Mam pytanie dotyczące taktyki obronnej. Chciałbym, by moja drużyna, gdy się broni, gęsto i ściśle kryła zawodników przeciwnika - mniej więcej tak jak w pierwszym meczu Barcelona vs. Chelsea. Próbowałem już wielu sposobów, takich jak zaznaczenie ścisłego krycia, pressing na maxa, linia obronna i cofnięta, i wysunięta, z nastawieniem też "kombinowałem", lecz nie mogę znaleźć złotego środka. Może któryś z was wie, jak temu zaradzić i skrócić moje męki?
Z góry dzięki.
PS. Aha, i jeszcze jedno. Jak to się dzieje, że napastnicy takiej klasy jak Robinho, van Nistelrooy czy Baptista nie potrafią strzelić ani jednego gola z sytuacji sam na sam z bramkarzem? Już nie będę wspominać, że przeciwnik miał jedną i strzelił gola Casillasowi...
Z góry dzięki.
PS. Aha, i jeszcze jedno. Jak to się dzieje, że napastnicy takiej klasy jak Robinho, van Nistelrooy czy Baptista nie potrafią strzelić ani jednego gola z sytuacji sam na sam z bramkarzem? Już nie będę wspominać, że przeciwnik miał jedną i strzelił gola Casillasowi...

np. jeżeli grasz skrzydłami na dość szerokim boisku możesz włączyć ścisłe krycie środkowym pomocnikom ( wraz z wszystkimi obrońcami) i rządzisz chyba że jesteś np. zagłębiem lubin i grasz z lazio, milanem , czy realem, wtedy ścisłe krycie nic nie da, bo będą Ci się urywali ofensywni gracze przeciwnej drużyny dzięki wysokim atrybutom ... odsyłam do zaawansowanej szkoły taktycznej Piotra Sebastiana, dużo idzie się dowiedziec
Facebook
Twitter
YouTube
Twitch.tv
RSS
Najnowsze posty