Witam. Potrzebuje pomocy od doświadczonych graczy. Prowadze Real Madryt w FM 11 (to mój pierwszy FM w jakiego giercuje) Jestem w okienku transferowym przed 4 sezonem. Gram ustawieniem 4-2-3-1. Z tym że dwójka środkowych pomocników to jeden typowo defensywny przed linią obrony, ustawiony bardziej po lewej stronie, a drugi to środkowy pomocnik/rozgrywajacy z opcją wspracia bądź obrony (zalezy od przeciwnika) ustawiony asymetrycznie przed defensywnym bardziej po prawej stronie. Na DM grają u mnie M'Villa lub Lass Diarra. M'Ville kupiłem w zimowym okienku i sprawuje sie świetnie (usadzil na ławie Khedire) Na ŚP wprowdziłem do 1 składu w tym sezonie Sahina, gdyż Alonso juz nie ten wiek oraz sprawność. Nuri radzi soboe również dobrze, jednak jeszcze jego wytrzymałość pozostawia troche do życzenia. I tu mam do was pytanie. Potrzebuje klasowego ŚP na zmiane z Sahinem. Gdyż Alonso wystawie na liste transferową póki jeszcze dostane za niego jakies godziwe pieniądze. Khedire raczej tez bd chcial sprzedac gdyż szkoda żeby grzał ławe. Mój typ padł na 3 piłkarzy jak w teamcie. Hamsik - imponujące atrybuty, jak dla mnie powinien grac na OPŚ, lecz krycie i odbiór troche słabsze jak na ŚP, lecz pewnie da sie to wytrenować. Do kupienia za ok 35 mln funtów, ciagle siedzi w Napoli. Fabregas - wiadomo klasa sama w sobie, lecz bd pewnie 2 razy droższy. I Sissoko, młody a juz kozacki i pewnie ciągle się rozwija. Siedzi w PSG, do kupienia za ok 40 mln. Kogo z tej trójki rekomendujecie? A może kogos zupełnie innego? Dodam ze kase na transfery mam sporą ok 180 mln, gdyż przez te 3 sezony oszczedzałem, kupiłem Neymara, Ganso oraz M'Ville, kazdego w osobnym okienku za łączną sume ok 70 mln, oraz za grosze Richardsa gdyż City robiło wyprzedaż
I pare mlodych talentów. Z góry dzieki za odp. Elo.
I pare mlodych talentów. Z góry dzieki za odp. Elo. 
Podobnie z Xabim, no ale chłopy mają juz po 31 lat, pensji zabierają sporo i juz widoczny jest u nich regres formy, a szkoda zeby ich kosztem hamować rozwój Ganso, Canalesa, czy M'Vili. A jeśli chodzi o to ustawienie, to czy ja wiem czy jest takie defensywne.. Sahin świetnie sobie radzi z opcją wsparcia, bo ma do tego odpowiednie atrybuty, z takim ustawieniem zachowana jest idealna równowaga między 5 defensywnych piłkarzy oraz 4 ofensywnych, wtedy ŚP jest typowym łącznikiem między formacjami. Tym bardziej że na lewej obronie szaleje u mnie Marcelo, a wiadomo że on lubi zapędzać się do ataku. No pomyśle nad tym Ramseyem. Idealnym piłkarzem byłby Fabregas ale ta opcja odpada bo cena za niego jest kosmiczna.
Facebook
Twitter
YouTube
Twitch.tv
RSS
Najnowsze posty