Wyniki wyszukiwania dla: Reputacja

Strona

realista_9 Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote=maniutinho]A czy jeżeli chodzi o reputację klubu to w rozwijającym się ona rośnie?[/quote]

no mozna tak powiedzieć.... im lepsze wyniki druzyn w rozwijającej sie lidze, regularna gra w pucharach wiaże sie z wyzsza reputacja ligi...
(L)

maciekigood Młody aktywista

W każdym klubie reputacja może wzrosnąć, przynajmniej o trochę, ale zawsze. Co do tego czy w klubie z kraju rozwijającego się rośnie bardziej, to nie mam pewności.

parachutes Młody aktywista

[quote=Przemu$^^]a co to za problem zakontraktować grajka i poczekać do 18 roku życia ?[/quote]
1. potem nie może zostać moim wychowankiem.
2. jeśli jest na wolnym transferze, to przez ten okres nie rozwija się
3. głupie pytanie :)

[quote=realista_9]w krajach Unii Europejskiej nie powinnienes miec problemow zakontraktować "młodych wilków".... gorzej juz z krajami przykładu Brazylia, Argentyna itp.[/quote]
no właśnie mój problem polega na tym, że mam dostępnych tylko graczy z Afryki, Ameryki Południowej i Karaibów - czytaj: niska reputacja mojego klubu.
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Dzięki. Niestety do Polski ciężko mi będzie zwerbować w 2011 Włocha, Hiszpana czy Niemca. A jakieś inne, z mniejszą reputacją lig?

K0ras Młody aktywista

Na wybudowanie nowego stadionu w polskiej lidze potrzeba okolo 1mld złotych na koncie. W tedy zarząd podejmuje decyzje o budowie nowego stadionu. Do tego reputacja światowa (ew globalna:D)

Przynajmniej tak u mnie miala i Cracovia oraz Lechia : )

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
01.04.2010 02:17    #1006     Sufler - Porady do gry - niezadowolenie zawodników
Hmmm. Od siebie mógłbym dodać (w kwestii zysku z tego transferu), że możesz też zarobić na tym transferze jeśli np zgodzisz się na kwotę którą oferuje Arsenal [czyli te 10 mln €] ale w klauzuli zaznaczyć np 50% kwoty z następnego transferu. Możliwe że Arsenal się zgodzi a jako że jest to klub z reputacją większą niż klub który Ty prowadzisz to bardzo możliwe, że po transferze definitywnym i rozegraniu przez owego gracza pewnej liczby spotkań (a nawet sezonów) jego wartość na pewno wzrośnie i pewnie prędzej czy później (jeśli oczywiście gracz się wykaże i "wypromuje" w Arsenalu) to zgłosi się po niego klub...o reputacji większej niż Arsenal (a trochę jest tych klubów...no i oczywiście należy wziąć pod uwagę, że w trakcie gry reputacja klubów się stale zmienia) i że ten klub zapłaci więcej niż..."nowa" albo raczej "obecna" wartość tego piłkarza po tych np. kilku sezonach w Arsenalu. Czyli jeśli np ten Nicolas Otamendi będzie po kilku latach wart np. 20mln € a powiedzmy Barcelona zdecyduje się go kupić za 25 mln € to...wtedy już twój (całkowity) zysk z tego transferu (czyli wartość sprzedaży+50% z kolejnego transferu) będzie wynosił więcej niż 20 mln które "obecnie" chcesz uzyskać :)

mistrzinho Partyzant

25.03.2010 19:38    #1007     Sufler - Porady do gry - Sponsoring
No wydaję mi się, że jeśli moja drużyna odnosi sukcesy i zwiększa się jej reputacja, to staje się łakomym kąskiem dla sponsorów, którzy myślę że powinni bardziej podbić cenę, nie sądzisz N-Dubz??

A swoją drogę wymieniajcie jakie największe dochody ze sponsoringu mieliście w swoich zespołach:D

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
25.03.2010 19:14    #1008     Sufler - Porady do gry - reputacja ligi
Hmmm, tylko że SI potwierdza iż reputacja się nie zmienia. Może w 2006 było inaczej.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Aenain Partyzant

25.03.2010 18:47    #1009     Sufler - Porady do gry - reputacja ligi
Zaraz zaraz ;) Podzielę się z Wami pewnym doświadczeniem. Mianowicie za czasów Fm-a 2006 grając Koroną Kielce grubo ponad dwadzieścia sezonów osiągnąłem poziom polskiej ligi porównywalny do angielskiej. Co jakiś czas sprawdzałem współczynnik reputacji ligi w edotorze rzeczywistym FMRTE i miałem dwudziestkę (czyli najwyższy parametr) podobnie jak Premiership. Niemniej jednak dojście do takiego pułapu jest praktyczniel niemozliwe - robiłem wtedy częste obserwcje tego współczynnika w edytorze, który odpowiadał za reputację i jeśli dobrze pamiętam to średnio wzrastał on o JEDEN ale po dwukrotnym wygraniu LM z rzędu :/ LM po raz pierwszy wygrałem w roku 2016 (załączony obrazek) w dwóch wcześniejszych sezonach dwa razy będąc w już finale. Potem wygrywałem już non stop. Przyznaje się bez bicia, że takie rezultaty osiągałem posiłkując się sławnym w FM'06 treningu, który przy ustawieniu lekkiego obciążenia podnosił piłkarzom atrybuty wręcz wyżej niżby mogło na to wskazywać ich PA. W późniejszych wersjach już nie prowadziłem takich hm "testów" związanych z reputacją polskiej ligi, niemniej była to jedna z moich lepszych karier, pod względem dostarczonej radości z gry.
Kończąc, na podstawie tego co napisałem wyżej nasuwa mi się jeden mały wniosek. Jeśli reputacje lig opisują parametry z przedziału od 1 do 20 to każdy jeden parametr składa się przykładowo z 1000 małych punkcików i tak za np. dojście zespołem do fazy grupowej LM jest ok. 20 ptk (jeśli nie wyjdziemy z grupy tyle dostaniemy), za wyjście z grupy i natychmiastowe odpadnięcie w pierwszym dwumeczu już ciut więcej, np. 40 ptk itd itd. Oczywiście to samo dotyczy ligi Europejskiej (wtedy Pucharu UEFA) tyle, że z jeszcze mniejszymi bonifikatami punktowymi. Mogło by to tłumaczyć tak powolny wzrost reputacji ligi lub praktycznie jego brak. Nie wie co na to SI ale jak podkreślam to tylko moje dywagacje i wcale nie musi to być prawdą :)
To tyle odemnie
ps. jeszcze mam tego pamiętnego save'a (lubię trzymać takie rzeczy) jeśli chciałby ktoś na własne oczy zobaczyć to o czym pisałem to mogę zrobić upload na jakiś serwer w nocy :)
pozdrawiam
edit: nie umię załączyć obrazka.... :| wybrałem ścieżkę, kliknąłem 'Wybierz' i nie ma :/ przynajmniej ja nie widzę ;P

21.03.2010 12:39    #1010     Sufler - Porady do gry - Reputacja klubu
Możesz obserwować wartość liczbową odpowiadającą reputacji Twojego klubu w Genie Scout, ale nie jestem pewien czy do 07 jest ten program. Jeśli jest, ściągnij, załaduj w nim save'a i sprawdź jaką wartość ma Twój klub. Popatrz też na wartości klubów z lepszymi reputacjami niż krajowa i porównaj ich wartości w FM Scout.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution