zmieniła reputacja mimo ze w edytorze jest inna?

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

19.02.2010 16:12    #1028     Sufler - Porady do gry - Problem liga mistrzów
Reputacja takiego Schalke jest na poziomie około 8000-znaczenie ligi niemieckiej 16.
Reputacja Fenerbahce to natomiast około 7000-znaczenie ligi tureckiej 14
Legia reputacje ma na poziomie około 5000-znaczenie ligi polskiej to 10(niestety).
Wszystko jasne...:P

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

Ach ten Ireland a za co siedzi Marlon?
Jedyne co ci pozostało to go prosić w interakcjach żeby wrócił, twoje szansę się zwiększą jak osiągniesz spory sukces z kadrą lub też twoja reputacja będzie bardzo wysoka.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

12.02.2010 10:46    #1030     Sufler - Porady do gry - dziwny spadek reputacji
pierwsze pytanie - czyja reputacja spadła, Twoja, czy klubu?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution