Trenerzy FM14

Jerzu Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.12.2013, 22:25    Pytanie
Witam, mam pytanie odnoście trenerów w najnowszej wersji fm, a mianowicie:

1.Czy w ogóle potrzebujemy trenerów do rezerw i U-18 czy trenuja oni z trenerami druzyny głównej.
2. Zauwazylem ze jako trenerzy pierwszej druzyny wystepowac moze nasz Asystent, Manager Rezerw. Jacy trenerzy dodatkowo "wyswietlaja" nam sie jako trenerzy pierwszej druzyny. Pytam o to poniewaz klub ograniczyl mi liczbe pracownikow pierwszej druzyny, a mam wakat na trenera rezerw. To czy on bedzie mogl pracowac z pierwsza duzyna. Inaczej mowiac czy bede go mogl ustawic w: Nasz Klub->Trening->Trenerzy?

3. Pytanie dodatkowe. Czy perspektywicznych zawodnikow U-18 zostawiacie w juniorkich druzynach czy bierzecie do pierwszego skladu i udostepniacie go rezerwom? jak sie lepiej rozwija?

Jerzu Partyzant

0
03.12.2013 14:25    #1
70 wyświetleń i nikt nic nie ma do powiedzenia ? Panowie! co się dzieje z tym serwisem?

Jerzu Partyzant

0
06.01.2014 18:48    #2
Podbijam, może ktoś wreszcie coś odpowie :)

Lukkas10 Partyzant

0
06.01.2014 19:11    #3
1. Z tego co mi się wydaje to z zespołem u-18 'współpracują' również trenerzy drużyny głównej, ale nie będą mieli takich samych gwiazdek jak w przypadku 1. drużyny. Co do trenerów rezerw to jak sama nazwa wskazuje zajmują się drużyną rezerw :) Wracając do u-18 to warto, a nawet trzeba zatrudniać trenerów z jak najwyższym współczynnikiem treningu juniorów (plus dobre parametry potrzebne do treningu w danej kategorii). No i tak, są oni potrzebni :P

2. Oprócz asystenta i menedżera rezerw to (ręki uciąć sobie nie dam) asystent drużyny rezerw. Odpowiadając na pytanie w tym podpunkcie to - nie, nie będzie się on 'wyświetlał' jako trener mogący pracować z główną drużyną.

3. Zależy w jakim są oni wieku. Jak w wieku 15-16 to (przynajmniej ja) zostawiam takowych w u-18. Jak starszy gracz się trafi 17-18 lat to (jeśli mam taką potrzebę, czyt. potrzebuję zawodnika nr. 3 na atak/środek pomocy/środek obrony/bramkę lub nr 2 na skrzydła/boki obrony) to włączam go do pierwszego składu, przy czym zawodnik nr 3 jest poza 18 meczową i wtedy udostępniam go do drużyny rezerw. Zawodnik nr 2 'kisi' się na ławce i wchodzi w końcówce meczu, na ostatnie 30 minut lub gra w pucharze krajowym ze słabszymi drużynami.

PS. Ekspertem co do trenerów nie jestem. Więc nie krzycz jeśli coś źle napisałem XD
JEŚLI ZNUDZIŁY CI SIĘ STROJE TWOJEJ DRUŻYNY W FMie, TO ZAPRASZAM TUTAJ!
http:(...)013.html

wzór na zamówienie znajdziesz tutaj:
http:(...)770.html

aberdeen Młody aktywista

0
07.01.2014 16:45    #4
1. Najlepiej ustawic trenerow pierwszej druzyny do pracy juniorami (gwiazdek beda mieli tyle samo), specjalistow tylko od mlodziezy nie oplaca sie zatrudniac, szkoda kasy.

3. Jezeli dasz takie same zadania tym samym trenerom w pierwszym zespole i u-18 to wszystko jedno gdzie beda trenowac. Wazne jest gdzie beda grac. Jesli rezerwy masz w jakiejs grywalnej lidze (3. liga np) to ok, ale jesli to tylko zwykla liga rezerw to gorzej. Lepiej juz wypozyczyc wtedy go gdzies lub na "ogony" i puchary wpuszczac w pierszej druzynie.

Prodigy666 Partyzant

0
07.01.2014 22:24    #5
Najlepszych newgenów zawsze wypożyczam do klubów fialnych. Mam w Rennes bajecznego 16 latka, kluczowe po 12-13, zgłosiło się Levante, pograł pół roku, elegancko 19 występów, potem wypożyczenie na rok do Cannes i mocny skok atrybutów, teraz go wrzuciłem do pierwszego składu i gra wpucharach oraz daje go na słabsze mecze, nie ma sensu żeby się marnował w szkółce juniorów, według mnie piłarze się tam nie rozwijają

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution